Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1B
  • Görüntüleme 70B

gen2

Megapat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
9.388
Makaleler
1
Çözümler
65
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MasterGel maker nano ile de pump-out yaşayanlar gördüm bir de hydronautun her yerde önerildiğini görünce ona yöneldim. Çok kararsızım açıkçası bir ton para harcadım bu macunlara.
Hocam bu iş yaş gibi de bir umut deniyoruz ben de artık bıraktım macun işini. Garanti bitince sıvı metali denerim olursa olur olmazsa da sağlık olsun, yapacak bir şey yok.
 
Hocam bu iş yaş gibi de bir umut deniyoruz ben de artık bıraktım macun işini. Garanti bitince sıvı metali denerim olursa olur olmazsa da sağlık olsun, yapacak bir şey yok.

Keşke stock macunla bıraksaydım dedirtiyor bu durum. Bakalım hydronauttan umudum var umarım çözülür. Çözülmez ise 97 derecelerde kullanacağız laptopu yapacak bir şey yok gibi.
 
Teşekkürler ama Çin'den getirmek sıkıntılı bir tık benim için hydronaut siparişimi iptal ettim Zalman stc8 almayı düşünüyorum viskozitesi çok yüksek olduğu için.

Vizkozite pumpout olayını biraz yavaşlatır ancak aldığın macun eğer sıcaklık değişikliklerine çok tepki veriyor ise pumpout her türlü kaçınılmaz oluyor. Shin-Etsu uzun ömrü ve pumpout dayanıklılığıyla meşhur zaten. Bazı versiyonları solvent içeriyor ve ufak bir curing aşamasından sonra çok yüksek vizkozite değerlerine ulaşıyor, bazı versiyonları ise solventsiz ve viskoziteleri piyasadaki macunların bir hayli üstünde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı