Televizyon tüketici haklarında haklı çıktım

EmirhanBozan16

Decapat
Katılım
1 Nisan 2021
Mesajlar
125
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Biraz uzun olacak :)

Yaklaşık 1.5 yıl önce bir mağazadan Samsung TV almıştım 6,7 ay sonra paneli arızalı çıktı servis götürdü tamir edemedikleri için yerine değişim yapıp başka bir model TV getirdiler ( aynısı ). Bu getirdikleri TV'de de evrensel kumanda özelliği çalışmıyordu. Yani yazılımsal sorun vardı servis 2 kere TV'yi götürdü yazılım attılar ama çözülmedi sorunu uydu alıcısında buldular ama uydu alıcısını değişsem de sorun devam ediyordu. Tüketici haklarına bildirdim bilirkişi geldi baktı ve karar formunda mağazada değişime karar verildi. Mağazadan 65 inç AU7000 aldım ( olay burada başlıyor )
Yaklaşık 6 7 aydır kullanıyoruz, bizden kaynaklı ekranda çatlak oluştu servis 8.290 TL karşılığında paneli değişeceğini söyledi. Verdik ve TV'yi götürdüler. 3 gün gibi kısa sürede tamir edip getirip kurdular. Servis gittikten 1 gün sonra Samsung anket birimi aradı ve eski sorunlu panelinizi aldınız mı oldu. Almadık dediğimizde Samsung'dan talep edin dediler. Haksızda sayılmazlar sonuçta o panel arızalıda olsa bana ait ve ben ücretli değişim yaptırdım neyse 4447711 hattını aradım kendileri servisi arayın dedi ve servisi aradığımda atölyede yer olmadığını ve bu yüzden çöpe attıklarını söylediler. Bu başlı başına zaten suç, 1 gün sonra genel merkez aradı ve panel serviste 150 TL servis ücreti verin getirsinler dedi ama servis çöpe attığını söylemişti ve genel merkeze panelin bana ait olduğun nasıl anlayacağım dediğimde bunu kanıtlayamayız oldu. Ama benim panelimin sol alt kısmı çatlaktı oradan kanıtlanabilirdi ama söylemediler ( bu konuşmaların hepsinin ses kaydıda mevcut ). Sonrasında tübisden tabii ki de şikayet oluşturdum şikayet oluşturduktan 10 15 gün sonra televizyon yine bozuldu. Ekran gidip geliyordu bunu yakaladığım yaklaşık 10 küsur videolu kanıtta bende bulunuyor ama arıza olmadan önce şikayet oluşturduğum için şikayeti güncelleyemedim. 1.5 ay sonra yani bugün karar formu yüklendi ve Samsung savunma vermediği gibi hakemler %100 beni haklı bulmuşlar ama herhangi bir talepte bulunmadığım için şikayet reddedilmiş ( talep; değişim, ayıp kadar iade, tazminat davası gibi ). Yapabileceğim talepleri de gerekçe de yazmışlar. Aradığımızda tekrar kayıt açın ve bu sefer talebinizi iletin dediler belki de en iyisi böyle olacak çünkü televizyon şu anda yine arızalı ve bu durum benim elimi daha da kuvvetlendirecek. Servise tamir için veremem çünkü başta da yazdığım gibi servise giden hiçbir televizyonu tamir edemediler, panele ödediğim 8.290 TL'yi alsam bile işime yaramaz çünkü televizyon hala bozuk olacak ve mağdurluğum devam edecek, değişim yaparlar mı bilmiyorum çünkü mağazada bir problem yok sorunum Samsung ve servisle, tazminat davası açsam ne kârım olur bilgim yok, burada bana yarayan tek bir şey var ben televizyonu 13.500 TL'ye almıştım. Bu tutarı bana iade yapmaları ve televizyonu almaları olacak ama bu da kabul olunur mu bilmiyorum. Sizin de görüşünüzü almak isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olayın peşini bırakmayın. Yaşattığı şeyleri gerekirse mahkemede çözün. Yine de alın o parayı.
Zaten biz haklıyız fakat amacım bu Televizyon ve Samsung'dan kurtulmak, Televizyonun parasını alıp Televizyon'u iade etmek ve sonrasında başka marka Tv almak amacım ama bakalım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı