Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.405
Forumdakilerin gerçek öneri yaptığından(istisnalar mevcut) emin değilim. Klavye önerisi istiyorum verdiğim bütçeye göre internetten rastgele klavye öneriyor.
Gizli bir kaynaktan mı bakalım, ya da Dark Webten falan.

@Samotne Ciasteczka Ofansif yaklaşmamıştım, çok yanlış anlıyorsun. Öneri yapmayın dediğimi nereden çıkarttın? Bir de suçlamışım, işe bak.

Demek istediğim bir ürünü önerirken özellikle senin gibi üyelerin dikkat etmesi gerekiyor. Referans alınıyorsun. Sadece sen değil, senin gibi birkaç üye daha mevcut. Sürünün başı desem alınır mısınız? Diken üstündesiniz yani.
Referans alındığımın farkındayım. Çoğu üye sanırım benim sayemde ekipman bölümüne başladı. Ben sürü olsun, onu yöneteyim, güç bende haha tipi biri olmadım. İnsanlar benden bilgi öğreniyorsa ne mutlu bana. Diken üstünde olduğumu biliyorum, ama bunu ben istemedim.
Bilemiyorum. Kulaklık önerisine 2000, farelere 3000 mesaj dökenleri maalesef anlayamıyorum. Bizim burada sorunlu ürün aldırırız diye ödümüz patlıyor, adamlar binlerce mesaj atıyor bu kategorilere.
Bir ürünü adama önermeden, listelerime eklemeden önce haftalarca araştırıyorum desem? Amazon yorumlarına bakarım, incelemeye bakarım, Aliexpress yorumlarına bakarım, yerli sitelerde yorumlarına bakarım, forumlarda yorumlarına bakarım. Her tarafı araştırır, emin olduğum ürünü öneririm.
Anlayamıyorum, nereden buluyorsunuz bu cesareti? Özellikle düşük bütçede nasıl öneri yapabiliyorsunuz? Tamamen şans faktörüne dayalı hâlbuki. Kesin konuşulması da cabası.
Düşük bütçede ben hep söylerim, bu ürün yerine bu ürünü tercih edin daha rahat olur v.s gibi. Ek olarak, önerdiğim fix ürünlere bakarsan genelde önerdiğimde mutlu kalınan, incelemesi yapılmış ürünler. Mesela Haylou T15'i örnek alayım. Öneriyorum, niye? Kendim kullanıyorum ve incelemesini yaptım. Bunun etkisi ile alan kişiler de memnun. Bloody T60 ele alayım, öneriyorum. Niye? Bu bütçede iyi bir ürün, kendim kullanıyorum memnunum ve incelemesini yaptım. Başka bir örnek vereyim, @charm hocam benim önerim üstüne ER3 almıştı. Sağ olsun inceleme de yapmış, bana teşekkür etmişti. @oguz sasi, o da önerim üstüne H2016D aldı, incelemesini yaptı ve memnun kalmıştı. @Yunus Emre Gürbüz hocam, önerim üstüne Skiller aldı ve gayet memnun kaldı. Öneriyor kişilere ve incelemesini de yapmıştı. @PuMaT hocam da önerim üstüne T15 almıştı. İncelemesini yaptı ve memnun kalmıştı. Üstüne, ona önermeden 2 hafta önce ben T15 almıştım, gelince incelemesini yapmıştım. @Silinen üye hocama Katar Pro'yu ben önerdim, memnun kaldı ve incelemesini de yapmıştı. Öneriyor. Hemen sonra da aynı bütçeye önerdiğim T60'ı kendime aldım. Bu örnekler say say bitmez. Kısacası benim çark tecrübeye dayalı dönüyor. Kopyala yapıştır yapan, malum kanalları izleyip fason mal öven, burnunun dikine gidip fanboyluk yapanları bilemem. Ben sürü olsun istemedim, bu sürünün başı da ben değilim. Yeri geldi aldığı ürün bozuk çıktı yardım ettim, yeri geldi bana Allah razı olsun diyen de oldu. Yani, umarım anlamışsındır. Ben de insanım, kimsenin başını belaya sokmak istemem. Hele anlamadığım konu varsa, yazmam. Herkes araştırıp ürün almalı, hele işin içinde teknoloji ve para varsa 1 kere değil, 1000 kere düşünmelisiniz.

Son düzenleme:
Sıcaklık konuları biraz karmaşık. Karşı tarafın kasası ve konumlandırılması ayrıca oda sıcaklığı önemli etkenler. Genel olarak gördüğüm kadarı AMD ekran kartları ısınıyor. Bir kasaya direk soğutamıyor demek yanlış. Aynı şekilde tam tersi olarak kasa iyi olmayıp ekran kartını kötülemek de. Bir sürü etkeni göz önüne almak lazım.

