Termal macun pumpout effect

• Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1.072
  • Görüntüleme 90.867
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boru sayısı fazla olursa ve tabi fanlar da bunu karşılayabilecek güçte olursa bu iyi bir şey hocam. Soğutma sisteminin kalitesini boru sayısı doğrudan etkilemiş oluyor.
GE76 ile GP76'nin sicakliklari arasinda bir fark gormedim pek. GE76'da 2 boru fazladan var.

Merhaba, sabah aşağıdaki linkten kampanyayla vergi dahil 142TL'ye PTM7950 sipariş verdim. Yorumlarda birkaç fotoğraf var ama pek emin olamadım, sizce taklit (çakma) macun çıkma ihtimali var mı?

Ben aynı satıcıdan aynı ürünü aldım ürün orijinal.

Ben macun olanini kullandim, bir miktar kurleyip kapatiyorsun. Bunda sicaklik daha iyi hatta bu 7958sp modeli, Legio 5 Pro stok macunu. Ama ben stok uygulamadan daha iyi yaptim bu sefer sicakliklardan anlasiliyor zaten.

Ekstra olarak bu laptopta bu sekilde kullanirsan kesinlikle likit metal ihtiyacin olmuyor bu bir arti sicakliklar gayet iyi. Padleri de degistireceksin abi.

Her zaman eldekinden daha iyi bir model var piyasada. Iyi takip edersen cok dusurursun o sicakliklari.

Son düzenleme:
@gen2
Bu Ux pro veya u6 pro putty diye geçen malzemeler sadece vram için mi?
Laptop soğutucusuyla güç bileşenleri arasında da termal pad var. Bu putty tipi malzemeler güç bileşenlerinde de kullanılabilir mi veya kullanılmalı mı?
Benim laptop vram ve güç bileşenleri için 2mm pad kullanıyor. Tavsiye edeceğiniz pad veya putty var mı?
Çekirdekler içinse Ptm7950 almıştım zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı