Technopat'taki kullanıcıların korsana destek yok olayını abartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu çok normal. Özellikle milyar dolar oyun firmaları sahiplerini "emekçi" diye nitelendirip korsanı eleştirirken kendilerini "orjinal" diye ayırıp bir de haklının yanındaymış gibi göstermek hoş bir ayrıcalıktır. Yalnız bu hak yeme olaylarını neden sadece milyar dolar sahibi olan oyun firmaları için yapıyorlar anlamış değilim. Bu forumda bir kez olsun şu "hak" algısını görmedim sanırım başka konularda. Hoş, başka emek yeme ve emekçi konularıda görmedim :D Emekçi bir insan halkın yanında olur. Ama burada emeğin savunucusu olanların kan emici firmaları ağızlarından ballandıra ballandıra överken çoğu kez görmüşümdür.

Whataboutism. ( Whataboutism - Wikipedia )

Korsan olayı abartılmıyor, sadece önermiyoruz. Herkesin maddi durumu olmayabilir fakat korsan önerdiğimizde de kişinin bilgisayarında bir sorun olursa öneren kişi sorumlu tutuluyor. Sorumlu tutulmasa bile kimse o vebali almak istemez.

Son düzenleme:
Nfs unbound 1200TL. Hadi alalım diyemeyiz. Ne yazık ki artık korsan kullanmak zorunda kalıyoruz. Zengin çocuğu değiliz , bugün bir memurun maaşı da belli eskisi gibi alım gücü yok. Memur bile olsam yine de gidip o oyuna 1.2k verecek de değilim.

Kimsenin torrent kullanmasına karşı değilim , kimsenin bir oyuna para veremedi diye yardım edilmemesi de birşey diyemem. Eskiden olsa derdim ama artık bir şey diyemeyiz dersek hatayı biz yapmış oluruz kimse 100saatlik bir oyuna 1.2k vermez vermemeli.

Verecegin parayi hak etmedigini dusunuyorsan almazsin olur biter. O oyunu da oynamazsin.
Vermek isteyen de verir o parayi. 100 liraya da iskender var, 1500 liraya da var.

Bu tarz konularda yaptigi seyin hirsizlik oldugu bilincindeki sessiz kitle ile hic sorunum yok.
Hem calip hem de bunu savunanlarin cehaleti problem yaratiyor.

Rapor atanlar daha çok can sıkıcı. TR şartlarında oyunlar aşırı pahalı. 0 TL'ye ücretsiz oynamak varken niye 500 - 600 TL verelim ki?
Oyunu yapan kişiler kat kat daha fazla para harcadığı için.

Nfs unbound 1200TL. Hadi alalım diyemeyiz. Ne yazık ki artık korsan kullanmak zorunda kalıyoruz. Zengin çocuğu değiliz , bugün bir memurun maaşı da belli eskisi gibi alım gücü yok. Memur bile olsam yine de gidip o oyuna 1.2k verecek de değilim.

Kimsenin torrent kullanmasına karşı değilim , kimsenin bir oyuna para veremedi diye yardım edilmemesi de birşey diyemem. Eskiden olsa derdim ama artık bir şey diyemeyiz dersek hatayı biz yapmış oluruz kimse 100saatlik bir oyuna 1.2k vermez vermemeli.
Oyunu almayacaksınız bu kadar. Her paranızın yetmediği üründe katakulli düşünmeyeceksiniz. Pahalı bir saat, lüks bir araba, yeni bir ev, yeni çıkan bir ayakkabıyı alamadığınız gibi yeni çıkan bir üst seviye oyuna da "param yetmiyor alamıyorum" diyeceksiniz. Almak istiyorsanız da ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracaksınız.

Boşuna duyar kasıyorsunuz. Yaşı yetmediği için korsan desteğinden önce bunu bir konuşalım isterseniz. 10 yaşında çocuğun oynayabileceği bir oyun değil.

Dosya Ekleri

• IMG_20221011_144151.jpg
    IMG_20221011_144151.jpg
    59,6 KB · Görüntüleme: 52
O değil de kimse niye bunun onca derdin tasanın altında birkaç saatliğine girip kafa dağıtmak-eğlenmek için girdiği bir oyunun bu meblalarda fiyatının olması ve bu meblanın insanın temel ihtiyaç gibi şeyler daha fazla fiyata denk olmasını sorgulamıyor, hep oynama o zaman gibi kolay yanıtlara başvuruyor onu merak ediyorum. Bunu bir Avrupa ülkesine örnek verdiğimizde onlar bizi kıskanıyor oluyor :D Gülünç.

Öncelikle biliyoruz bu forumda korsana destek yok ben de desteklemiyorum ama kuzenim PC'ne GTA 5 indirmiş Torrent'den ve bildiğiniz gibi Windows oyunların crack dosyalarını siliyor silince de Technopat'a yazmış (ne zaman yazdı bilmiyorum geçen gösterdi) ama konuya cevap veren birkaç arkadaş sadece korsana destek yok yazmış arkadaşlar biraz anlayışlı olsanız yani 10 yaşında çocuk 180 TL GTA 5'i nasıl alsın ya da çok eski Steam'de bile olmayan oyunları niye key alarak satın alsın ki biliyorum orijinali almak iyidir ben de elimden geldiğince orijinali alıyorum ama bazen çok pahalı oluyor ya da Steam'de olmuyor biraz anlayışlı olun. Orijinal olmayan bir oyundaki soruna cevap verdiğinizde korsana destek olmuş olmuyorsunuz.
Korsan oyun kullanmam. Ama cidden yani sizene adam korsan oynuyorsa.

1- Çocuğun yaşına uygun bir oyun değil.
2- Korsan program kullanımında bilgisayarınız zombi bilgisayara dönüşebilir yani virüs bulaşır.
3- Steamde şuan 70 TL gibi bişeydi GTA 5 bende ordan satın aldım arada indirim oluyor.
4- Adamlar ona emek veriyorlar. birisi seni çalıştırsa ve paranı vermese nasıl hissedirsin ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı