Technopat YouTube neden izlenmiyor?

SOLES

Hectopat
Yer
Bursa
Arkadaşlar aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum. Technopat'i YouTube üzerinden 4 yıldır takip ediyorum ve her yeni videoyu kesinlikle izlerim, forumda da 3. yılım olacak. Merak ettiğim konu YouTube'da videolar neden bu kadar az izleniyor. Forum oldukça aktif, Technopat çevresinde oldukça bir sosyallik varken YT videoları neden izlenmemeye başladı bir fikriniz var mı? Önceden hatırı sayılır bir izlenme vardı, şu an 800k takipçiye karşılık videolar 10-15k arası izleniyor. 2K izlenen videolar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan neden ihtiyacı olmayan videoyu izlesin ki? Televizyon programı ya da film değil sonuçta. İnternette bir ürünle alakalı bilgi arayanlar o videolara denk geliyor. Hobi olarak her ürün hakkında bilgi edinen de çok yoktur.

İnsan neden ihtiyacı olmayan videoyu izlesin ki? Televizyon programı ya da film değil sonuçta. İnternette bir ürünle alakalı bilgi arayanlar o videolara denk geliyor. Hobi olarak her ürün hakkında bilgi edinen de çok yoktur.
Bilmiyorum hocam ihtiyaç olmasa da meraktan izleyen yok denecek kadar az.

Dolar ucuzdu, insanların alım gücü ve heyecanı vardı. Bu da izlenme ve yorumlara yansıyor.

Teknolojik ürün satın almadan önce Technopat YouTube kanalında o ürün ya da rakibi bir ürün varsa izliyor insanlar.

Ama 4 yılda 1 bilgisayar alsa 800.000 kişinin her yil 200.000'i birkaç bilgisayar videosu izleyecek demektir. Satın almadan önce 10 videomuzu izlese o yılın piyasasındaki kasayı, ekran kartını, işlemciyi, monitör trendini anlar. Yine telefon diyelim, 2 yılda bir değiştirse bile 6 aylık dönemde kendi bütçe segmentinde bir iki yıl öncesinin amiral gemisine, en son çıkan modele vb bakar.

Bu bağlamda kanal satın alma ve teknolojik donanım takibinde işlevini çoğu kullanıcı için yerine getiriyor. Zira izleyici videodaki olumlu olumsuz yoruma katılsa da katılmasa da testlerde ve gösterdiklerimizde her zaman gerçek neyse onu paylaştığımızı biliyor.

Rating almaya gelince, sohbet, muhabbet, Kafa Ayarı gibi muhabbet ve gündem izlemek istiyor insanlar. Onun dışında meraklıları donanım izliyor, alacak olan izliyor ama çoğu izleyici o esnada para harcamıyım aman ekonomi kötü modundaysa donanım videolarını izlemiyor.

Dolar ucuzdu, insanların alım gücü ve heyecanı vardı. Bu da izlenme ve yorumlara yansıyor.

Teknolojik ürün satın almadan önce Technopat YouTube kanalında o ürün ya da rakibi bir ürün varsa izliyor insanlar.

Ama 4 yılda 1 bilgisayar alsa 800.000 kişinin her yil 200.000'i birkaç bilgisayar videosu izleyecek demektir. Satın almadan önce 10 videomuzu izlese o yılın piyasasındaki kasayı, ekran kartını, işlemciyi, monitör trendini anlar. Yine telefon diyelim, 2 yılda bir değiştirse bile 6 aylık dönemde kendi bütçe segmentinde bir iki yıl öncesinin amiral gemisine, en son çıkan modele vb bakar.

Bu bağlamda kanal satın alma ve teknolojik donanım takibinde işlevini çoğu kullanıcı için yerine getiriyor. Zira izleyici videodaki olumlu olumsuz yoruma katılsa da katılmasa da testlerde ve gösterdiklerimizde her zaman gerçek neyse onu paylaştığımızı biliyor.

Rating almaya gelince, sohbet, muhabbet, Kafa Ayarı gibi muhabbet ve gündem izlemek istiyor insanlar. Onun dışında meraklıları donanım izliyor, alacak olan izliyor ama çoğu izleyici o esnada para harcamıyım aman ekonomi kötü modundaysa donanım videolarını izlemiyor.
Çok haklısın Ali abi teşekkürler yanıtın için. ❤️

Rica ederim bunlar elbette benim düşüncelerim, senin aklında varsa paylaşmaktan çekinme. Ben de keşfederim.
Abi benim görüşümde seninkine yakın sayılır. İnsanlar önceden yeni bir teknolojik gelişme olduğunda biraz bütçesini zorlayarak alabileceğini düşünüyordu ve öyle de oluyordu. Yeni bir telefon yeni bir ekran kartı önceden insanların gözünde daha sahip olunabilir görünüyordu. Şu anda orta bütçeli sabit gelirli bir kişi ekran kartını değiştirme ihtiyacı olsa dahi yakın zamanda paylaştığınız ASUS Prime RTX 5080 incelemesini izlemeye ihtiyaç duymuyor çünkü kendini kandırmak istemiyor, bütçesine bağlı olarak sahip olamayacağı düzeyde bir fiyatı olduğunu bildiği için izlemiyor bile. Benzer bir kıyas telefonlarda da var. 2 hafta öncesi S25 serisi incelemesi 9B izlenirken, 1 hafta önceki redmi note 14 pro 5G incelemesi 33B izlenmiş. Telefona ihtiyacı olan bir adam kendini kandırmak istemiyor ve S25 serisinin daha pahalı olduğunu, Redmi 14 pro 5G nin daha ulaşılabilir olduğunu biliyor. Kısacası teknolojik gelişmelerin izlenmesi "Technopat yeni bir inceleme paylamış ya rog flow Z13 diye bir tablet çıkmış bir bakayım özellikleri nasılmış" tan ziyade alacağı cihazın modelini aratarak ilk çıkan birkaç inceleme videosunu izlemek oluyor. Özetle ekonomik zorluk technopati de vuruyor, meraktan izleyen 1-2bin kişi anca olduğunu düşünüyorum, yanlış anlaşılmasın abi ama en son videonuzdaki ROG FLOW Z13 incelemesini bu tableti almak amaçlı izleyen kişi sayısı bir elin parmağını zor geçer bu ekonomik durumda. Karşısına yeni bir teknolojik ürün incelemesi çıkıp ta benim zaten ekran kartına ihtiyacım vardı diyerek RTX5080 alabilecek düzeye gelmediğimiz sürece izlenmeler maalesef daha da düşecek gibi. Hayırlısı olsun abi bende yıllardır her videonuzu "meraktan" izleyen biri olarak bu şekilde görüşümü bildirmek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı