Tüketici Hakem Heyeti Başvurum

Gidişatı ne durumda peki hocam. Yani lehinize sonuçlanması için elinizde var. Mahkemeye neye göre karar verecek
Elimde Servispoint'in servis raporları var. THH'nin benim lehime vermiş olduğu karar var. Zaten Tüketici Mahkemelerin'de duruşma olmuyor Mahkeme'ye gidipe belge sunmuyorum THH'ye verdiğim evraklar oraya gidiyor. Sizinde mi bu tarz bi sorununuz var?
 
Elimde Servispoint'in servis raporları var. THH'nin benim lehime vermiş olduğu karar var. Sizinde mi bu tarz bi sorununuz var?
Hocam benim sorunum şöyle. Şuan süreç olumlu yada olumsuz bir sonuca varmadığı için ifşa etmek istemiyorum. Msi Rx5700 Mech GPekran kartı aldım. Aldığımdan beri siyah ekran mavi ekran görüntü gelip gitme sistem kitlenmedi gibi türlü türlü sorunları vardı. Servispointe yolladım ürünü ancak sorun olmadığını belirtip tekrar tarafıma gönderdiler. Tabi kart geldiğinde de aynı sorunları devam ediyordu. Bende bu sefer hem yazılı hemde videolu SS li minidumplı bir flash bellek ile tekrar gönderdim servispointe. Yarın ellerine ulaşmış olur Çarşamba günü kargolamıştım. Yine sorun yok deyip yollarlarsa bende hakem heyetine başvurmak durumunda kalacağım. Sizinle aramızda ufak bir fark var sizde servis point değişim demesine rağmen değiştirmiyolar anladığım kadarıyla. Ancak çok saçma gerçekten. Yani servis point değişim dediyse firmaya ne oluyor ben onu anlamadım. Al sıfır kapalı kutu yenisi gönder niye bu kadar çakallık peşindeler onu anlamadım. Ha bu arada şöyle de bir hakkınız var unutmayın. Eğer satın aldığını ürün 6 aydan önce servis tarafından kusurlu bulunursa koşulsuz şartsız iade hakkınız var. Avukatınız bunuda göz önünde bulundursun
 
Sizin elinizde sorun olduğuna dair kanıt var. Tekrardan sorun yok derlerse THH'ye en son başvurun. THH ortalama 3 ay da karar alıyor karşı taraf itiraz ederse bi 6 ayda mahkeme süreciyle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür.
 
Sizin elinizde sorun olduğuna dair kanıt var. Tekrardan sorun yok derlerse THH'ye en son başvurun. THH ortalama 3 ay da karar alıyor karşı taraf itiraz ederse bi 6 ayda mahkeme süreciyle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür.
Evet sorun olduğuna dair kanıt var ancak sorunu benim PC mdeki başka bir bileşene atmalarından korkuyorum. Gerçi minidump dosyası direkt Gpu'yu işaret ediyor ama burası Türkiye valla herşey beklerim ben bunlardan. İnşallah sizinde sorununuz lehinize sonuçlanır. Keşke ilk kart bozuk çıktığında direk iade hakkınızı kullansaydınız
 
Monster Notebook Saygısızlığından ve Acemi Teknik Servisinden Dolayı Tüketici Hakem Heyetine Başvurma Sürecim
27/12/18 tarihinde satın aldığım laptop 29/01/2020 tarihinde açılmadı bende 30/01/2020 tarihinde firmanın anlaşmalı olduğu kargo şirketiyle teknik sevise yolladım. 01/02/2020 tarihinde teknik servis bana sorunları çözdüklerini ve kargo yoluyla laptobu bana yolladıklarını söylediler. 05/02/2020 tarihinde laptop elime ulaştı laptobu açtığımda işlemci üzerindeki fanın çalışmadığını ve klavye ledinin bozuk olduğunu fark edip aynı gün 05/02/2020 tarihinde laptobu firmanın anlaşmalı olduğu kargo şirketiyle teknik servise yolladım. 10/02/2020 tarihinde teknik servis bana işlemci fanını düzelttiklerini ama klavye ledinin eşdeğer cihazlarla kıyaslandığında aynı olduğu söylediler ama laptobu ilk aldığımızda böyle değildi daha sonrasında kargo yoluyla laptobu bana yolladıklarını söylediler. 11/02/2020 tarihinde laptop elime ulaştı laptobu kullanmaya başladığımda kalvyeden titreme sesi geldiğini, laptobun ekranında küçük ölü piksel yanması ve güncel biosu silip eski bios yüklediklerini fark ettim.
İnternette biraz araştırma yapıp Tüketici Hakları Kanunu madde 11 ve madde 56'tıda yazdığı gibi haklı olduğumu anladım.
MADDE 11
-(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,(yani malı iade etme)
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli(sıfırıyla) ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür
(6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir
MADDE 56
(3) Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur
6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNU internetten pdf olarak ücretsiz olarak bakabilirsiniz.
12/02/2020 tarihinde firmadan para iadesi talebinde bulunarak laptobu firmanın anlaşmalı olduğu kargo şirketiyle yolladım.Firma bana bu teklifi kabul edemeyeceklerini ama cihazı ayıpsız misli(sıfır,yenisiyle) ile değişebileceklerini söylediler ama ben kabul etmedim çünkü haklı olan bendim.Şöyle derler ya "müşteri her zaman haklıdır çok doğru bir söz.
Şunuda eklemek isterim laptop resmi internet sitesinde ve kadıköy şubesinde laptobun fiyatı 5.599 TL yazmaktaydı ürünün kadıköydeki mağazasından alımı sırasında çanta hediye edeceklerini söylediler bunun üzerine tekliflerini kabul ettim ama faturaya 5.500 TL'nin yanına + 99 TL çanta parası eklediler ben ürünün fiyatının 5599 TL olduğunu sanıyordum.Burada bir kandırma söz konusu olduğunu düşünüyorum hediye ettikleri çantanın parasını alıyorlar.
Not:Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapmadan önce Şikayetvar.com üzerinden şikayetinizi yazıp markanın ilgili birimlerinin kısa sürede size dönüş yapmasını sağlayabilirsiniz ama size geri dönüş yapsalar bile maximum ürünü sıfırıyla değişirler para iadesi yapmazlar.
Tüketici Hakem Heyeti Şu Şekilde İşliyor;
6.920 TL ve altı işlemler için İlçe Tüketici Hakem Heyetine
6.920-10.390 TL Arası Fiyatlar İçin İl Tüketici Hakem Heyetine
10.390--117.394 TL Arası Fiyatlar İçin Hal Hakem Heyetine
Başvuru yapmanız gerekir.
Benim laptobun fiyatı 5600 TL olduğu için benim İlçe Tüketici Hakem Heyetine Başvurmam gerekiyordu.
İlçe Tüketici Hakem Heyetine ikamet ettiğiniz yerdeki en yakın kaymakamlıktan veya E-devlet hesabınızla Tübis üzerinden belgelerinizi pdf dosyasına çevirerek başvuru yapabilirsiniz.Not:İnternet üzerinden başvuru yaparken herhangi ıslak veya elektronik imzaya gerek yok.
Bundan sonrası Tüketici Hakem Heyetine kalmış belgeleri inceliyorlar gerekirse sizi ürünle birlikte bilirkişiye yönlendriyorlar ürünü bilirkiye bırakıyorsunuz max 15 gün sonra ürününüzü almanız için size geri dönüş yapıyorlar, sonra Tüketici Hakem Heyeti satıcıdan savunma istiyor Not:savunma süresi max 30 gündür bu süreyi aşarsa savunma kabul edilmez. Savunmada geldikten sonra Tüketici Hakem Heyeti Karara varır kararname posta yoluyla hem size kemde satıcıya yollanır.Posta size ulaştıktan sonra emin olmak için 15 gün bekleyin karşı tarafada gitsin.
Not:Tüketici Hakem Heyetine başvuru sürecini TÜBİS üzerinden hangi durumda olduğunu öğrenebilir veya Tüketici Hakem Heyetinizin telefon numarasından ögrenebilirsiniz.
Not:Bu süreç 3-6 Ay arası sürmektedir.
Bundan sonrası size kalmış isterseniz kararnameyle birlikte satıcıyı telefonla arar veya bulunduğu yere giderek anlaşarak ürünün bedelini alırsınız şayet satıcı bu parayı vermezse siz veya avukatınız borçlunun(satıcının) ikamet ettiği sempteki icra müdürlüğüne İlamlı İcra Takibi başlatabilirsiniz.
İlamlı İcra Takibi: Mahkeme veya Tüketici Hakem Heyeti kararına bağlı olarak başlatılan icra takibidir.
 

Geri
Yukarı