Technopat Sosyal beğeni ve mesaj sayısı gizlenmeli

• Konuyu başlatan Axii
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 125
  • Görüntüleme 9.634
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İsteğe bağlı gizlenme olabilir ama direk gizlemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Az beğenisi olan bir üye de tabii ki bilgili olabilir. Ben oyumu hayır'a atıyorum.

Aslında belirli bir mesaj sayısının altındaki üyeler için gizli, üstündeki kişiler için ise isteğe bağlı gizleme gibi bir şey olabilir. En azından mesaj sayısı düşük insanlar bir nebze olsa da ciddiye alınabilir bazı üyeler tarafından.

Aslında belirli bir mesaj sayısının altındaki üyeler için gizli, üstündeki kişiler için ise isteğe bağlı gizleme gibi bir şey olabilir. En azından mesaj sayısı düşük insanlar bir nebze olsa da ciddiye alınabilir bazı üyeler tarafından.

Ya her şeyde de mesaj sayısı yüksek/mesaj sayısı düşük diye ayırmaya gerek yok bence. Böyle özellikler olacaksa ya topyekun olur, ya da olmaz. Zaten forumun görünüşünü de etkiliyor, yani ya olur ya olmaz.

Daha geçenlerde saçma sapan bir ürünü önerirken birisi "benim mesaj sayım yüksek, bana güvenebilirsin" gibisinden bir şey demişti, mesajı tam olarak hatırlamıyorum ama o anlamda bir şey demişti.

Benim için fark etmiyor ama şunu diyen insan boştur. Daha 10 dakika fazlaca mesajı ve beğenisi olan birisinin elle tutulur herhangi bir güncel verisi olmadan salladığını gördüm. Yalnızca yazmak için yazıyor çoğu, bunların da geneli başkalarından duydukları güncelliğini yitirse bile tekrarlamak. Kaynakları, verileri olmaz, LinusTechTips, Gamerx Nexus, Hardware Unboxed gibi platformları takip etmezler, "Bilmiyorum" veya "kullanmadığım kesin konuşamam" gibi sözleri hayatta kullanmazlar.

Mesaj ve beğeni sayısı yüksek olanlar genel anlamda sorunlar hakkında bilgi sahibi olmuştur zaten. Şahsen birkaç fikir danışmak için girdiğim forumda 2900 mesaj atmışım. Sonuçta bildiğim şeyleri ben de başkalarıyla paylaşıyorum, bilgili olmadığım konu başlıklarına girerek de bir şeyler kapıyorum. Öğrendiğim şeyleri de öncelikle kendim denerim, ondan sonra forumda öneririm. Kulaktan duyma çözüm mesajları atmam konulara.
10.000 mesaj olduğu için, haksız/yanlış olduğu halde herhangi bir önerisi destekleniyorsa, rapor sistemini kullanıp yanlış bilgilendirme olarak işaretlenmesini sağlayabilirsiniz mesajın.

Konu dışı kategorisinde beğeni ve yorum kasanlara yapacak bir şey yok, sonuçta tek tek avlayamayız kullanıcıları.

Özetle, kalkmasına hiç gerek yok.

Bence istatistikleri gizlemek yerine, insanlar neden bu istatistiklere önem veriyor, ve insanlar neden beğeni sayısını arttırmaya, mesaj sayısını arttırmaya çalışıyor, buna bakılmalı.

Sistem kötüye kullanılıyor. Bunu görebiliyoruz. Sizin isteğiniz tam olarak nedir mesela? İnsanların kafa yapısını ve düşüncesini değiştirmek mi? Onun yeri burası değil.

Mesela birkaç kullanıcı da aynı cümleleri kullanmış. ''İnsanlar neden beğeniyi önemsiyor düşünmek lazım.'' yahut direkt alıntılıyorum ''O kişiler yüksek mesajın = doğruluk olmadığını anladığında gerçek bir çözüm olmuş olur.''

Bu cümleler yanlış cümleler değil. Ama çözüm odaklı da değil. Forum adına bir şey ifade etmiyor, maalesef ki. Kafa yapısını değiştirmek mümkün mü? İnsanların beğeniyi önemsememesini sağlamak mümkün mü? Bu soruları soruyorum sizlere.

Cevabınız evet ise aynen iletiyorum, kafa yapılarının değişmesi gereken kurum burası değil.

Bir forumda en anlamlı şeylerden birisi de istatistiklerdir. Tabii forum büyümeye başladıkça her alanda olduğu gibi burada da suistimaller oluyor, bunu önlemek lazım. Yoksa başka alanlarda da sorun yaşarız. :)

Ortada istatistikleri önemseyen ve forum genelini oluşturan bir kullanıcı kitlesi var, önüne geçilmesi gerekiyor. Mesajların ve benzeri istatistiklerin postbitten kaldırılması gerekiyor. Benim düşüncem bu şekilde. Profilde kalabilir dediğim gibi.

Dediğiniz şey daha önce yapıldı ancak aşırı boş gözüküyordu geri alındı.

Tek yüksek mesaj sayılı kişilerin düşük mesajlıları küçük gördüğünü mü sanıyorsunuz bu yanlış bir düşünce.

Geçen Amazon üzerinden alışveriş yaparken herhangi bir doğrulama veya güvenlik önlemi almadan direk tamamladığından ödemeyi işkillendik ve konu açtım gelip gelmeyeceğine dair gelen bir mesaj ise "3500 mesaj atacak kadar forumda durmuşsun, bunu bilmiyor musun cidden?" oldu.

İçeriğini bile okumadan değiştirilmiş başlık üzerinden ve mesaj sayımdan beni yargılıyor.

Mesaj sayısı yüksek olan insanlar genel olarak diğer üyelere göre daha fazla bilgili ve bu konular ile daha fazla haşır neşir olan insanlar oluyor. Bu nedenle verdikleri öneriler de kaliteli öneriler oluyor.

Hiç unutmam ilk girdiğimde Everest PSU önermişti "everest psu" yani C4 önerdim. Şu anda çok daha fazla bilgim var ve bunu önermem imkansız.

Eğer yanlış bilgi veren bir kişi görürseniz rapor kısmından belirtirsiniz düzenlenir çok zor değil. Herkes hata yapabilir.

Fikirlerinize katılıyorum fakat böyle bir şey yapılırsa çoğu üye isyan bayrağı çekecektir. Aslında zamanında yapıldı, nabız ölçüldü ve tepkiler yüzünden yeniden geldi. Sosyal'de tek umursadıkları şeyin beğeni olduğunu bildiğim üyeler var. Onlar için beğeni ana damar.

Bu olay zamanında denendi ve orası çok boş kaldı ve tepkiler üstüne tekrar açıldı. Ek olarak konu sahibine fikir veriyor, fazla mesajı olan adam daha tecrübelidir diye ve çoğu zaman doğru maalesef. Ben kalması taraftarıyım, katılmıyorum o yüzden.

Siz ne söylediğinizden ve doğru olduğundan emin olun yeter. Onlar sizin bilgi seviyenizin mesaj ve beğeni sayısı ile doğru orantılı olduğunun algısını nereden çıkarıyorlar, anlamıyorum. Mesela benim mesaj ve beğeni sayım kimisine göre fazla veya az gelebilir. Ama bu halen birçok konuda cahil olduğumun gerçeğini değiştirmiyor.

Sırf başkalarını memnun etmek için mesaj ve beğeni sayılarının gizlenmesini ben anlamsız buluyorum. Güvenmiyorsa güvenmesin, inanmasın. Siz dürüstseniz başkalarının güvenini kazanmanıza uğraşmaya gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı