Türkiye ve bilim

Niye saçmalıyormuşum Popcorn'cu? Eğitim sistemini m savunuyorsun cidden? Komik cahil...
Keşke insanlara saldırmak için yer aramasan. Ne Kadir Mısıroğlu'cuyum ne de eğitim sistemini mükemmel buluyorum. Bu yargılara ulaşman gerçekten çok komik çünkü oturup daha iki kelam etmedik. Gerçekten yazık.
 
Yanyana geldiğinde, mevcut hükümet sayesinde üzülerek okunacak bir ikili. Ankaranın bir çok yerinde Yüksek Dini İhtisas binaları dikiliyor. Anlamıyorum dine bu kadar yatırımın amacı nedir? Allah'ı yer yüzüne indirmeye mi çalışıyorlar? Gerçekten anlamıyorum.
 
Egitim sistemimiz yetersiz.
- Kitap okuma aliskanligi yok.
- Ezbere dayali egitim var. Matematigim iyi diyen birini cevirip sorsam "neden 2 negatif sayinin carpimi pozitif" diye cok buyuk ihtimalle cevap veremez.
- Yabanci dil bilen yok. Guya senelerce ingilizce dersi aliyor ogrenciler.
- Belli basli okullarimiz disinda dogru durust egitim verebilen kurum yok.
- Iyi egitim alsan da hayat garantin yok. Ev - araba almak icin 15 sene calismak zorundasin eger torpilin yoksa.

Hal boyle olunca da kafasi calisan ve bir seyleri basaran her Turk genci yurt disina kaciyor.

Halk cahil olunca "din" ve "milliyetcilik" gibi sadece aptallarin pesinden suruklenebilecegi yalanlarla yurdum insani kandiriliyor senelerdir.

Ekonomik ve sosyal olarak yetersiz kalan ulkelerde bilim - felsefe - sanat ilerlemez.

Aslinda din de yer yer bilime engel olsa da Turkiye'de bence problem din degil; cehalet. Haftada 3 saat zorunlu din dersini kaldirinca atom parcalamayacagiz.
 
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk Türk toplumunun çağdaş ve bilime dayalı bir ülke olmasını hedefledi. Ama Atatürkten sonra ortaya çıkan bazı din grupları bunun aksini idda ettiler. Şuan günümüzde ülkemizde bilim gelişmediyse cahil toplum ve bilimi gereksiz gören kitle yüzündendir.
 
Keşke insanlara saldırmak için yer aramasan. Ne Kadir Mısıroğlu'cuyum ne de eğitim sistemini mükemmel buluyorum. Bu yargılara ulaşman gerçekten çok komik çünkü oturup daha iki kelam etmedik. Gerçekten yazık.
Etmediysek niye emoji atıyorsun? Ben açıklama bekliyorum senin yazdığına bak. Eğitim sistemini eleştirmem saçmalamak mı oluyor? Nerede saçmaladığımı açıklayarak söyle de konuşalım. Böyle üstün körü cevaplar verme bana. Asıl sana yazık.
 

Geri
Yukarı