Termal macun pumpout effect

• Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1.072
  • Görüntüleme 90.856
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu sefer de bu şekilde yaptım hocam çekirdeklerden biraz Küçük boyutlu olacak şekilde. zaten yayılacak o yani. hocam sizden son olarak termal ped yerine kullanılan son attığınız AliExpress linklerinden atsanız olur mu hocam hangileri kaliteli unuttum ben onları rica etsem tekrar atabilir misiniz?

Tamamdır hocam. Şimdi kapattım cihazın kapağını Sıcaklıklar çok iyi. Direk oyuna girdim hata mı ettim bilmiyorum ama. Şuan bi sorun yok.
Yasadigin problem cok normal gorunmedi bana zaten, uygun macunu kullandigin zaman pumpout yasanmiyor laptoplarda, cogu laptopta denedim ayni sonuca vardim hep.

Yasadigin problem cok normal gorunmedi bana zaten, uygun macunu kullandigin zaman pumpout yasanmiyor laptoplarda, cogu laptopta denedim ayni sonuca vardim hep.
Bilmiyorum hocam... Bloğun vidalarını çok sıkmaktan olur mu? Ama daha fabrikasyonken vidaları zorla açmıştım yani demek ki onlar da sıkmış?

Aynen dediğiniz gibi ben de çok kişiye sordum ve herkes uzun süre kullanmış. Sadece bir arkadaşta 4 ay sonra sorun olmuş o kadar.

Sadece bir arkadaşta 4 ay sonra sorun olmuş o kadar.
Muhtemelen iyi temizleyememistir laptopunu, fanlari sokmen fircayla temizlemen gerekiyor ozellikle ventler cok fazla isinmaya sebep olabiliyor tikandiklarinda.

Bilmiyorum hocam... Bloğun vidalarını çok sıkmaktan olur mu? Ama daha fabrikasyonken vidaları zorla açmıştım yani demek ki onlar da sıkmış?
Yok cok sikmaktan bir sey olmaz ama tabi gerek de yok, vidalari yalama edersin zaten blok basinci vidalari sikarak arttirilmiyor laptoplarda, genelde vida ve yay sistemi var yaylar ittiriyor blogu.

Muhtemelen iyi temizleyememistir laptopunu, fanlari sokmen fircayla temizlemen gerekiyor ozellikle ventler cok fazla isinmaya sebep olabiliyor tikandiklarinda.
Hocam vent dediğiniz nedir? Sıcak havanın dışarı çıktığı metal ızgaralar değil mi? Benim cihazımda o kısımlar hiç tıkanmıyor tozu dışarıya atan özel bir kanal var fanın kenarında. O yüzden bende öyle bir şey hiç olmuyor. Sadece fanın kanatlarında birikiyor toz, o da kullanılan ortam çok nemliyse oluyor. Onun dışında cihazın içi genelde temiz oluyor açtığımda. Yani bendeki sorun çok başka bir şey ama anlayamıyorum.

Yok cok sikmaktan bir sey olmaz ama tabi gerek de yok, vidalari yalama edersin zaten blok basinci vidalari sikarak arttirilmiyor laptoplarda, genelde vida ve yay sistemi var yaylar ittiriyor blogu.
Yani aslında vidalar gevşek kalmayacak kadar sıkıyorum yani iyice deli gibi de sıkmıyorum bijon sıkar gibi.🤣

Tamam dediğim gibi onlar bende her zaman temiz, yani havanın akışını engelleyecek bi toz yok orda, bakınca karşıyı rahatça görebiliyorum her aralıktan.

Hocam kaç gram almamı tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı