Technopat hakkında düşüncelerim

TR'de bu kadar aktif başka forum mu var da aktifliğe laf ediyorsunuz? Moderatörler de ceza konusunda gayet yerinde karar veriyorlar. Yalnız şu gereksiz yere başlık değiştirmeye katılıyorum, bazı konularda başlığı değıştirip alakasız bir şey yazabiliyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal falan değil. Yetişkin insanların kendi arasındaki ilişkisi, şiddet vs olmadığı sürece kimseyi ilgilendirmez. Bu konu tartışmaya kapalıdır. Kimsenin farklı bir görüşü olması kabul edilemez.

Siz değil misiniz başkalarının görüşüne saygı duyun diyen? Şimdi de tek doğrunun sizin olduğunu savunuyorsunuz sizin böyle konuşmanız kabul edilemez.

Bana ceza vermişlerdi çünkü adam bana at ağızlı deyip sonra düzenledi ama ben üslup yüzünden ceza yedim ki adama karşı kötü 1 şey bile demedim 😂

Ve TurkNet hakkındaki kötü yorumları sanki sosyal kabul etmiyor öne çıkarmıyor gibi. Nedenini bilmiyorum.

Bazı konularda kesinlikle cevap bulamıyoruz. Kimse yardım etmiyor. Bu konuda belki yardım ekibi çözülmeyen olaylara el atabilir.

Forumda çok değerli insanlar bence daha çok onlar öne çıkabilir. Ve sorunu çözen çoğu insan konuyu açan tarafından sorunu çözüldü olarak işaretlemiyor bunu çok yaşadım ben.

Bence güzel forum ama gelişmesi lazım. Bazı insanlar konu açıyor ama boşta kalıyor önemsenmiyor önemli de olsa.

Daha önce böyle bir konu görmedim ve açmak istedim. Konuda seviyeli şekilde güzel eleştirilerinizi bekliyorum. Ben başlayayım.

Öncelikle herkes gibi ceza sistemini eleştireceğim. Sosyalde en çok ban yiyen kullanıcılardan birisiyim lakin çoğu cezayı hak ettiğimi düşünüyorum. Çünkü konularda konuştuğumuz şeyleri insanlar tarayıcıda aratıyor ve karşılarına Technopat çıkıyor. O yüzden mesajların düzgün olması gerekiyor. Lakin birçok kişinin haksız sebepten yediği cezalar var, benim fikrim cezaların biraz daha hafif ve esnek olması.

İkinci eleştirim sürekli yaşanan çökmeler ve DDoS saldırıları. Bu aralar biraz daha azaldı lakin bir ara Sosyal'e giresim dahi gelmiyordu. Bir mesaja cevap veriyordum menüye dönerken donuyor ve hata mesajı veriyordu.

Üçüncü eleştirim şu anda yaşadığım gibi başlıklar gayet iyi olmasına rağmen sebepsiz şekilde değiştirilmesi.

Dördüncü ve son eleştirim ise Sosyal'in eskisi kadar aktif ve zevkli olmaması. Bu aslında bir eleştiri değil lakin şöyle söyleyebilirim ben yaklaşık 7-8 ay önce kayıt oldum ve o zaman ayrı bir zevki vardı. Neden bilmiyorum ama şu an öylesine giriyorum kafa dağıtıp çıkıyorum. Sorunun Sosyal'deki tanınan kullanıcıların formu bırakması veya ban yemesi olarak düşünüyorum.

Benden bu kadar sizin görüşleriniz neler?

Evet ben de ceza sisteminden muzdaribim ama daha çok bazı kullanıcılar. Örnek vereyim dün bir kullanıcı Kali'de Crunch ile wordlist oluştururken hata aldığını ve varsa wordlist vermemi istedi ben de kullanıcıya Crunch'ın verimli olmadığını, cupp.py kullanırsa daha çok verim alacağını ve YouTube'da tonla video olduğunu söyledim ve 2 dk sonra o konudan gereksiz mesaj yüzünden uyarı aldım. Kusura bakmayın ya da bakın ama bu karaktersizliktir.

Ben balık vermek yerine balığın nasıl tutulacağını söylüyorum ama illa hazır bir şekilde armut piş ağzıma düş diyor ama kusura bakmasın ya da baksın bu hayatta hiç kimse bir şeyi doğuştan bilmiyor. Bir şeyi bilmek için bolca araştırma ve pratik gerekir ki bazen bunlar bile yeterli olmaz. YouTube'a bakmasını söylememin sebebi de cupp.py'nin nasıl kullanıldığını unutmam ve sırf bunun için 5 dk'da cupp.py öğrenip anlatmak yerine ona kaynak verdim belki biraz da olsa araştıma kendisi öğrenme alışkanlığı kazanır diye ama boş ben yine de o kadar yardımcı olmaya çalışmama rahmen o uyarıyı aldım.

Gerçek bu tür insanlar canını çok sıkıyor telefonu bilgisayarı kırasım geliyor şümdiye kadar 20'den fazla uyarı aldım net 10 tanesi böyle insanlar yüzünden.

Sonra gel de birisine yardım et yapamazsın ki eminim çoğu kişi forumu bundan bırakmıştır.

Ayrıca yine bazı insanlar sorunları çözüldüğü halde sorunu çözüldüğü cevabı çözüm olarak raporlamıyor ben raporlamak zorunda kalıyorum ama bazen sorunu çözen ben olsam bile kabul edilmiyor. Ben de sürekli çözüm olarak raporlar mısınız diyemiyorum çünkü bence demeden yapılması gereken bir şey bu.

Evet maalesef çeşitli buglar mevcut. XenForo'nun genel sorunu olabilir.
Veritabanı kaynaklı sorunlar baş göstermeye başladı.
Böyle hareketli forumlarda özellikle "session" tablosu çok şişer.
"session", "members", "post", "attachment" gibi kolayca şişen tablolara otomatik bakım ayarlanmalı. Buna forum yazılımı da veritabanı sorgusu da imkan verir. Otomatik bakım zaten varsa periyodu yeterli gelmiyor demektir. Bu periyot biraz daha sıklaştırılmalı.

Siz değil misiniz başkalarının görüşüne saygı duyun diyen? Şimdi de tek doğrunun sizin olduğunu savunuyorsunuz sizin böyle konuşmanız kabul edilemez.

Ben başkasının görüşüne saygı duyun demedim. Görüşlere saygı duyacak değilim. Bazı konularda doğru ve yanlış vardır, ortası yoktur. Bu öyle bir konu. Beyaz tenliler oksijen tüketemez demek ile insanlar hemcinsi ile ilişki yaşayamaz demek aynı şeydir. Ne hakla, kim kendini böyle bir hakka sahip sanıyor?

Ben başkasının görüşüne saygı duyun demedim. Görüşlere saygı duyacak değilim. Bazı konularda doğru ve yanlış vardır, ortası yoktur. Bu öyle bir konu. Beyaz tenliler oksijen tüketemez demek ile insanlar hemcinsi ile ilişki yaşayamaz demek aynı şeydir. Ne hakla, kim kendini böyle bir hakka sahip sanıyor?

Sizin görüşünüz böyle ama benim değil siz kendi görüşünüz saygı duyulmasını bekliyorsunuz ama başkalarınınkine duymuyorsunuz.

İsteyen istediğini düşünür ve biri bilimsel olarak saçma diğeri ise tam bilimsel vs. degil kimseye zorla saygı duyduramazsin.

Bence sizin gibi kullanıcıların banlanması gerekiyor forumun geleceği için zaten pek de bir yardımınız dokunmamış kimseye toksik de birine benziyorsunuz.

Bak bu da benim düşüncem saygı duyucak mısın yoksa hakaretlere mi boğarak yükselecek misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı