Technopat Sosyal Hakkındaki Düşünceleriniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gayette savunduğum fikri kavradım. O kadar eğitim al iki üç Türkçe kuralına uyama kulağa komik geliyor ayrıca o kadar Türkçeye yani yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uyup normal konuşmada hebele hebele konuşan görmedim. Kurallardan bu kadar rahatsız isen mesaj yazmana gerekte yok.
Yani noktalama işaretlerini, kısatlamaları vs çok iyi bilen ve diksiyonu çok kötü olan birisini görmedin. Komik. Ben üç üniversitede okumuş birisi olarak gördüm diyorum. Kimisinin diksiyonu mükemmeldi, konuşurken ayağa kalkıp önünü iliklerdin. Kimisinin ise dil bilgisi mükemmeldi. C1 sertifikası olan birisi olarak konuşuyorum, sana kurs verirken noktalama işaretlerini öğretmiyorlar kardeşim :)
Bu arada savunduğum fikri anlamamışsın. Önceki mesajlarımı okumanı tavsiye ederim. Burada mevzu Türkçe'nin doğru yazılıp yazılmaması değil. Moderatörlerin görevlerinin üyelere yüklenmesi. Bu bir eleştiridir.

Edit: Unuttum çok pardon. Son cümlen: "Kurallardan bu kadar rahatsız isen mesaj yazmana gerekte yok". İşte sıkıntı burada başlıyor, çünkü burası bir sosyal paylaşım platformu. Aranan kriterin dil bilgisi değil bilgi olması gerekli :) Benim başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan, hakaret etmeden mesaj yazma özgürlüğüm var, aynı şekilde senin okumama özgürlüğün var.
 
Önceki mesajlarını birkaç defa okudum. Şu an senin C1 seviye ile konumuzun ne alakası var. :D İkisi farklı bir dil ayrıca İngilizcenin Türkçe kadar gelişmiş bir dil olmadığı aşikar. Kurslarda ne öğretiyorlar hiçbir fikrim yok umrumda da değil ve benim fikrim üniversiteye kadar gelip Türkçeye hakim olmamak bir kusurdur. Neyse uzatmayalım.
 
Önceki mesajlarını birkaç defa okudum. Şu an senin C1 seviye ile konumuzun ne alakası var. :D İkisi farklı bir dil ayrıca İngilizcenin Türkçe kadar gelişmiş bir dil olmadığı aşikar. Kurslarda ne öğretiyorlar hiçbir fikrim yok umrumda da değil ve benim fikrim üniversiteye kadar gelip Türkçeye hakim olmamak bir kusurdur. Neyse uzatmayalım.
Uzatılacak bir durum yok güzelce tartışıyoruz. C1 seviye ile konumuzun alakasını anlatayım. Technopat'ta verilen banların nedeni genellikle noktalama işaretlerinden, marka kısatlamalarından kaynaklanıyor. Bu bahsettiklerimiz Türkçe'ye özel değil, global kurallar aslında. Mesela sana essay yazdırırken kısaltmaları nasıl kullanacağını, hangi özneleri kullanman gerektiğini, quotation nasıl yapabileceğini öğretiyorlar. Çünkü deneme yazıyorsun, bir insan yazım kurallarını bilmeden deneme yazabilir mi ? Yazamaz.
İngilizcenin lvl leri var. A2'dan başlayıp C2'ya doğru gidiyor. Fakat bu bahsettiğim yazım kuralları C1'a kadar öğretilmiyor. Çünki deneme yazmıyoruz.. Thats the point.
 
2015'te destek almak için kayıt olmuştum. Uzun zaman sonra donanım hakkında bilgi sahibi olmak için sosyalde bulunmaya başladım. Sadece konuları okuyarak ve bilen kişilerin tavsiyelerini birer birer araştırarak bilgi sahibi olmaya başladım. Türkçe'nin bu kadar katı olması bence iyi bir şey. Alıntılama olayı biraz garip. Onun da olayı daha da dikkat ettirmek muhtemelen.
 
Uzatılacak bir durum yok güzelce tartışıyoruz. C1 seviye ile konumuzun alakasını anlatayım. Technopat'ta verilen banların nedeni genellikle noktalama işaretlerinden, marka kısatlamalarından kaynaklanıyor. Bu bahsettiklerimiz Türkçe'ye özel değil, global kurallar aslında. Mesela sana essay yazdırırken kısaltmaları nasıl kullanacağını, hangi özneleri kullanman gerektiğini, quotation nasıl yapabileceğini öğretiyorlar. Çünkü deneme yazıyorsun, bir insan yazım kurallarını bilmeden deneme yazabilir mi? Yazamaz.
İngilizcenin lvlleri var. A2'dan başlayıp C2'ya doğru gidiyor. Fakat bu bahsettiğim yazım kuralları C1'a kadar öğretilmiyor. Çünkü deneme yazmıyoruz. Thats the point.

Herhalde sizin oralarda bir İngilizce eğitim var. Kaç senedir İngilizce eğitim alan tanıdıklarıma sordum şu an C1 seviyesindeler hiç öyle yazım kuralları şu bu öğretilmemiş. C2'de başlanıyor diyecek olursan C2 seviye "native" seviye.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Forum kuralları gereksiz katı ve can sıkıcı. Bundan dolayı bu platformu kullanıcılar genellikle çıkar için kullanıyor. Asla gerçek bir sosyal forum olamayacak. Thats all I can share my dear. Mesela başkalarının hatalarını bizim düzeltmemiz isteniyor. Yani eğer yazım yanlışı yapılan bir mesajı hatayı düzeltmeden alıntılarsan uyarı yiyorsun. Yazım yanlışı yapan kişi mesajı atarken gözünden kaçmış olabilir, biz alıntılarken de gözümüzden kaçmış olabilir. Bunlar kullanıcının değil, moderatörün görevleridir. Kullanıcı hatayı raporlamakla yükümlüdür, düzeltmekle değil. Ayriyetten herkes türkçeyi çok doğru konuşmak zorunda değil. Türkiye'de verilen eğitimi hepimiz biliyoruz. Buna rağmen kurucuların boşa çabası neden anlamıyorum. Bundan dolayı içerisinde çok bilgili arkadaş olsa bile, ne yazık ki (-ki bitişikmi bilmiyorum banlarsın artık canım) Technopat hiçbir zaman global bir forum olamayacak. İyi akşamlar.

Beğenmiyorsanız gidebilirsiniz. Günaydın.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı