Technopat Neden Bu Kadar Başarılı?

Her ne kadar Technopat'a üye olmamın asıl nedeni Ali Güngör ve Recep Baltaş ikilisi olmuş olsalar da, kalıcı bir üye olmamı sağlayan da Kuralları ve o Kuralların getirdiği disiplin... aynı zamanda o disiplinin getirdiği saygı-sevgi olmuştur.
Arkadaşlar, bir ortamda Saygı-sevgi olduktan sonra başarısızlık söz konusu bile olamaz bence.;)

Arkadaşlar, ilke üyeliğimde Technopat Kuralları, en önemlisi olan da Türkçe Yazım Kuralları bana bayağı ağır, çekilmez geliyordu... İlk açtığım yardım kunumda (DH'de Soyuldum, adı altında:D) @THE_MILLER tarafından ban yemiştim, sebebi berbat Türkçe Yazım idi. Tabi ben bu hatalarımı görmeyip Technopat/ Soysal'ı suçlayıp uzun bir süre ayrılmıştım. Ama zaman zaman Technopat'ı takip ediyor Kuralların ne kadar önemli olduğunu görüyordum. (Özellikle Mundarcılara Müsaade edilmemesi oldukça hoşuma gidiyordu.)

Arkadaşlar, hayatım boyunca düzgün, olması gereken Türkçe Yazım Kurallarına hiç oymayan birisi idim, ancak Technopat'ın başarılı ekibi sayesinde Güzel Türkçe yazmaya başladım, öyle ki benden yaklaşık 12 yaş küçüğüm olan kardeşim (Kocaeli Üniversitesi son sınıf) benim yazım ile zaman zaman dalga geçerdi, her ne kadar telefon ile görüşüyor olsak da, kendisiyle yazıştığım da oluyor. Geçen gün ''Abi hayırdır, birileri yazını sihirli değnekle mi düzeltti? Yazın resmen evrim geçirmiş'' dedi,:D buda oldukça hoşuma gitmişti.(y)

Sonuç itibari:
Technopat/ Sosyal bölümü 40 yaşına mardiven dayamış adama Türkçe Yazım Kurallarını öğretti ise, bu onun gerçekten de başarılı bir platform olduğunun kanıtıdır.(y)

Mavi ekran sorunum için katıldığım bu güzel ortamı bir türlü bırakamadım. İlk başlarda baya ban yedim. Hatta @MF sağolsun 3 kere ban yedim arka arkaya. Sonra anladım neyin ne olduğunu. Aylardır ceza almıyorum herhalde. Çok mutluyum bu konuda. :D Ben ne biliyorsam burası sayesinde biliyorum. Bilgili, saygılı insanların olduğu müthiş bir platform burası. Moderatör olmak dileğiyle. :D Bu güzel platformda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Go Technopat GO ! :)

Ben başarılı olmasını en çok detaylı incelemelere bağlıyorum. Yani mesela bir monitörü tanıtırken bile özelliklerini sayıp geçmiyorlar. Paneline kadar açıp karıştırıp inceliyorlar. Tabii ki bunları yapabilmek için çok bilgi sahibi olmak gerek ve bu bilgiler de onlarda var. Ayrıca Technopat Sosyal'in de böyle olması bence tamamen ne kadar kızsak da kurallara bağlı. Eskiden turunculu forumda takılırken küfürlü caps atılsa bile 24 saat sonra anca ban yiyenler oluyordu. Cezalar çok geç veriliyordu ya da çok hafifti. Yazım kuralları deseniz berbattı. Normalde yazıyla yazarken düzgün yazardım ancak bilgisayarda gelişine yazardım. Şimdi dikkat ederek yazıyorum ve bu gerçekten çok hoş. İlk defa bir forum bana bir şeyler kazandırdı. Bunun yanında donanım bilgimin neredeyse tamamını Recep Baltaş ve Ali Güngör'den öğrendim. İyi ki varsınız. Hepinize teşekkürler. :) Biraz veda mesajı gibi oldu ancak hazır konusu açılmışken yazmak istedim. :D

Bence etkilerden biri de yaslara gore bir kiyaslama yapilmamasi. "Sen kucuksun ben buguyum, bana soru soramazsin" ya da "Ben ne dersem o olur" gibi seyler yok. Birde (belki kucuk bir ayrinti ama) yanlis bilgi olan mesajlara "Yanlis Bilgilendirme" ibaresinin konulmasidir.

Foruma katılalı çok olmadı ama katılış sebebim şunlar:
-Ben Recep Baltaş!
-Ben Ali Güngör!
Bir de yazım kuralları. Hiç ban yemedim ama yazım kurallarına uymamanın cezası büyük, biliyorum. İncelemelerde sadece açıklama bölümündeki zaman çizelgesinden işime yarar bilgileri izliyorum, çünkü çok uzunlar. Ama her kafa ayarını kaçırmadan izliyorum. Technopat ekibine ve Moderatörlere sonsuz teşekkürler. @Recep Baltaş @Ali Güngör

Bir "üye" olarak yorum yapmamda sakınca yoktur sanırım. Videoların bu kadar başarılı olmasının nedeni tabii ki Recep Baltaş ve Ali Güngör'dür. Burnu havada ve hiçbir şeyi beğenmeyen kitlenin hep eleştirdiği video uzunluklarının ise onların dediği gibi "gereksiz" değil, tam tersine birçok kişinin aklındaki soruları cevaplar nitelikte olması da önemli bir faktör.

Sosyal kurallarının da katı olduğu doğrudur fakat o kurallar olmasaydı şu anda forum birbirine küfreden, anaokulu terk seviyesinde Türkçe kullanımı olan ve bir sürü yalan yanlış bilgi barındıran bir çöplüğe dönerdi. Üyelerden beklenen şeyler kesinlikle fazla değil, en başta "anadilimiz" olan Türkçe'yi doğru kullanmak sadece forum içinde değil, günlük hayatımızda da dikkat edilmesi gereken bir kuraldır. Bunun dışında başka bir üyeyle "kavga" etmemek, konu başlıklarında açıklayıcı olmak ve emin olmadığınız bir konuda kesin bilgi vermemek de üyelerden beklenen şeyler. Bunlar zaten bir ortamın "kaliteli" olabilmesi için gerekli olan etmenlerdir ve bir platform, bu kriterlere göre katkıda bulunan üyelere sahip olduğu sürece de başarılı olmaya devam eder.

İşin açığı burada hiç bir insan, bir diğeri için menfaat uğruna yardımcı olmaya çalışmıyor. Tamamen gönüllü hizmet. Ne öğrendiysem burada öğrendim. Şimdi de kaymağını yiyorum öğrendiklerimin. Youtube kanalı ve forumumuzun harika kuralları sayesinde daha yoğun ve seviyeli bir sosyal ortam oluşmuş durumda. Bir çok forumda takıldım ancak buradaki içtenliği bulamadım. Umarım uzun yıllar sürer bu sosyal bağ.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı