Termal macun pumpout effect

• Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1.072
  • Görüntüleme 91.019
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam dediğim gibi onlar bende her zaman temiz, yani havanın akışını engelleyecek bi toz yok orda, bakınca karşıyı rahatça görebiliyorum her aralıktan.

Hocam kaç gram almamı tavsiye edersiniz?
20G alsan yeterli gelir diye dusunuyorum, zaten pahali bir pad fazla alip elinde tutmaya gerek yok bilgisayardaki omru dolana kadar raf omru coktan dolmus oluyor zaten elinde kalir. Kutusuna bakinca gozune cok az gorunuyor ama dagittigin zaman anliyorsun az olmadigini.

20G alsan yeterli gelir diye dusunuyorum, zaten pahali bir pad fazla alip elinde tutmaya gerek yok bilgisayardaki omru dolana kadar raf omru coktan dolmus oluyor zaten elinde kalir. Kutusuna bakinca gozune cok az gorunuyor ama dagittigin zaman anliyorsun az olmadigini.
Tamam hocam o zaman.

Legion 5 cihazımda macun yenileyeceğim. Tecrübelerinize dayanarak soruyorum Thermal Grizzly Kryonaut ve Cooler Master MasterGel Maker arasında kaldım. Pump out olmaması için hangisini tercih etmeliyim?

Legion 5 cihazımda macun yenileyeceğim. Tecrübelerinize dayanarak soruyorum Thermal Grizzly Kryonaut ve Cooler Master MasterGel Maker arasında kaldım. Pump out olmaması için hangisini tercih etmeliyim?
İkisi de yapar.

Bugün icime kurt dustu Upsiren u6'yi sadedce VRAM'lere uygulamistim, dedim tekrar acip butun padleri upsiren ile degistireyim. Pek bir faydasi olmadi anca islemcide 2 derece dusus var. Bir şey fark ettim, bilgisayar cok daha yavas isiniyor bu padlerle laptop stock haldeyken klavye artik ortasina dokundugumda elimi acitmaya basliyordu. Simdi sicakliklar yuksek olsa bile klavye cok sıcak olmuyor. Kesinlikle faydali bir alet abi. Honeywell'in macun versiyonunu kullandim 7950.

Screenshot from 2023-05-02 10-17-04.png
Screenshot from 2023-05-02 10-03-19.png

Screenshot 2023-04-29 192711.png

Linux ile Windows Furmark sicakliklarinin farkli olmasi Linux'taki Furmark'in islemciye yuk bindirmemesi yuzunden.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı