The Witcher 3 ve Red Dead Redemption 2 fazla abartılmıyor mu?

RPG=Rol Player Game yani kurgusal bir sahne etrafında karakterin rolünü üstlenmeniz demektir ama siz hikayeden oynayamıyorum diyorsunuz. Witcher 3'ün farkı ise aksiyon, rol yapma ve macerayı bir araya getirmesidir. İlk 1-2 görev kabul ediyorum yeni başlayanlar için sıkıcı olabiliyor ancak mekaniği, karakter gelişimini ve hikayeyi kavradıkça eğlenceli gelecektir (keza RDR2'de öyledir ama onda daha çok aksiyon-macera ön plandadır) tabi FPS oyunları mantığı ile bir aksiyon bekliyorsanız RPG oynamayı zaten sevmiyorsunuzdur. Biraz daha basitleştirirsek edebiyattan anımsayacağınız üzere RPG'ler ilahi bakış açısı ile dizayn edilir.
Not: Witcher 3 muhteşemdir diyemiyorum tabi eksiklikleri var ama çıkış dönemi ve sonrasında gelen güncellemeler ile alanında en iyilerden biri oldu.
 
Oyun 15. saatlere gelinip tamamen öğrenildiği zaman çok daha keyifli hale geliyor. Bu tarz oyunlara alışmak zaman alıyor. Merak ettiklerin sebebiyle biraz sabretsen ileride oyundan övgüyle bahsedeceksin gibi geldi bana. :)
 
RDR2'yi bazı orman çocukları sağ olsun ulu orta verdikleri spoilerlar yüzünden sadece 2 saat oynayabildim. O 2 saat için şunu diyebilirim. Adamlar yapmış. İleride ne hale geliyordur bilmiyorum ama kaliteyi tavana tavana vurduracakmış gibi duruyordu oyun. Yalnız yavaş ilerliyor gibime geldi. Bu da eksi değil tercihtir. Legend of Heroes serisini çoğu kimse bilmez ama RDR2'nin o seri kadar yavaş ilerlediğini sanmıyorum. En sevdiğim serilerden biridir benim. Hatta tüm oyunlar içerisindeki en iyi bayan protagonist o seridedir (bence). Neyse konuya dönelim. RDR2'nin abartıldığını düşünmüyorum. Witcher'a gelince; 1'i 1 defa 2'yi 3 defa 3'ü de 2 defa bitirmek üzere bayağı oynadım.

Sizin Skyrim'i beğenip Witcher'ı beğenmemenizde yatan temel sebep Witcher'da bolca diyalog ve ara sahnenin olması. Skyrim'de arasahne yok gibi bir şey. Diyaloglarda Witcher'daki kadar uzun sürmüyor. Ama insteresting npcs modunu yüklerseniz o iş değişebilir. Siz bir an önce aksiyona girmek, pata pata ilerlemek istiyorsunuz ve Skyrim size bu imkanı sağlıyor. Oysa Witcher "dur hemşerim yok öyle acele etmek" dediği ve sizi aksiyona hemen sokmadığı için Witcher sizin için çöp bir oyun konumunda. Çünkü siz yazdıklarınızdan çıkardığım kadarıyla "öff gene mi arasahne, gene mi diyalog ne zaman savaşa gireceğim ben" kafasında birisiniz. Ve ben bu kafada olup da sağdan soldan duyduğu övgülerle RPG bir oyuna girişip 3-5 saat oynadıktan sonra "ama bunda arasahne çok, bir sürü de diyalog var. Çöp bu oyun" diye sızlanan çok kişi gördüm. Ve siz de dahil hepsi de boş eleştiriyordu. "ara sahne çok, diyaloglar bitmek bilmiyor. O yüzden bu oyun çöp." böyle eleştiri mi olur?

Skyrim ve witcer 3'ü şöyle kabaca kıyaslayacak olursam; Skyrim sunduğu özgürlük ve keşif hissiyatı, karakteri istediğin gibi şekillendirebilme, kendi kafanda bir hikaye oluşturup bunu oyunda uygulayabilme, gibi özelliklerden dolayı Witcher 3'ten daha iyi bir RPG ve daha iyi bir oyun. Witcher 3'ün Skyrim'e göre artısı ise senaryo ve karakterler. Witcher 3 de ehr ne kadar açık dünya olsa da, seçimler oyunu etkilese de Skyrim'e göre oldukça kısıtlı bir oyun. En basitinden Skyrim'de hiç görev yapmayacağım sadece etrafı keşfedeceğim, önüme düşman çıkarsa da öldürürüm diyerek onlarca saat geçirebilirsiniz, Witcher 3'te 2 saat geçiremezsiniz. Bu oyunların açık dünya olmaları dışındaki en büyük ortak noktaları şu; bu oyunlardan gerçekten keyif almak istiyorsanız acele etmeden sindirerek oynayacaksınız. 3-5 saatte keyfi almaya başlayabileceğiniz oyunlar değil bunlar. Yavaş yavaş güçlendikçe, yeni yerler yeni şeyler keşfettikçe keyif almaya başlayacağınız oyunlar aksine.
 
Katılıyorum bir oyunda Kalashnikov yoksa o oyun çöptür.
Yıllardır bunu anlamadınız. Renkler ve zevkler tartışılmaz. "Bir oyunda Kalashnikov yoksa o oyun çöptür" Bu ne kadar saçma bir genelleme? Oyunların sadece silahtan ve modern çağdan ibaret olduğunu mu sanıyorsun? What Remains of Edith Finch gibi oyunlar da örneği. Hadi içinde Kalashnikov olmayan oyunlara çöp diyecek kadar sığ görüşlüsün diyelim. Rdr2 gibi bir başyapıta nasıl çöp dersin? Ben beğenmiyorum diyebilirsin ama bu o oyunun dünyanın en iyi oyunlarından biri olduğunu değiştirmez. Troll konu olduğunu düşünüyorum.
RDR2 fanboyluğu yapmaya gerek yok. Ayrıca leş mekanikleri var bir başyapıt değil nokta.
Ya dalga geçiyorsun ya da Technopat'ın söylememe izin vermediği kelimeler sana tam anlamıyla uyuyor.
1619019711883.png

Arkadaşlar tamam ciddiye almaya gerek yokmuş 😌
 
İnternette dolaşırken çok fazla Witcher 3 övdüklerini gördüm. Bu oyun nedir bir bakayım dedim indirdim. Oynamaya başladım aradan 4-5 saat geçti, ben hala hiçbir şey anlamadım. Geçemediğim bir bölüm vardı, başka bir kanaldan bakarak yapmaya karar verdim. Adamın üstünde değişik değişik zırhlar, kılıçlar, level dizaynı çöp bir oyun. Hiç beğenmedim. Ayrıca çok fazla ara sahne var. Onun yerine gidip film-dizi izlerim. Benim neticede oyunlara girme sebebim eğlenmek değil mi?
Hocam bahsettiğiniz konu tamamen renkler ve zevkler meselesi. İsteyen istediği şekilde bir oyunu övebilir çok tartışmamak lazım böyle konuları.
 
Sorun şu. Witcher'ın 3 hariç 2 oyunu daha var biliyor muydun? Ve hepsi birbiriyle bağlantılı. O yüzden adında 3 var zaten. Belli ki senin türün değil. Bari abartılıyor deme.
RDR2 ise hiç abartılmıyor bence. Ben insanlar bana ne dediyse onu buldum. İnanılmaz beklentilerle ve CS:GO'ya benzemesini bekleyerek bir hikayeli oyuna, üstüne üstlük bir hikaye oyunun 3. oyununa girersen evet hiçbir şey anlayamazsın.
Katıldığım tek konu Level dizaynı. O konuda ben de sorun görüyorum. 1 saat bir zindanda dolaşıp durmuşluğum var.
 
Yıllardır bunu anlamadınız. Renkler ve zevkler tartışılmaz. "bir oyunda kalashnikov yoksa o oyun çöptür" bu ne kadar saçma bir genelleme? Oyunların sadece silahtan ve modern çağdan ibaret olduğunu mu sanıyorsun? What remains of edith finch gibi oyunlar da örneği. Hadi içinde kalashnikov olmayan oyunlara çöp diyecek kadar sığ görüşlüsün diyelim. RDR2 gibi bir başyapıta nasıl çöp dersin? Ben beğenmiyorum diyebilirsin ama bu o oyunun dünyanın en iyi oyunlarından biri olduğunu değiştirmez. Troll konu olduğunu düşünüyorum.

Ya dalga geçiyorsun ya da Technopat'ın söylememe izin vermediği kelimeler sana tam anlamıyla uyuyor.
Eki Görüntüle 985734
Arkadaşlar tamam ciddiye almaya gerek yokmuş 😌

70 saat Skyrim var Witcher 3 çöptür nokta. Gram RPG elementi içermiyor akası yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı