Türkiye ve geleceği

20 yaşında olup 10 yaşında gibi düşünenler de var.
Ek olarak söyleyeyim 13 değil 15 yaşındayım.
Kendimi yeterince geliştirdim yaşıtlarıma göre ve daha da geliştiriyorum.

Baştan sona okumanı rica ediyorum. Bu konu kilitlenirse yeni konu açıp, mesajımı alıntılayarak bana bir şeyler yaz ki ben de ne karar alacağını bileyim bu konuda.

Öncelikle bu yazıyı Sözcü'ye ya da bu konudaki yorumlarından, eleştirilerinden ötürü yazmadım. Sadece gelişmeye çalışıyorum dediğin için araştırmalarına yardımcı olmak istedim. Yani benim o tür şeylerle işim yok.

Bak eğer tarihe, dine ve bilime merakın varsa, tarihimizi falan bilmek istiyorsan bir yerden ekleşip, düzenli olarak kaynak, kitap ve makale önerileri yapabilirim. Madem gelişmeyi seviyorsun, birlikte okur ve gelişiriz.

Bilimsel/akademik okumalar yaparsın. Sana hem şu an için geçerliliği olan, hem de tarihçilerin ve tarih öğrencilerinin tavsiye ettiği kaynaklar veririm. Zaten dediğim gibi adı üstünde bilimsel diyorum. Bu sayede de yobazlardan da, yozlaşmışlardan da uzakta kalır, bilimin yolundan gitmiş olursun. İslam dinini de elimden geldiğince doğru anlatırım.

Bak benim bu forumda bu kadar mesajım var, hiç kimseye çomar ya da benzeri ayrıştırıcı sözler kullanmadım. Yani (eğer öyle sanıyorsan) şu an ülkedeki kutuplaşmalara dahil değilim. Kimseyi desteklediğim ya da şucu olduğum yok. Bende kürekle kaynak var. Sen benimle ekleş, hem tarih hem de bilim okumaları yaparız. Tarih olarak sadece Osmanlı'ya hakimim, az biraz da Cumhuriyet Tarihi ve İslam öncesi tarihimiz için yüzeysel bilgim var. Onun harici din ile İslam medeniyeti için de mantıklı okumalarım, güvenilir kaynaklarım var. Bilim olarak da uzay ve biyoloji üzerine de kaynak önerilerinde bulunurum. Bu alanlarda haddim olmayarak bir miktar rehberlik edebilirim. Onun harici senin de bütün bunların üzerine bir şeyler koyman lazım ki sağlam tartışma yapabilesin. Yani kitap aramakta sıkıntı çekiyorsan yardımcı olurum. Sonuç olarak (eğer yapmadıysan) giriş yapmış olursun ve bu kaynakları da paylaşabilir, kardeşlerine ya da arkadaşlarına da önerebilirsin. Onlar da okur. Ben öyle yapıyorum. Dediğim gibi devamında da üstüne koyarak donanım sahibi olabilirsin.

Ve asla dediklerim doğru demiyorum. Ama şunu da belirtecek olursak; bende teyit ve tenkit var. O nedenle sıkıntı çekmez ya da İnternet çöplüğünde bilgi zehirlenmesi geçirmezsin.

Özetle tarih bilincini, tarih üslubunu, bilimin işleyişini ve bir de okuma ve anlama metodunu anlatmaya çalışırım zaman içerisinde. Bunları bilmek, kavramak çok önemli.

Hazır tatile girecekken, yaz gelmişken zamanın da boldur. