- Makaleler
- 110
Sistem kötüye kullanılıyor. Bunu görebiliyoruz. Sizin isteğiniz tam olarak nedir mesela? İnsanların kafa yapısını ve düşüncesini değiştirmek mi? Onun yeri burası değil.
Mesela birkaç kullanıcı da aynı cümleleri kullanmış. ''İnsanlar neden beğeniyi önemsiyor düşünmek lazım.'' yahut direkt alıntılıyorum ''O kişiler yüksek mesajın = doğruluk olmadığını anladığında gerçek bir çözüm olmuş olur.''
Bu cümleler yanlış cümleler değil. Ama çözüm odaklı da değil. Forum adına bir şey ifade etmiyor, maalesef ki. Kafa yapısını değiştirmek mümkün mü? İnsanların beğeniyi önemsememesini sağlamak mümkün mü? Bu soruları soruyorum sizlere.
Cevabınız evet ise aynen iletiyorum, kafa yapılarının değişmesi gereken kurum burası değil.
Ortada istatistikleri önemseyen ve forum genelini oluşturan bir kullanıcı kitlesi var, önüne geçilmesi gerekiyor. Mesajların ve benzeri istatistiklerin postbitten kaldırılması gerekiyor. Benim düşüncem bu şekilde. Profilde kalabilir dediğim gibi.
Evet, sistem kötüye kullanılıyor ve ben de rahatsızım. Kaldırdığımızda şöyle duruyor:
Yer kısmına da bir düzenleme getirilip (çünkü burayı bile saçma sapan şeyler için kullanıyorlar), boş kısıma da bir şey eklenebilir belki. Resim ya da kullanıcının ekleyebileceği bir şey. Mesela makalelerine ya da rehberlerine giden bir link. Ben mesela böyle bir linki makalemde verdim, bunu da blogda toplamıştım. Belki kullanıcılar için bu kolaylaştırılabilir.
Dediğim gibi, getirilip getirilmemesi benim için hiç sorun değil.