@Samotne Ciasteczka, aslında bu diken üzerinde olma durumu, insanların öneri kavramını kendi perspektiflerinde yanlış yorumlamalarından kaynaklanıyor. Bu durum belli başlı forum sitelerinde nasıldır, nasıl bir algı yürüyordur bilemem; lakin burada sanki öneri veren, verecek olan kişiye ve kişilere, para karşılığında çalışan kişileri baz alarak profesyonel bir hizmet vermeleri gerekiyormuş gibi bir tavır takınıldığına aşağı yukarı her kıytırık öneri konusunda şahit oluyorum. Öncelikle bu algı yıkılmalı. Ha, bir de ertesi gün "Niye öneri vermiyorsunuz?" diye konu başlığı açan bir üyeye rastlayınca da bu hipotezin altının boş olmadığını anlayabiliyoruz. Ne akla hizmetse, hak iddia etme cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar.

Son düzenleme:
Referans alındığımın farkındayım. Çoğu üye sanırım benim sayemde ekipman bölümüne başladı. Ben sürü olsun, onu yöneteyim, güç bende haha tipi biri olmadım. İnsanlar benden bilgi öğreniyorsa ne mutlu bana. Diken üstünde olduğumu biliyorum, ama bunu ben istemedim.

Sırf sürüye yol verenler var diye onları suçlamak saçma, adamlar gelin beni koyun gibi takip edin demiyor sonuçta.

Seni suçlamadım. Suçlanacak bir şey de yok ortada ama bir şekilde yarattın, nasıl yaptın bilmiyorum :D Sadece ufak bir uyarıda bulundum. ''Umarım bu konu ders niteliğinde olmuştur.'' dediğimi hatırlıyorum, zaten durumun farkındaymışsın.
Bir ürünü adama önermeden, listelerime eklemeden önce haftalarca araştırıyorum desem? Amazon yorumlarına bakarım, incelemeye bakarım, Aliexpress yorumlarına bakarım, yerli sitelerde yorumlarına bakarım, forumlarda yorumlarına bakarım. Her tarafı araştırır, emin olduğum ürünü öneririm.
Ürünü kullanmadan yapabileceğinin en iyisi budur. Yeterli midir, tartışılır. Ben yeterli görmüyorum. İş kişinin kendisinde bitiyor, şahsen yine de öneremezdim. Lakin çarkın bir şekilde dönmesi, önerilerin yapılması gerekiyor. Sen yapmasan, ben yapmasam, başkası yapacak :) Dediğim gibi, forum kültürü denen şey bu galiba.

Söylediklerinde açık olmayan bir şey yok, umarım benim yazdıklarım da anlaşılırdır.

Bilmediğin, deneyimlemediğin, incelemesini izlemediğin ürünü önerme; bu kadar basit. Sırf fiyat aralığına uyuyor diye öneri yapılmamalı.
Bilmediği, incelemesini izlemediği, önerilmeyen, kronik sorunlu bir ürünü önerenler zaten ceza alıyor forumda merak etmeyin.

@Samotne Ciasteczka, aslında bu diken üzerinde olma durumu, insanların öneri kavramını kendi perspektiflerinde yanlış yorumlamalarından kaynaklanıyor. Bu durum belli başlı forum sitelerinde nasıldır, nasıl bir algı yürüyordur bilemem; lakin burada sanki öneri veren, verecek olan kişiye ve kişilere; para karşılığında çalışan kişileri baza alarak profesyonel bir hizmet vermeleri gerekiyormuş gibi bir tavır takınıldığına aşağı yukarı her kıytırık öneri konusunda şahit oluyorum. Öncelikle bu algı yıkılmalı. Ha, bir de ertesi gün "Niye öneri vermiyorsunuz?" diye konu başlığı açan bir üyeye rastlayınca da bu hipotezin altının boş olmadığını anlayabiliyoruz.
Katılıyorum. İnsanların benim sponsorlu çalışan, teknik destek elemanı, günah keçisi olduğumu falan düşünüyorlar sanırım. Öneri konusuna mesaj yazmam, niye mesaj yazmadın derler. Ürünü aldım, bozuk çıktı derler. Hayır yani, ben bu adamlardan para filan almıyorum, telepati yolu ile de ürününüzü tamir edemem. Arada kafam esiyor, giriyorum foruma yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı oluyorum. Bazıları ise burada insanları çalışan falan sanıyorlar. Ürün bozuk çıktı mı, satıcı ile görüşülmeli, Sosyal üyesi ile değil. Orada adam ben sorumluluk kabul ediyorum, gel ben tamir ederim demiyor. Nacizane önerisini sunuyor, değerlendirip değerlendirmemek konu sahibine kalmış bir olay. Hiç bakmadan, anında siparişi veriyorsa, vay haline.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı