@Silinen üye Kimse burda, ben dahil, geziye katılan insanları savunmaya kalkmadı. O apayrı bir konudur.
Olayı gezideki insanlara çekmek bu olayı asıl siyasi etken yapan şeydir. Ortada acı var, sorumlular var.
Türkiye'nin en büyük iş kazası olma yolunda giden bir süreç var. Önemli bir olaydır. Ve ben bu işlerin ortasında yaşamış büyümüş bir insan olarak aşırı duyarlıyım.
Bu işte sanılıyor ki sırf Tayyip'e kıl olduğumuz için ağız yapıyoruz. Yoo aksine. Bugün hükümette Mustafa Kemal olsa, aynı ihmaller olsa yine sesimi çıkarırdım.
Zonguldak'ta bölgesel komünizm yaşanmıştır (iş mükelliyefi adı altında). Bir zamanlar herkes zorunlu madene inerdi. İnmeyenler cezai işlemler vs. Ölenlerin sayısı alabildiğine. Kim vardı CHP.
İşi siyasete dökmek istemiyorum, bu işi Tayyip-gezi savaşı, akp-chp savaşı olarak görmeyin.Ya da sol-sağ kavgası...Böyle gördükçe siyasi ortam kurulacak. Ben burada siyasi kimlik tutunmadan konuşuyorum. Hepimizin acısı ortak.
Benim en başından beri eleştirdiğim şey, ihmaller, ve bu konunun kader diyerek geçiştirilmesidir. Başka hiçbir şey değil.