Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.570
WD Blue HDD dışında hiçbiri hakkında tecrübem yok. WD Blue HDD'leri ben çok öneririm. Refurbished ürün olmadığı sürece hiçbir problem yaşamazsınız. Onun dışında yeni bir laptop aldım önerilerden yola çıkarak. Acer'in gaming olanı dışında pek önermiyordu kimse. U serisi işlemcilerin olduğu laptoplar çok kötü falan diyenler oldu. Bugün elime geldi sırayla testlerini yapıyorum. Oyunlarda falan gayet güzel FPS değerleri alıyorum. Bir tık ısınma sorunu var ama o da U işlemcili çoğu notebookta var diye düşünüyorum. Yakında inceleme konusu da açacağım. 4379 TL'ye aldım ve şu ana kadar beni şaşırttı diyebilirim.

Kimse sizi X ürünü al Y ürünü çöp diye zorlayamaz. Biz forumdakiler sadece öneri sunabiliriz. Son tercih her zaman sizindir. Kimsenin fiziksel baskısıyla ürün satın almıyorsunuz. Ortada suçlu falan yok, önerenleri her zaman dinlemek zorunda değilsiniz. Özgür iradeniz var.

Ha ben çoğunluk ne derse onu yaparım, onu alırım diyorsanız sorun sizde, Sosyalde değil.
Haklısın ama adam 2 ürün öneriyor, doğal olarak seçme hakkı konu sahibinde Ama ikisi de bazı anlarda sorunlu oluyor.

Çoğunluk konusunda da çoğunluk bu ürünleri öneriyor/öneriyordu.

WD Blue HDD dışında hiçbiri hakkında tecrübem yok. WD Blue HDD'leri ben çok öneririm. Refurbished ürün olmadığı sürece hiçbir problem yaşamazsınız. Onun dışında yeni bir laptop aldım önerilerden yola çıkarak. Acer'in gaming olanı dışında pek önermiyordu kimse. U serisi işlemcilerin olduğu laptoplar çok kötü falan diyenler oldu. Bugün elime geldi sırayla testlerini yapıyorum. Oyunlarda falan gayet güzel FPS değerleri alıyorum. Bir tık ısınma sorunu var ama o da U işlemcili çoğu notebookta var diye düşünüyorum. Yakında inceleme konusu da açacağım. 4379 TL'ye aldım ve şu ana kadar beni şaşırttı diyebilirim.
Hocam hangi modeli aldınız?

"Ben kullanıyorsam en iyisidir"ciler ve "Ben aldım, bir sorunla karşılaşmadım. Size öyle denk gelmiş"ciler yüzünden oluşan bir durum.
Evet ben bunu özellikle SSD Plus öneren kişilerde görüyorum. Ben aldım bir sorun olmadı diyorlar karşı çıkınca bunlara. Adama kontrolcüsünden bahsediyorum, NAND kalitesizliğinden bahsediyorum anlamıyor hala. Ben sorun yaşamadım o zaman kimse yaşamaz kafasında adamlar. Gördükçe sinirlerim zıplıyor artık. Akakçe'ye de yorum yaptım bakın bu SSD'yi almayın sorunlu diye. Üstelik teknik bilgilerle verdim bunu. Faydalı bulmamış birisi yorumu. Yani beğenmemiş. Yemin ederim laf anlatılmıyor yav.

Hocam hangi modeli aldınız?
A315-23 modelini aldım Ryzen 5 3500U işlemcisi var. İnternetim gitti. Oyunların çoğunu indiremedim. Mobil veri ile CS:GO ve Valorant testlerini çekebildim sadece. Onları da USB ile attım zaten. Millenicom'a geçiş yaptım. Yarın gün içerisinde açılacak internetim. GTA V ve R6 indirip onları da test edeceğim.

Ben de 12 TL'lik fare kullanıyorum Allah'tan önerdiklerini almamışım.
Bomboş yorum.

Evet ben bunu özellikle SSD Plus öneren kişilerde görüyorum. Ben aldım bir sorun olmadı diyorlar karşı çıkınca bunlara. Adama kontrolcüsünden bahsediyorum, NAND kalitesizliğinden bahsediyorum anlamıyor hala. Ben sorun yaşamadım o zaman kimse yaşamaz kafasında adamlar. Gördükçe sinirlerim zıplıyor artık. Akakçe'ye de yorum yaptım bakın bu SSD'yi almayın sorunlu diye. Üstelik teknik bilgilerle verdim bunu. Faydalı bulmamış birisi yorumu. Yani beğenmemiş. Yemin ederim laf anlatılmıyor yav.
SSD Plus öneren adam bu eleştirileri hak ediyordur zaten. Arkadaşın giriş seviyesi ürünleri alıp "kalitesiz" ilan etmesi çok saçma geldi bana ama.

SSD Plus öneren adam bu eleştirileri hak ediyordur zaten. Arkadaşın giriş seviyesi ürünleri alıp "kalitesiz" ilan etmesi çok saçma geldi bana ama.
Yani hocam bir zahmet. Adama sopayla çal yine de anlamaz. Var öyle kişiler. SanDisk'i özellikle USB'lerinden tanıdıkları için SSD Plus'ı böyle kaliteli bir şey zannediyorlar. Bir bilseler SSD Plus'ın SSD değil SSD taklidi yapan büyük bir USB bellek olduğunu. :)

Bu arada doğru giriş seviyesi bir üründen çok bir şey beklenmemeli. Giriş seviyesi adı üstünde. Giriş seviyesi ürünler her zaman düşük kalite bileşenlerle üretiliyor. Patriot Burst falan öneriyoruz mesela ama bakmayın öyle ahım şahım bir SSD değil. Kötünün iyisi bir SSD. Mevcut ekonomik gücümüz ona yettiği için onu öneriyoruz. Yoksa yurt dışında millet 30-40 birim gibi komik rakamlara 870 EVO falan alıyor. :D Bizde de öyle olsa hiç önerir miyiz giriş seviyesi SSD'ler mesela? :)

Bence öneri meselesini çok ciddiye almışsınız ya da "öneri" kelimesinin anlamını yanlış biliyorsunuz. Adı üstünde, yakın çevrenizden birisinin önerisi size ne kadar anlam ifade ediyorsa, buradaki mesajlar da kişisine göre aşağı yukarı bu doğrultuda sayılır; bu yüzden de bu unsur göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılmalı. Gerisi sizin araştırma yapıp, veri elde edip karşılaştırmanıza kalmış bir durum. Herkes, bu kim olursa olsun her şeyin en iyisini, en muhteşemini önerecek diye bir ihtimal yok zaten. Adı üstünde "öneri", bir kesinliği ya da iddiası yok, insanlar kendince bildiği kadarıyla karşısındaki kişiye en iyisini önermeye çalışıyor. Önerinin anlamı da budur zaten. Öneri veren üyeleri para karşılığı çalışan kişilermiş gibi görmeyiniz lütfen. "Güvenimi zedelediniz" kısmı sanki müşteriymişsiniz de buradaki insanlar da sizi tüketici bilip mağdur etmiş gibi bir anlama yöneliyor. Bu önerileri en fazla "güvenilir referans" olarak göz ucunda değerlendirip, kendiniz en doğru yolu arayıp ona göre bir karar vermeniz gerek. Sorumluluğu insanlara yüklemeyin.
Doğru konuşuyorsun ama bazıları (bilgili kişiler bile) "direkt bu ürünü al, başka bir ürüne bakma bile" diyebiliyor. Ben araştırma yapıyorum ama yeteri kadar değil, ancak bence sizin sorununuz daha ağır basıyor. Burada yanan taraf ben olduğum için söylemiyorum ama bence bir kişi başka bir kişiye öneri yaparken nasıl bir ürünü önerdiğini bilmeli, forumda sürü psikolojisi var. Açık konuşalım bu psikolojiye neredeyse hepimiz bir zamanlar girdik.

Ek olarak bana bu önerileri yapanlar gerek kendi konumda gerek diğer konularda birden fazla ciddi anlamda bilgili kişilerdi, ben şimdi güvenmeyeyim mi onlara? Bazen abartarak bile anlattıkları oluyor, ancak tabii ki de araştırma yapmam gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı