Telefon nasıl şarj edilmeli?

P35 ile G35'in aslında "aynı" olması şoku peki.

Ha bir de A54 modeli niye almadı o zaman A54'de G35 var?
P35 ve G35 aynı değil. G35 hem ucuzdur hem de daha iyi performans verir. P35 ise eski mimari kullanıyor. A54 niye almadı o konuda bilgim yok. Ama bu Oppo markasının tamamen rezalet olduğunu göstermez. Daha 1 güncelleme verip sonra desteği kesen markalar da var. Mesela Huawei P Smart 2018 modeline EMUI 8 den 9.1'e geçiş güncellemesi verip bir daha başka bir sürüm güncellemesi vermemişti. Bunu çoğu marka yaptı. Ama sizin saçma sapan tabirinizi dile getirirsek çoğu marka çöp oluyor. Gidip İPhone kullanın? Sizi Android ekosisteminde tutan ne?

Şunu da bırakayım: A5s, A12, A31 ve A15s modelleri 1 tane bile main güncelleme almadı, A54 modeli G35 kullanıyor fakat Android 12 almadı ve bu opponun tamamen rezalet olan bir güncelleme politikası yüzünden.

iPhone 8 kullanıcısı olarak hep şunları yaparım:

-Telefonun bataryasını nadiren tam olarak bitiririm genellikle %10'da şarja takarım.
-Her zaman için %100 olduğunda şarjdan almak en iyisidir ama bunu bir kural olarak kendisine zorlamayın. İhtiyacınız olduğu anda çekin şarjdan.
-Telefonu uzun süreler boyunca %100 olarak şarjda bekletmeyin. Bazıları telefon %100 olduğunda akımı kesiyor dese de faydalı bir hareket değil.
Oppo telefonlar akımı kesiyorlar. Ayrıca gece şarjı modu da var. Şarj daha yavaş doluyor.

Şunu da bırakayım: A5s, A12, A31 ve A15s modelleri 1 tane bile main güncelleme almadı, A54 modeli G35 kullanıyor fakat Android 12 almadı ve bu opponun tamamen rezalet olan bir güncelleme politikası yüzünden.
Git kullanma o zaman? Seni zorlayan kim? Yürü git kullanma Oppo.

P35 ve G35 aynı değil. G35 hem ucuzdur hem de daha iyi performans verir. P35 ise eski mimari kullanıyor. A54 niye almadı o konuda bilgim yok. Ama bu Oppo markasının tamamen rezalet olduğunu göstermez. Daha 1 güncelleme verip sonra desteği kesen markalar da var. Mesela Huawei P Smart 2018 modeline EMUI 8 den 9.1'e geçiş güncellemesi verip bir daha başka bir sürüm güncellemesi vermemişti. Bunu çoğu marka yaptı. Ama sizin saçma sapan tabirinizi dile getirirsek çoğu marka çöp oluyor. Gidip İPhone kullanın? Sizi Android ekosisteminde tutan ne?
Şöyle bir şey söyleyeyim; A54 kutudan Android 10 ile çıktı ve Cpu-Z gibi uygulamalarda P35 olarak gözüküyordu ne hikmetse Android 11 geldi ve şimdi G35 olarak gözüküyor? Mimariyi değiştiremezler ya?

'Bazı A serisi cihazlar 1 ana Android güncellemesi, bazı cihazlar ise 2 ana Android güncellemesi alır." Oppo kendisi söylemişti.
Saçma buluyorum.

'Bazı A serisi cihazlar 1 ana Android güncellemesi, bazı A serisi cihazlar ise 2 ana Android güncellemesi alır." Oppo kendisi söylemişti.
Destek ekibinin söylediği şey şu; "Oppo güncellemeyi sistem gereksinimlerine göre ayarlar. Testler sonucu stabil çalışan modeller güncelleme alır. İsterse telefona hiç Android güncellemesi vermez, isterse 5 tane verir." Tamamen güncellemenin gereksinimlerine bağlı.

Şöyle bir şey söyleyeyim; A54 kutudan Android 10 ile çıktı ve Cpu-Z gibi uygulamalarda P35 olarak gözüküyordu ne hikmetse Android 11 geldi ve şimdi G35 olarak gözüküyor? Mimariyi değiştiremezler ya?

Saçma buluyorum.
Hani A54 hiç güncelleme almamıştı? Az önce kendiniz yazdınız. Sonuç olarak 1 Android güncellemesi almış. Beni çürütmeyi denerken kendiniz ile çelişiyorsunuz. Böyle amatörler ile uğraşacak vaktim yok.

Şöyle bir şey söyleyeyim; A54 kutudan Android 10 ile çıktı ve CPU-Z gibi uygulamalarda P35 olarak gözüküyordu ne hikmetse Android 11 geldi ve şimdi G35 olarak gözüküyor? Mimariyi değiştiremezler ya?

Saçma buluyorum.

CPU-Z gibi uygulamalar bazen yanlış bilgi verebiliyor. Ayarlar > Cihaz Hakkında kısmından işlemci gözüküyor ise görüntüleyebilirsiniz. Veya Oppo'ya sorabilirsiniz.

1- Telefonunu her şarja taktığında en az %40 yaparsan iyi olur. Onun dışında tamamen şarjı doldurursan iyi olur ve pili zorlayacak oyunları fazla oynamazsan sorun olmaz

2- RAM'in 6GB ise direkt güncelle (için rahat etmiyorsa güncelleyenlerin deneyimlerini kontrol et). 4GB ise telefona ağır gelebilir. Denemeden bilemezsin.

Güle güle kullanın hocam. 🙂

Destek ekibinin söylediği şey şu; "Oppo güncellemeyi sistem gereksinimlerine göre ayarlar. Testler sonucu stabil çalışan modeller güncelleme alır. İsterse telefona hiç Android güncellemesi vermez, isterse 5 tane verir." Tamamen güncellemenin gereksinimlerine bağlı.
Benim anlamadığım şey şu A55 ile A54 teorik olarak aynı cihazlar kamera ve hafıza dışında, A55 Coloros 13 alacak ama A54 12 bile almadı, böyle saçma iş mi olur ya:D?

CPU-Z gibi uygulamalar bazen yanlış bilgi verebiliyor. Ayarlar > Cihaz Hakkında kısmından işlemci gözüküyor ise görüntüleyebilirsiniz. Veya Oppo'ya sorabilirsiniz.
Bazen değil çoğunlukla hata veriyorlar. Ben bilgisayarda çalıştırdığımda AMD Radeon R4 ekran kartımı RX ile karıştırmıştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı