Tek Başına Yemek Yemenin Verdiği His

Yalnızlıktan güzel bir şey var mı ki? Son 4 yıldır etrafımda bıraktığım az sayıda arkadaşımla (7-8 kişi) arada bir görüşmek ve kız arkadaşımla vakit geçirmek dışında sosyal faaliyetlerini sıfırlamış biri olarak şunu diyebilirim ki; toplumun kendisinden uzaklaşıp uzaktan bakınca insanların ne kadar kendi iradeleri dışında yaşadıkları görüyorum. Sosyal hayat demek, kendinden sürekli taviz vermek, istemediğin halde sırf çoğunluk istiyor diye onlara uymak ya da kendi isteğin için başkalarıyla sürekli çatışma zorunluluğu demek.

Ne kadar çok insan = O kadar fazla sorun, o kadar fazla taviz, o kadar fazla kazık, o kadar fazla "takip" etmek demek.

Yalnız kalmayı başarıp kendi odama çekilip kitap okuyarak, bir şeyler araştırarak, kendi istediğim şeyleri izleyerek ya da oynayarak vakit geçirdiğimde yemeklerimi de bilgisayar başında film izlerken yiyorum. Açıkçası toplu şekilde yemek yemekten çok daha sevdiğim bir durum bu.

Çok severim bunu. Açıyorum müziği keyfime bakıyorum. Bazı insanlar ''tek başına olmuyor'' dese de ben bu konuda ısrarcıyım, tek başına olmak en keyifli şey yemek yerken. En azından ağzını şapırdatarak yemek yiyen birinin sesi olmuyor.

Bir şey yiyip içmeden önce, ne yiyip içeceğinizi değil, kiminle yiyip içeceğinizi düşünün; çünkü yanında arkadaşı olmaksızın yemek yemek ancak bir aslana ya da kurda mahsustur.

-Epicirus (Epikür)

Aslan mısınız yoksa kurt mu? Aslan demişken @Silinen üye. :D

Ben fazla kalabalığı sevmem. 5 yıldır tek yaşıyorum ve yalnızlığın avantajları olduğu gibi dezavantajları da fazlasıyla var. Bazen her insanın boşluk dönemleri olur. İşte o zaman normalde tek yapılmasından hoşlanmadığım şeyleri bile tek yaparken zevk alıyorum. Bu dönemde yalnızlık kendimi daha iyi hissetmeme, kendimle baş başa kalarak kendimi daha da çok tanımama sebep oluyor.

Ayaklarını uzatıp, sevdiğin diziyi izlerken yemeğini yemek çok hoş oluyor. Bazen de ben yemeğe bakıyorum, o da bana bakıyor öyle. Kısacası ruh halime göre değişiyor. Uzun zaman boyunca tek yediğim için birinin bana eşlik etmesinden daha çok hoşlanırım. Tatlı bir sohbet eşliğinde, onun gözünün içine bakarak, düşünerek yemek yemenin keyfi de ayrıdır. Sevdiğiniz biriyse tabii ki :)

İnsanın aklına türlü türlü düşüncelerin geldiği zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı