Türkiye F-4 uçaklarının yerini hangi uçaklar ile doldurabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi uçağını yaparak doldurabilir.
Bunlar hayal değil gençler sadece birileri yapılmasını engelliyor.
1928 yılında Türkiye Dünya'da uçak üreten çok az sayıdaki ülkelerden birisiydi.
 
Bak bizim Fırkateynlerde hava savunma sistemleri var. Onlar uçakları kaldırsa ne yazar biz çoktan başkentlerine deniz istilası başlatırız.

Doğru denizde ve karada iyiyiz ama uçak alımı olmazsa veya TF-X erkene çekilmezse işimiz yaş tabii TF-X de erkene çekiliyor daha geçen haftalarda 2023 de motor çalıştıracak falan denildi.
 
Bak bizim Fırkateynlerde hava savunma sistemleri var. Onlar uçakları kaldırsa ne yazar biz çoktan başkentlerine deniz istilası başlatırız.
F35'inde zaten özelliği bu, hava savunma sistemlerine yakalanmamak. Kosova Savaşı ya da Irak Savaşı'na bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. (F117)
 
İlk saldıran taraf her zaman dezavantajlı başlar, bu yüzden ilk hamleyi her iki taraftan beklemek zor.

S-400 sadece bizi tam anlamda kurtaramaz, arada bir çok farklı etmen var, Yunanistan her ne kadar Rafale ve F35 sevdasında olsa da şu anki durumda Yunanistan'ın F35 alması sadece sözde olabilecek bir şey. Olabilir mi ? Tabii olabilir fakat bunu Yunanistan kendisine yaparsa gerçekte zor günleri bekliyorlar demektir.
Sadece S-400 yok diyorum ben. Ya beyler. AWACS var bizde 4 tane. Kuzey Güney Doğu ve Batı bölgelerini hiç durmaksızın tarıyorlar. Adı üstünde "AWACS" merak etmeyin ya. Mızraklarla falan savaşmayacağız her şeyimiz var ve başta kara ile hava olmak üzere modernizasyonlar devam ediyor.
F35'inde zaten özelliği bu, hava savunma sistemlerine yakalanmamak. Kosova Savaşı ya da Irak Savaşı'na bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. (F117)
Ayrıca F-35 sisteminde Türk uçakları/unsurları düşman değil.
 
Füzelerimiz uyumlu mu peki?
Yerli hava-hava füzeleri hala testte. Elimizdeki A.B.D. üretimi AMRAAM ve Sidewinder füzeleri uyumlu. JDAM'ların yerlisi olan Lazer Hassas Güdüm Kiti ile güçlendirilmiş yerli bombalar da kullanılabilir. Onun haricindeki yerli mühimmatlarımızın hepsi uyumsuz.
 
Savaş mı açar? Uçakları uçaklarla düşürmek dışında Hava savunma birliklerimiz var biliyorsun değil mi? S-400 var o cepte ama bunun dışında da hava savunma ve elektronik harp sistemlerimiz var. MİT IHA'larını da araştırabilirsin. Yıllardır hava savunma subayları yetiştiriliyor merak etme. :)

Ayrıca biz onların F-35'lerini daha yerdeyken vururuz.
F-35, çok gelişmiş bir uçaktır. İki çapulcunun kullandığı MiG-21 veya Su-25 uçaklarına benzemez. Karşında İŞİD veya diğer terör örgütleri değil, gerçek bir ordu var. Düşmanı hafife almamak lazım.
Kendi uçağını yaparak doldurabilir.
Bunlar hayal değil gençler sadece birileri yapılmasını engelliyor.
1928 yılında Türkiye Dünya'da uçak üreten çok az sayıdaki ülkelerden birisiydi.
Eskiden uçak yapmak daha kolaydı. Eskiden uçaklar teknolojik ve yapısal olarak bu günle kıyaslamayacak kadar basitti. Şimdi çok büyük bir sanayi, para, zaman ve deneyim gerekiyor. Yap deyince yapılamıyor. Çok uzun zamandır uçak üretmemiş bir ülke için bu çok zorlayıcı olacaktır.
 
Son düzenleme:
@Megaton insansız hava araçlarımız elimizdeki uçaklara karşın daha uygun maliyetli gibi dursa da bazen bunların hor kullandığını düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben hala elimizdeki insansız hava araçlarının çok da büyük bir teknoloji olmadığını düşünüyorum. Eğer gerçekten bir insanız hava aracı yapmak istiyorsak X-47b veya global hawk tarzı araçları örnek almalıyız.

Bu alanda daha çok yeniyiz. Bu kadar kısa sürede böyle güzel gelişmelerin olması çok sevindirici lakin bu başarının verdiği şımarıklığa asla kapılmamalıyız. Kendimizi her daim geliştirmeliyiz. Bu bahsettiğim araçları yapmamız şu an mümkün değil, üreten ülke de zaten yıllardır bu işin içinde.

Aynen zaten donanması yüksek bir devlet SİHA'ları kuş gibi vurur. Gelişmemiz lazım.
 
Maşallah 2 dakikada Türkiye ile Yunanistan'ı savaştırdınız.

Böyle bir şey olmaz. Amerika abimiz, devreye girer, her iki ülkenin diline acı biber sürer. Sonra sadece kendisinin kazanacağı bir anlaşma ile olayı kapatır.

Aynı Azerbaycan-Ermenistan savaşı gibi. Rusya, Ermenistan'ın ağzına acı biberi sürdü, kendilerine hiç yokken demir yolu kazandılar.

Savaş jeti ile SİHA karşılaştırmak, Hakkari Komando Dağ Tugayı Komutanı ile Homo Sapiens'i karşılaştırmak gibi bir şey.

Az sakin olmak lazım. Kuvvet komutanları elbet düşünmüştür.
 
F-35, çok gelişmiş bir uçaktır. İki çapulcunun kullandığı MiG-21 veya Su-25 uçaklarına benzemez. Karşında İŞİD veya diğer terör örgütleri değil gerçek bir ordu var. Düşmanı hafife almamak lazım.
Kullanmayı bilmeyen birine istersen Iron Man zırhı ver. Bir halta yaramaz. Sadece teknoloji onları kurtarmaz. F-35 eğitimine kaç yunan gitti? Henüz bu da yok. Ayrıca fırkateynlerimizde çok şükür güzel hava savunma sistemleri var. Mesela ben TCG-Yavuz a bizzat çıkıp gördüm ESSM yani Sea Sparrow füzeleri var yatay ve dikey lancerlı olmak üzere, Sea Zenith var, Dardo var,Phalanxta vardı yanlış hatırlamıyorsam. Başka gemilerimizde başka füze sistemleri de var. Ve gemi sayımız az olmadığı için sorun olmaz.

Tekrar ediyorum, onlar F-35 i kaldıramadan biz vururuz. Gerek İHA ile gerek başka bir şey ile.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı