Türkiye neden böyle samimiyetsiz?

E-evet arkadaşı banlayalım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Yaşınız kaç meraktan sordum :D benim 15 sizin?
26 yaşındayım. Yaşın bir önemi yok. :)
 
Avrupa Birliğine girmeyi hedefleyen bir Asya kökenli Ortadığu ülkesiyiz. Ben ülkeyi saldım. Artık tek istediğim daha iyi bir hayat.
 
H
Turist gelir taksi dolandırır. 30 liralık yere üçüncü köprüden geçip boğaziçi köprüsünden dönerek kazık atar.
Çöpler istisnasız yerdedir. Yalan söylemek çok ucuzdur. Borcuna sadık adam bulamazsın.
Herkes torpilden dert yanar ama ufacık işi olsa yine araya tanıdığını sokar.
Irkçılık had safhada. Fırsatçılık tavan.
Deprem olur, evi yıkılan insanlar mecbur kaldı diye iki katı kiralar artar.
Öğrenciye ev verilmez, verilirse fazla kira alınır.
Kafeye gitsen su bile ikram edilmez.
İnsanlar sabırsız. Acemi bir şoför stop etse küfür korna kıyamet.
Maganda kurşunu ile ölme ihtimalin var.
Saygı zaten yok.

Sözde türkler şöyle, türkler böyle.
Ekonomiyi boş verin. Sırf bu insan popülasyonu yüzünden nefret duygularım artmaya başladı.
Hocam ilden ile değişir. Mesela biz Kastamonuluyuz. Kastamonuluların çoğu çok iyidir. Adres sorsanız neredeyse yanınızda gelir. Hele bazı kişiler sanki sizi 40 yıldır tanıyordur. Ve yerde çok az çöp var merkezde. Ve çoğu esnaf işini hakkıyla yapar. Örneğin tost aldık kocaman ekmeğin içini bol bol malzemeyle doldurdu kadın. Ve verdiğimiz para 5TL idi.
 
H

Hocam ilden ile değişir. Mesela biz Kastamonuluyuz. Kastamonuluların çoğu çok iyidir. Adres sorsanız neredeyse yanınızda gelir. Hele bazı kişiler sanki sizi 40 yıldır tanıyordur. Ve yerde çok az çöp var merkezde. Ve çoğu esnaf işini hakkıyla yapar. Örneğin tost aldık kocaman ekmeğin içini bol bol malzemeyle doldurdu kadın. Ve verdiğimiz para 5TL idi.

Aslında haklısınız. Ben genel olarak İstanbul ve İzmir'deki tecrübelerimi aktardım. Anadolu'daki bazı şehirlerde çok hoş karşılandığım da oldu.
 
Avrupa birliğine girmeyi hedefleyen bir Asya kökenli ortadığu ülkesiyiz. Ben ülkeyi saldım. Artık tek istediğim daha iyi bir hayat.

Ben 5. sınıfta büyüyüp ülkeyi Amerika gibi güçlü bir ekonomi devi nasıl yaparım diye hep planlar yaptım 2 yıl boyunca (hani ne üretirsek dışa bağlı değil de süper güç oluruz diye) sonra baktım ülke satılıyor bende dedim bu ülkeden ya futbolcu olacak ya kaçacan dedim ve şu an futbolcu olmayı ve kaçmayı düşünüyorum (Almanya'da Fransa'da veya ABD de çöpçü olmak istiyorum)
Anlayacağınız hocam bende sizle hemfikir gibiyim milyonlarca mülteci var.

(Mülteci ile göçmen farkı mülteci, sığınmacı ve göçmen; uluslararası hukuka göre üç farklı statü... “göçmen” ise, ülkesinden ekonomik veya diğer nedenlerle gönüllü olarak ayrılan kişi demek. Yani göçmenler ülkelerini kendi istekleri doğrultusunda terk ederken, mülteciler ülkelerini terk etme zorunda kalan ya da terk ettirilen kişilerden oluşuyor yani göçmen olsa ülkede iyi olurdu çünkü ekonomiye katkı sağlarlardı ama bunlara bizim vergimizle bakılıyor.)

Artık her genç sizin gibi ülkeden kaçmak istiyor bende dahil biz utanmayalım bizi bu hale getiren 'CeBiNdEkİ TelEFoNu ÇıKAr BakAM' diyen dayılar utansın çünkü onlar ve ampul bu hale getirdi bizi.
Ek7wlt-XIAA3kt9.jpg

Bu zihniyet olduğu sürece bu ülke düzelmez!
 
20 sene kosova, 3 sene Yunanistan'da yaşadım ve son 4 yıldır da Türkiye'de yaşıyorum. Yunan ve balkan insanı çok daha misafirperver maalesef.
Kafeye gidip oturduğumda çoğu mekanda içme suyu geliyor ikram. Olur ki susadın falan sipariş vermeden soluklan dinlen. Hatta saatlerce oturup bir sürahi suyu bitirip kalktığımda aynı güler yüz ile iyi günler diyorlar.
Hani biz türkler misafirperverdik?
Bana bu samimiyetsiz geliyor artık. Her ülkede iyi kötü insanlar var ama Türkiye'de kötülük arttı gibime geliyor.
Bugün İstanbul boğazda bir mekanda oturuyordum arkadaşımla. Mekan doluydu. 55-60 yaşlarında bir kadın bize bakarak, "iki erkek masayı meşgul ediyorlar" dedi. Bu nasıl bir kafadır? Bıktım.

Hocam herkes sinirleniyor çünkü. Bizde suya para istiyorlar çünkü para gelmiyor. Fakir insanlar, diğer ülkelerin hepsinde o problem yok. Ülkenin insanı da sinirleniyor bu duruma. Maalesef haklısınız.
 
Hayatın odak noktasına para ve başarıyı koyarsan; ve herkesi birbirine rakip olarak yetiştirirsen, ahlak da bir süre sonra bencil bireylerin, ve duyarsız toplumların çıkarlarına yönelik oluşur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı