Technopat'taki kullanıcıların korsana destek yok olayını abartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geliştirici olmadan anlayacağını düşünmüyorum bu kafadaki insanların.
Büyük markalara hiçbir şey olmuyor aşırı yüksek fiyata satıyorlar 5dk oyun oynicam diye crack oynuyorsun işte. Zaten diğer oyun üreticileri küçük yada tek kişi işte onlar 20tlye satıyor oyununu beğensek alıyoruz.

Korsan olayı abartılmıyor, sadece önermiyoruz. Herkesin maddi durumu olmayabilir fakat korsan önerdiğimizde de kişinin bilgisayarında bir sorun olursa öneren kişi sorumlu tutuluyor. Sorumlu tutulmasa bile kimse o vebali almak istemez.
Korsan oyun olayının dediğin şeyle alakası yok tartışma çok daha farklı. Sen nerenden uydurdun bunları.

Son düzenleme:
Diğer ülkere göre fiyatlar çok ucuz. Türkiye'de dolar yüksek olduğundan bu kadar yüksek fiyatlar. Ayrıca insana katkı sağlamayan insanı asosyalleştiren ara sıra kafa dağıtmaya yardımcı olan bir şeye onca para vermeyi doğru bulmuyorum. Peki maddi durumu olmayan çocuklar ne oynayacak bunu hiç düşünmüyor musunuz? Zaten bu oyunların %70 çocuklar oynuyor. Zaten oyun firmaları servetler kazanırken ben bu kadar saçma şeye para vermek istemem. Ya GTA 5 bile 220 TL iken kim bu oyuna bu kadar para vermek ister.

Ee herkesin arabası var. Bizim çocuğun yok. Bizim çocuğun da olmasın mı bir arabası. Sırf durumu yok diye olmayacak mı? Herkesin durumu sizin gibi mi? Çalmasın mı arabayı? Hakkıdır. (!)

Büyük markalara hiçbir şey olmuyor aşırı yüksek fiyata satıyorlar 5dk oyun oynicam diye crack oynuyorsun işte. Zaten diğer oyun üreticileri küçük yada tek kişi işte onlar 20tlye satıyor oyununu beğensek alıyoruz.

Korsan oyun olayının dediğin şeyle alakası yok tartışma çok daha farklı. Sen nerenden uydurdun bunları.
Korsan olayının nasıl dediğim şeyle alakası yok? Sen internetteki tüm korsan uygulamalarının temiz olduğunu mu iddia ediyorsun?

Hadi dediğim şeyle alakası yok, etik olmadığı için destek vermiyoruz bu kadar basit, illa sert konuşmadan anlıyorsunuz. Düzgün konuşunca demek ki bir yerlerinden uyduruyorsun diye laf yiyorum, gerçekten komik birisin.

Aynen aşırı düşük fiyata satıyorlar. Kafaya bak. Arkadaşlar onlar kaç fiyata satarsa satsın 60 dolardan az alıyorlar ha haberiniz olsun.

Böyle bir durumda, korsanı en çok destekleyen insanlardanım.

Yeni çıkan bir oyuna 1000-1500 TL vermek kişiye dokunmuyorsa, o kişi istediğini alabilir. Asgari ücretin 5500, enflasyonun ENAG'a göre %180 olduğu bir ortamda, kimsenin (asgari ücretlinin) 1000-1500 TL'lik oyuna gücü yetmez.

Bence ülkenin ekonomik durumu göze alınarak korsan oyun karşıtlığı kalkmalı bu forumda. Ayraca korsandan zarar görürse kendine. Ben şu ana kadar korsandan virüs yediğimi hatırlamıyorum. Çoğu oyunum orijinal ama mesela Playstation PC oyunlarını korsan oynadım ve hiçbir zarar da görmedim. Elime para geçtiği zaman haklarını verip oyunu Steam veya Epic'ten alıyorum zaten. Ayrıca moderatörün onayladığı bir konuda fikrimi belirttim, banlanmazsam sevinirim.

10 yaşında çocuk kendisi almayacak ama abisi olarak sen alacaksın ya da babası alacak o öğretecek korsana uymamayı.

Benim haklı bulduğun tek nokta ise gerçekten bazı oyunlar ve sürümleri satışta olmuyor istesen de parayla satın alamıyorsun film dizi de de aynısı geçerli mesela geçen haftaya kadar House of Dragon'un Türkiye yayıncısı yoktu veya moon Knight yurt dışında Türkçe dublaj vardı Türkiye'de Disney Plus yoktu.

Bu tarz durumlarda evet anlayış göstermek gerekir fakat imkan varsa o zaman para verilecek o uygulama oyun satın alınacak, paran yoksa nasıl ki nusret e gidemiyorsun paran yoksa Call of Duty'nin FIFA'nın son oyununu oynama bir zahmet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı