Şahsen konu dışındaki tribal, toxic kitleyle boğuşuyorum ne sinir kalıyor ne stres. İhtar almamam da ayrı bir ironik. Bir tane aldım, o da üzerinden 3 gün geçmiş mesajımı kendi ellerimle bizzat raporladığımdan olmuştu.
Şaka bir yana; öneri konularından şu sıralar kendinizi eskisine nazaran biraz daha soyutladığınızı belirtmiştiniz. Az da olsa, bilmiyorum artık önerdiğiniz ürünlerden ve insanların ucu açık beklentilerinden ötürü uzun vadede strese ne kadar, ne ölçüde maruz kalıyorsunuz; lakin o yükü ve gerginliği aşağı yukarı anlayabiliyorum. İnsanlar sırtınıza bir ton yük yükleme bencilliğini kendine hak biliyor sanırım. 20 binden fazla mesajın ve 5-6 yıllık üyeliğin, sosyal hayatınızda da olumlu yönlerinin yanı sıra azımsanamayacak oranda olumsuz getirilerinin de olduğunu aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. Ben bile eski mesajlarıma ara sıra göz ucuyla dahi olsa rastladığımda mental olarak kendimi iyi hissetmiyorum.
Bence bu sorunları azar azar dindirmeye bakın. Tanınmış bir üye olduğunuzdan rasyonel kalamıyor olabilirsiniz.