Trojan Virüsü Kaldırma

DDLAO

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Şehinşah Konseri
Daha fazla  
Hocalarım merhaba. Az önce GTA 5'te offlineda takılmak için mod menu indirmiştim. O da virüslü çıktı. Tipsiz 7ZIP'i yükletirken de yanlışlıkla reklamları da yüklemişim, PC Avast falan doldu. Ben SpyHunter programıyla birazcık tarattım. Önce reklam virüsü varmış, sorun değil dedim. Zaten önemli değil, antivirüsle silerim dedim. Sonra bir de Trojan ortaya çıktı. Tipsiz virüs gelip bilgisayarımı yavaşlatıyor. Bunu kaldırmak istiyorum ben de. Şimdi bende SpyHunter (AV mi bilmiyorum ama Görev Yöneticisinde MarSpeedp diye bir virüs gördüm, onu kaldırıyormuş), 7ZIP'in yüklettiği Avast ve Kaspersky Free var. Hangisi Trojanı falan siler? Birkaç virüs daha var sanırsam, reklam virüsü falan. Bir de ITClient diye bir şey çalışıyor, o da virüs mü?

Edit: Şu an Kaspersky kullanarak tam tarama yaptırıyorum. Bulursa format atmama gerek olur mu?

Sağ tık>Dosya konumuna git Windows'ta ise sıkıntı yok. Değilse uygulamadır. Eğer indirmediyseniz virüstür klasörü unlocker ile silin.

Yok hocam ben indirmedim. İnternetten biraz baktım ama net bir şey bulamadım.
Dosya konumunun ekran görüntüsünü atınız. Görmeden bir şey söylemek doğru olmaz.

1615790901036.png

Bu şekilde hocam. Uninstall dosyası varmış, galiba reklam bu da.

Hocam Kaspersky ile taratın ve AV'yi sadece ihityacınız olduğu zaman kullanmayı bırakın bu bir Ransomware zararlısı olabilirdi.

~ Kaspersky çok büyük ihtimalle zararlıları temizleyecektir, formata gerek yok şuanlık taramının bitmesini bekleyin.

Kaspersky orjinal ise iyi. Tavsiyem taramayı güvenli modda yapmanız. Zararlılar silinmekte güçlük verebilir. Malwarebytes ve yanına AdwCleaner kurun.

Tarama sırası: Malwarebytes>AdwCleaner>Kaspersky.

Hocalarım bir de şeyi soracağım, Kaspersky şu ana kadar 30k dosya taradı ama %4'te şu an. 16 saat daha var diyor. HDD kullanıyorum, cidden 16 saat mi sürecek bu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı