Hocalarım merhaba. Az önce GTA 5'te offlineda takılmak için mod menu indirmiştim. O da virüslü çıktı. Tipsiz 7ZIP'i yükletirken de yanlışlıkla reklamları da yüklemişim, PC Avast falan doldu. Ben SpyHunter programıyla birazcık tarattım. Önce reklam virüsü varmış, sorun değil dedim. Zaten önemli değil, antivirüsle silerim dedim. Sonra bir de Trojan ortaya çıktı. Tipsiz virüs gelip bilgisayarımı yavaşlatıyor. Bunu kaldırmak istiyorum ben de. Şimdi bende SpyHunter (AV mi bilmiyorum ama Görev Yöneticisinde MarSpeedp diye bir virüs gördüm, onu kaldırıyormuş), 7ZIP'in yüklettiği Avast ve Kaspersky Free var. Hangisi Trojanı falan siler? Birkaç virüs daha var sanırsam, reklam virüsü falan. Bir de ITClient diye bir şey çalışıyor, o da virüs mü?
Edit: Şu an Kaspersky kullanarak tam tarama yaptırıyorum. Bulursa format atmama gerek olur mu?
Hocam Kaspersky şu an bir Trojan buldu. Zona falan yüklüydü, onları silmesin diye virüs algıladığı uygulamalara baktım. Bayağı reklam yazılımı yükletmiş, bir de Trojan var. Ona 'Çöz' dedim. Dedikten sonra da kayboldu. Şimdi sildi mi demek Kaspersky virüsü?
Hocam Kaspersky şu an bir Trojan buldu. Zona falan yüklüydü, onları silmesin diye virüs algıladığı uygulamalara baktım. Bayağı reklam yazılımı yükletmiş, bir de Trojan var. Ona 'Çöz' dedim. Dedikten sonra da kayboldu. Şimdi sildi mi demek Kaspersky virüsü?
Hocam bir de bu reklam virüslerine 'Çöz' dediğimde yükleniyor simgesi çıkıyor sonra bir şey değişmiyor. Silmiyor yani. Ne yapmalıyım? Bir de SpyHunter hala Trojan var diyor. Karantinaya da bakayım.
Hah hocam karantinadan sildim Trojanı, gitti şimdi. Ama reklam virüslerini hala silemedim.
Hocam bir de bu reklam virüslerine 'Çöz' dediğimde yükleniyor simgesi çıkıyor sonra bir şey değişmiyor. Silmiyor yani. Ne yapmalıyım? Bir de SpyHunter hala Trojan var diyor. Karantinaya da bakayım.
Kaspersky silmiştir diye düşünüyorum fakat içiniz rahat etmiyorsa adwareları silmek için bu programı kullanın. trojanları silmek içinse bu programı kullanın. Bunlarla virüsleri sildikten sonra tekrar kontrol edin.
Kaspersky silmiştir diye düşünüyorum fakat içiniz rahat etmiyorsa adwareları silmek için bu programı kullanın. Trojanları silmek içinse bu programı kullanın. Bunlarla virüsleri sildikten sonra tekrar kontrol edin.
Hocam Trojanı sildi de reklam virüsünün birkaç tanesini sildi, gerisi duruyor. Gelişmiş temizleme yapıyordu, şimdi yeniden başlattı, belki silmiştir şimdi. Bakacağım birazdan, teşekkürler.
Edit: SpyHunter hala Trojan buluyor. Ama Kaspersky silmiş gibi görünüyordu. Bir daha deneyeceğim.
Yok hocam saha MBAM indirmedim, daha yeni açılıyor bilgisayar. Bir de bilgisayar açılır açılmaz SpyHunter ve benim yüklemediğim PCAcceleratePro diye bir program virüs taraması yapıyor. Bana mı çalışıyorlar anlamadım ki. Neyse hocam bir Kaspersky'a bakacağım, sonra MBAM'la taratıp size haber vereceğim.