Çözüldü Technopat moderatörlerinin taraflılığı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her forumda adam kayirma var burasi da dahil.

Burada da fazla mesaj ve cozumun olursa insannlara yardim ederken alttan alttan hakaret edebiliyorsun kimse de ses cikarmiyor.
Bu tarz olayların en fazla yaşandığı yer burası moderatörler için de geçerli. Kendileri yaparken sorun yok biz yapınca saçma sapan uyarılar.

Çözüm
Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.
Dediğim gibi kategori hakkında bilgim olmadığı için yorum yapmam yakisik almaz. Haksız durum vardir belki de gayet olağan. Ben kendi yaşadığım deneyimi paylaştım, bir kısmına cevap alamadım cevap aldığım kısımda ise ortalığı karistiran ilan edildiğim icin daha fazla bir sey deme gereksinimi duymuyorum bu konuda.
Biraz ustune gidince konunun uslup muslup diyerek bileti kapatti yonetici. Daha ne diyeyim.

Hocam guvenilirlik derken virus konusunda mi veyahut sifreleme islemlerinin implementasyonu mu? Ayrica guvenilirlikten bahsedilmedi bana. Beni anlamissiniz tesekkur ederim.

Virüs, zararlı yazılım bakımından güvenilir olmaz. Technopat bunun sorumluluğunu almamalı.

Anladim ancak beni bilen ve guvenen arkadaslar var ve benim yakindigim konu bu degil elbette incelenmesi yapilsin ancak burada gordugunuz gibi ayrimcilik var.
Bu kadar takilmayin hocam, hayatimizin her alanında olduğu gibi elbet burada da adaletsizlik var yer yer. Bende takiyorum acikcasi ama üst üste gelen adaletsizliklerden sonra alistim diyebilirim, sikayet dâhi etmiyorum cezalari. Bana göre acikca Yahudilere ırkçılık yapılmasına imtiyaz tanındı o konuda, başka ırklara bir sey denmesine izin verilmedi. Kendi yaptıkları suç olmasına rağmen benim yaptığım sucmus gibi davranıyor en üst düzey yönetici bile. Kimi kime şikayet ediyorsunuz ki sonuç alacaksınız:)?

Bu kadar takilmayin hocam, hayatimizin her alanında olduğu gibi elbet burada da adaletsizlik var yer yer. Bende takiyorum acikcasi ama üst üste gelen adaletsizliklerden sonra alistim diyebilirim, sikayet dâhi etmiyorum cezalari. Bana göre acikca Yahudilere ırkçılık yapılmasına imtiyaz tanındı o konuda, başka ırklara bir sey denmesine izin verilmedi. Kendi yaptıkları suç olmasına rağmen benim yaptığım sucmus gibi davranıyor en üst düzey yönetici bile. Kimi kime şikayet ediyorsunuz ki sonuç alacaksınız:)?
Ben sadece yazilimimin daha cok kullanilmasini, daha cok kisiye yardim etmesini istedim.

Galiba bu forumda boyle calisiyor sistem.

Evet, bunu ben de fark ettim. Ben de çok kişiye güveniyorum ama Technopat'ın yine de bu sorumluluğu alması doğru değil.
O konuda incelenip eklenebilir yapilacak ne varsa ben yardim etmeye hazirim yeter ki boyle adaletsizlikler olmasin.

Kaldi ki yazilim acik kaynak, Virus ekleyecek olsam kapali kaynak yapabilirdim. Tabii ki bu cok gecerli bir arguman degil ama eklemis olayim.

Ya bir de tanismak icin Discord istiyorum ban yiyorum ne kadar saçma.

Tarafsız olmakla alakası yok bunun ama saçma olduğunu destekliyorum. Steam profilinizi benimle paylaşır mısınız ? İnceleyeyim dedim çünkü konu Steam ile alakalı ve Steam profilleri anonim aslında ve Steam profilleri her yerde paylaşılıyor yani. Bakın Steam hesabınızı veya şifrenizi falan verin demedim zaten oraya bilerek profilinizi atın dedim. Ben bir kişininin profilini özelden alıp ne yapacağım Allah aşkına ? İstediğinde linkini bile değiştirebiliyorsun hesabın. Özelden hiçbir iletişimim yok buna kast etmekten ceza yedim de kastı nereden biliyorsunuz ? Yani ben bile yaptığım şeyden emin değilim konu sahibi zaten dönmemiş. Buna özelden yardımlaşmak diye 1 günlük uyarı çaktılar bana ve ilk uyarım bu hesapta. Yardımcı olmak için attım diye itiraz ettim geri bile dönmeye tenezzül etmediler. Dedim ki moderatör yanlış anlamış taraflı bakıyor bana özelden atılması gibi bir talebim yok orada konuya paylaşsın diye istekte bulundum cümlem öyle gibi görünmese bile zaten konu sahibi bana dönmedi. Yani yargısız infaz yedim. Normalde de mesajlar düzenlenir böyle bir şeye 1 gün uyarı atılmaz. Hani 1 günlük uyarı yiyecek kadar büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bu bildiğiniz forumun para veya popülerlik politikasını koruma politikası. Böyle olduğunu bas bas bağırıyor, hissediliyor işte bunu bana burada yapmayın hani o uygulamanın forum üyesini koruyan bir uygulama olmadığı belli ve öyle olduğunu iddia eden de varsa o mesaj için geçerli değil o.

Bakın kaç gün olmuş unutmadım mesela. Ben bu sorunu da herkese yayacağım ve benim sayemde bu foruma en az 2 3 kişi üye oldu bir daha da bu forumu önermeyeceğim kimseye. Bunu yapan şahıs rapor eden veya uyarıyı veren insan fark etmez bana servet verse affetmem mesela. Burada olay hadi ben hatalı olduğumu kabul etsem bile moderatörün ameline giriyor. Sanırım rapor konu sahibinin yani o yüzden bu kadar uyarı yedim diye düşünüyorum.

Düşünün konu sahibi Steam ile ilgili konu açıyor ve ben link istiyorum diye uyarı yiyorum böyle bir saçmalık olabilir mi?

Tamam sen yine cezanı ver ama bir rapor edenle konuş bu kişi özelden yardım etmek için zorluyor mu ? Zorluyorsa komple banla bak hiçbir sorunum yok ama daha konuya girer girmez Bismillah 1 günlük ceza yersem ben o işte kasıt ararım. Konu sahibi ben profilimi sizle paylaşmam veya arkadaş eklemem dediğinde ben zorlamam yani. Bakınız bu forumda profilim benim daha yeni saçma bir politikaya maruz kaldım hani hesap eski olur, çok fazla husumet olur o zaman hadi bana gıcık biri yaptı diyeceğim resmen kınıyorum bu politikayı. Böyle bir hesaptan cezayı yiyorsam ben daha ilk uyarılardan bu cezanın iyi bir amaca hizmet etmediğinden emin olabilirim.

Ayrıca orada o konu sahibinin profil linkini paylaşması aslında zorunda olmalı benim dememe gerek kalmamalı zaten orada haksızlık başlıyor. Orası da ayrı bir konu. Orada senin moderatör olarak benim hakkımı savunman gerekirken konu sahibine ceza vermen gerekirken bana veriyorsun uyarıyı yazıklar olsun. O mesajdan benim o kişiyi arkadaş eklemek istediğimi veya tanışmak istediğimi vs. anlayamazsın bunu anlamakta sana düşmez şayet bunu bu mesajdan çıkarıp yapıyorsan o senin içinin nasıl bir şey olduğunu gösterir. Leş bir politika bu. Ben o konunun nereye varacağını zaten tahmin edebiliyordum o yüzden bana bu çelmeyi takmanız sizin moderasyon sisteminizin durumunu gösterir.

Son düzenleme:
Tarafsız olmakla alakası yok bunun ama saçma olduğunu destekliyorum. Steam hesabınızı paylaşır mısınız inceleyeyim dedim çünkü konu Steam ile alakalı ve Steam profilleri anonim aslında ve Steam profilleri her yerde paylaşılıyor yani. İstediğinde linkini bile değiştirebiliyorsun hesabın. Bunu özelden yardımlaşmak diye 1 günlük uyarı çaktılar bana. Yardımcı olmak için attım diye itiraz ettim geri bile dönmeye tenezzül etmediler. Dedim ki moderatör yanlış anlamış taraflı bakıyor ben bana özelden atma gibi bir talebim yok orada konuya paylaşsın diye istekte bulundum zaten konu sahibi bana dönmedi. Sanırım rapor konu sahibinin yani o yüzden bu kadar uyarı yedim.

Düşünün konu sahibi Steam ile ilgili konu açıyor ve ben link istiyorum diye uyarı yiyorum böyle bir saçmalık olabilir mi?
Evet hocam bende tanismak icin Discord istedigimde yardimlasma sebebiyle ban yedim olaya bakar misiniz?

İstisnasız her böyle konu açıldığında "bizim zaten moderatörler için uyarı sistemimiz var" diyorlar ama sorunlar hiçbir zaman değişmiyor.
Arkadaş demek ki yaptığınız sistem doğru düzgün işlemiyor ki her hafta 50 tane moderasyon ekibinin ne kadar kötü olduğuna dahil konu açılıyor.

Ortada sorun var ama çözüm yok sadece çözdüklerini iddia ediyorlar.

İstisnasız her böyle konu açıldığında "bizim zaten moderatörler için uyarı sistemimiz var" diyorlar ama sorunlar hiçbir zaman değişmiyor.
Arkadaş demek ki yaptığınız sistem doğru düzgün işlemiyor ki her hafta 50 tane moderasyon ekibinin ne kadar kötü olduğuna dahil konu açılıyor.

Ortada sorun var ama çözüm yok sadece çözdüklerini iddia ediyorlar.
E tabii yani bir sikayet varsa bu sekilde bu bosuna degildir, kendilerini aklama derdindeler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı