Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1B
  • Görüntüleme 72B

gen2

Megapat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
9.544
Makaleler
1
Çözümler
66
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Unutma aldigin modelin icinde ucucu var ve tam performansini vermesi birkac gun surebilir. Bende dun aynisindan siparis ettim. Shinetsu'dan umudum var dogrusu cunku AMD ve Intel israrla tavsiye ediyor pumpout yasatmadigi icin.
Elinize ne zaman ulaşacak hocam? Rica etsem elinize ulaşınca hemen deneyip sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız bu konuda? Bir de devamında uzun kullanım testi istiyorum sizden. Hayırlısıyla bi görelim öğrenelim de. Benim zaten yapmama daha var.
 
Unutma aldığın modelin icinde ucucu var ve tam performansini vermesi birkac gun surebilir.

Öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. Eğer stabil performans alacaksam 2 değil 10 gün de beklerim problem değil. Ben de ümitlenmek istiyorum fakat forumlarda yaşanan sorunlar sonucu hiçbir çare kalmamış gibi gözüküyor.
 
Elinize ne zaman ulaşacak hocam? Rica etsem elinize ulaşınca hemen deneyip sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız bu konuda? Bir de devamında uzun kullanım testi istiyorum sizden. Hayırlısıyla bir görelim öğrenelim de. Benim zaten yapmama daha var.

Uzun sure test edebilir miyim bilmiyorum. Ben laptopumu yeni degistirdim eskisi Predator Helios 300 bir an evvel kisa bir test yapip satmayi dusunuyorum. Aslinda elimde olan ve 1 ay dayanan Maker ile macunlayip kazik da atabilirdim de vicdanim elvermez. Siparis ettim bakalim inşallah fazla gec kalmaz.
 
Güncelleme: Macun geldi, sürdükten sonra sıcaklıkların Maker modeline göre 1 2 derece yüksek olduğunu fark ettim ve üzüldüm. Ancak birkaç termal dönüşümünden sonra sıcaklıklarda 1 2 derecelik düşme fark ettim, galiba ufak bir curing fazı var macunun. Yani macun iddia ettiği gibi yaklaşık 12.8W/m-k değerlerini sunabiliyor. Açıkcası bilseydim MasterGel Maker'a 140 lira bayılmak yerine direkt bu macunu alırdım. Maxtor'un harddisklerini de yıllarca kullanıp memnun kalmış biri olarak termal macunu da başlangıç episodunda beni mutlu etti. Umarım okuduğum makale doğru bir noktaya parmak basmıştır ve pumpout efektini yaşamam. İlerleyen zamanlarda yapacağım güncellemelerle Maxtor CTG8 macununu merak eden almak/denemek isteyen olursa belki deneyimlerimden faydalanabilir.
Hocam cihazınız bir laptop değil mi? Maxtor ctg8'den memnun kaldınız mı 6 ay olmuş bu mesajı yazalı.
 
Fabrıka cıkısı ne kullanılmıssa onu kullanacaksın.
Valla fabrika çıkışı ne kullandıldığını bilmiyorum bu bir. İkincisi cihazı sıfır satın aldım 2 ay sorunsuz kullandım ve bir anda sıcaklıklar yükseldi yani sanırım pump out. Fabrika çıkışı kullanılan da dandik yani.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı