Trojan Virüsü Kaldırma

DDLAO

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Şehinşah Konseri
Daha fazla  
Hocalarım merhaba. Az önce GTA 5'te offlineda takılmak için mod menu indirmiştim. O da virüslü çıktı. Tipsiz 7ZIP'i yükletirken de yanlışlıkla reklamları da yüklemişim, PC Avast falan doldu. Ben SpyHunter programıyla birazcık tarattım. Önce reklam virüsü varmış, sorun değil dedim. Zaten önemli değil, antivirüsle silerim dedim. Sonra bir de Trojan ortaya çıktı. Tipsiz virüs gelip bilgisayarımı yavaşlatıyor. Bunu kaldırmak istiyorum ben de. Şimdi bende SpyHunter (AV mi bilmiyorum ama Görev Yöneticisinde MarSpeedp diye bir virüs gördüm, onu kaldırıyormuş), 7ZIP'in yüklettiği Avast ve Kaspersky Free var. Hangisi Trojanı falan siler? Birkaç virüs daha var sanırsam, reklam virüsü falan. Bir de ITClient diye bir şey çalışıyor, o da virüs mü?

Edit: Şu an Kaspersky kullanarak tam tarama yaptırıyorum. Bulursa format atmama gerek olur mu?

Yok hocam ben indirmedim. İnternetten biraz baktım ama net bir şey bulamadım.

Eki Görüntüle 922914

Bu şekilde hocam. Uninstall dosyası varmış, galiba reklam bu da.
Bunu ben nasıl olduysa MBAM + Kaspersky la silememiştim sonra sinirlenip güvenli modda bir şeyler yapıp silmiştim ama içim yine rahat olmamıştı format atmıştım bunun uninstall dosyası troll sanırım.

Yok hocam daha MBAM indirmedim, daha yeni açılıyor bilgisayar. Bir de bilgisayar açılır açılmaz SpyHunter ve benim yüklemediğim PCAcceleratePro diye bir program virüs taraması yapıyor. Bana mı çalışıyorlar anlamadım ki. :D Neyse hocam bir Kaspersky'a bakacağım, sonra MBAM'la taratıp size haber vereceğim.
O sizin yüklemediğiniz şeyleri silebilirsiniz.

Bunu ben nasıl olduysa MBAM + Kaspersky'la silememiştim sonra sinirlenip güvenli modda bir şeyler yapıp silmiştim ama içim yine rahat olmamıştı format atmıştım bunun uninstall dosyası troll sanırım.

Olabilir hocam, VM'ler korsan yazılım olabilir diyor.

O sizin yüklemediğiniz şeyleri silebilirsiniz.

Tarama yapsın sileceğim. :D @us3469734 hocam bir de Kaspersky'ı her açışımda uygulama yükleniyor diyor. Her açışta Kaspersky yeniden mi yükleniyor?

Kuzenim de bedava GTA 5 diye internetten indirmişti aynı bunlar gelmişti bilgisayarı bana getirdi ama tam silinmiyor birkaç virüs tam tarama sonunda bile kalıyor bence format at.
Hatta o PC accel bilmemne 243 sorun falan bulundu diyor değil mi eğer öyleyse aynısıdır.

Bunu ben nasıl olduysa MBAM + Kaspersky'la silememiştim sonra sinirlenip güvenli modda bir şeyler yapıp silmiştim ama içim yine rahat olmamıştı format atmıştım bunun uninstall dosyası troll sanırım.

Hocam Uninstall dosyası troll değilmiş tüm reklam virüsleri oradaymış. :D

Hayır, açıldığını gösteriyor sadece😀

Hocam Trojan silinmemiş, aksine şu an Trojandan 32 tane daha olmuş. 32 dosyanın Trojanlı olduğunu söylüyor SpyHunter. MBAM ilr tarama yaptırayım bir de.

Hocam bir de yeni tespit ettiği Trojanlar Services klasöründe diyor. Bayağı parti var galiba burada. :D

Hocam Uninstall dosyası troll değilmiş tüm reklam virüsleri oradaymış. :D

Hocam Trojan silinmemiş, aksine şu an Trojandan 32 tane daha olmuş. 32 dosyanın Trojanlı olduğunu söylüyor SpyHunter. MBAM ilr tarama yaptırayım bir de.
Ben 3 saate yakın uğraştım silinmediler format attım o yüzden zaten bilgisayarı boştu kuzenimin.

Güvenli moda girip MBAM, Kaspersky, ile tarama yapın. Çıkan bulguları silin. Daha sonra yine güvenli modda o SpyHunter ile o virüsleri silmeyi deneyin. Bu arada Adwareları sildiniz mi? Silmediyseniz AdwCleaner ile de güvenli modda tarayın.

Kuzenim de bedava GTA 5 diye internetten indirmişti aynı bunlar gelmişti bilgisayarı bana getirdi ama tam silinmiyor birkaç virüs tam tarama sonunda bile kalıyor bence format at.
Hatta o PC accel bilmemne 243 sorun falan bulundu diyor değil mi eğer öyleyse aynısıdır.

Yok hocam GTA 5'i Epic Games'ten indirdim. Mod Menu'den bulaştı bu.

Güvenli moda girip MBAM, Kaspersky, ile tarama yapın. Çıkan bulguları silin. Daha sonra yine güvenli modda o SpyHunter ile o virüsleri silmeyi deneyin. Bu arada Adwareları sildiniz mi? Silmediyseniz AdwCleaner ile de güvenli modda tarayın.

Hocam SpyHunter sadece tarama yapıyor. Silmesi için Pro istiyor. MBAM'la deneyeceğim.

Edit: Hocalarım bir de indirdiğim dosyayı tararayım dedim. VT temiz dedi, sanırım ben başka bir yerden virüs yedim. Vallahi çok karmaşık bunlar. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı