TOGG hakkında düşünceleriniz

Bir yerden başlanmazsa bir yerlere gelinmez. Dolayısyla desteklenmesi gereken bir proje. Gerekli girişim ve çalışmalarla olumlu meyveler verecek bir proje olacağına inanıyorum.

Tabii işin siyasi başka bir boyutta, çoğu icraatte böyle. Zira siyasetle beraber başka hesaplar da devreye giriyor, oy giriyor.

@Yararsız Üye evet, en azından tanıtılan araçlar uygun olmayacak. Zaten piyasayı takip eden bir kişi, araçları görünce az çok idrak eder bu durumu. Gönül ister ki uygun bir varyant olsun. Fakat bu araçlar üretilir, araçların devamı gelir, ilerde de uygun versiyonlar çıkarsa o zaman pahalılığa değmiş olur.
 
Evet işte ben de bundan bahsediyorum, sonra da "yanlış anladın" diyorlar. Üretilmesi planlanan ilk arabalar üst seviye ve orta gelirli kişilere hitap etmiyor ama sonra gittikçe ekonomikleşecek bence. Kanımca bu konuda "Tesla Inc."in taktiğini uyguluyoruz.
Aslında Türkiye pazarı ve ekonomik durumu düşünüldüğünde en azından orta seviyede bir projeden başlanabilirdi. Çok iddialı girdik, umarım patlamadan, seçim vaatlerinden, sözde oy toplama icraatlerinden olmadan sağ salim bir şekilde yollarda görebiliriz.
 
Arkadaşlar şu anda aracın fabrikası ne durum da? Mart da başlaması gereken fabrika corona nedeniyle ertelenmişti. Bilgisi olan.

Resmi Twitter hesabına göre fabrikanın inşaası için başvurulan ÇED raporu olumlu olarak sonuçlanmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bir yerlerden başlamak hiç başlamamaktan iyidir. Ancak şirket daha çok kamusal bir şirket olduğu için inovatif fikirlere pek açık olamayabileceğini ve ayrıca kamudan yana olduğu için burada da eş/dost/tanıdık gibi konuyla hiç alakası olmayan insanların böyle büyük ve bilgi isteyen işlere girmesinden korktuğumu belirtmek isterim. Bana kalırsa rekabet oluşması için özel şirketlere belirli ayrıcalıklar verilerek yapılması daha mantıklı.

Başka ve bence en önemli konu ise bu aracın kime hitap edeceği ya da kimin ilgisini çekeceği. Sonuçta ülkenin ekonomik durumu ortada ve asgari ücretli hadi diyelim orta direkten bir ailenin bu arabadan almak istemesi pek olası değil. Çünkü 300-350 bin TL gibi rakamlar konuşuluyor.Tabi bu ilk modeller için kimse yanlış anlamasın belki sonradan böyle teknolojik araçlar daha yaygın ve daha ucuz olur kim bilir.

Bir diğer konu ise teknik altyapı ve servis (yedek parça vs.). Bu konu da bence gayet önemli çünkü sonuçta her yerde hızlı dolum makinaları yok. Mesela çok ilerideki bir tarihte X şehrinden bir vatandaş bunu aldı. Peki sadece evinde mi doldurup sürecek? Akaryakıt istasyonları gibi dağ başında bile olabilecek mi? Bunun altyapısı hazırlandı mı? Bilemiyoruz. Tabi bilemediğimiz için de bu ürünün bu alanda devamlı gelişen bir endüstri mi yaratacağını ya da bunun bir gösteriş objesi mi olduğunu çıkaramıyoruz. Umarım ikincisi olmaz.

Pek tabi ki bu kadar emek ve para akıtılan projenin başarısızlıklarında da arkasında halkın ve devletin (belki hükümetin) bu konuda nasıl bir konumda bulunacağı. Sonrasında aynı Bandırma Füze Kulübü, Türk Hava Kurumu fabrikaları, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Devrim Arabaları meselesi olup tarihin tozlu sayfalarına gömülme olasılığı da olabilir. Umarım olmaz.

Tabi böyle bir işe girecekseniz buna uygun nitelikli eleman ve bu elemanları eğitecek öğretmenlere ihtiyaç var. Ülkenin eğitim sistemi göz önünde bulundurulduğunda nitelikli iş gücünü istihdam etmek zor bir durum olabilir. Umarım olmaz.

Umarım bu ve bunun benzeri teknik ve sosyal konuları planlamışlardır.Benim söyleyebildiğim bu kadar. Umarım bu ülkede siyaset ve ekonomik durumları daha az tartışabilir, bu ve bunun gibi daha geleceğe yönelik şeyler konuşabiliriz. Mesela uzay madenciliği, Mars'a yolculuk, Ay'a yolculuk...
 
Son düzenleme:
Vietnam'dan Hindistan'a kadar bir çok ülke kendi elektrikli otomobilini üretiyor. Ama kaçının ismini duydunuz? Kaçının fotoğrafını gördünüz?

Togg aslında sahip çıkılması gereken bir projeydi. Ama aşırı siyasallaştırıldı. Bir partinin, bir hükümetin propaganda aracına dönüştü. Çağdaş hiçbir ülkede böyle bir şey göremezsiniz. Aşırı siyasallaşmasından dolayı ülkenin yarısının nefret simgesine dönmüş bir yatırım nasıl başarılı olacak? Çok merak ediyorum!
 

Geri
Yukarı