Telefon iadesi için rapor istenmesi

Crazyboy

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2018
Mesajlar
539
Makaleler
1
Çözümler
1
Alalı 14 gün olmamış telefonda ölü pixeller çıktığı için iade etmek istiyorum. Gittigidiyor üzerinden Doğansan satıcısından aldığım telefonu iade veya değişim için mesaj attım benden servis raporu istediler ben de;

“6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda benim mesafeli sözleşme gereğince 14 gün içinde sebep belirtmeksizin bile iade hakkım bulunuyor. Eğer değişim yapamıyorsanız para iadesi yapın. Sonuçta aynı ürünü tekrar alacağım. İşin uzaması durumunda tüketici hakem heyetine başvurup her türlü haklarımı savunacağımı belirtirim ve sizden değişim veya iade için cevap beklerim.”

dedim ve iade sürecini Gittigidiyor üzerinden başlattım. Yarın veya bugün kargoya vereceğim. Sizce iade almama gibi bir şey yaparlar mı?
Satıcı ısrarla rapor istiyor ama ben Delta Servis ile uğraşmak ve 14 günü geçirmek istemiyorum.
Ve şunu söyledim
“Ekranın yarısında ölü pixel olduğunu bakarak çok rahat anlayabilirsiniz ayrıca servis raporu ısrarınız haksız lütfen mesafeli satış sözleşmesini okuyunuz. Daha fazla vaktimi almayın rica ederim.”
 
Son düzenleme:
Telefonda sorun var değişim istiyorum dersen servis raporu isterler. Ben bunu beğenmedim iade etmek istiyorum demen gerekiyor.
Demesi için telefonu kısmen kullanması gerekmekte, yani içini açıp whatsapp, twitter yüklediyse bu mümkün değil. (diye okudum)

Servis raporu vs vs halletmeden önce THH'ye bir gidin bence, 14 gün içinde seçimli haklarınız var.

Bknz: Ayıplı Mal Nedir?
Haklarınız nelerdir?
 
Hat takip yada wi-fi bağlanıp kullandıysanız böyle bir hakkınız olmuyor. Arızası ile alakalı servise giderek aldığım cihaz arızalı ilk 30 gün kapsamında iade raporu istiyorum diyebilirsiniz.
 
Hat takip yada wi-fi bağlanıp kullandıysanız böyle bir hakkınız olmuyor. Arızası ile alakalı servise giderek aldığım cihaz arızalı ilk 30 gün kapsamında iade raporu istiyorum diyebilirsiniz.
ilk 6 ay
Tüketici hakları madde 10:

İspat yükü

MADDE 10 –
(1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.


Tüketicinin seçimlik hakları

MADDE 11 –
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;

a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,

b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,

ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,

seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı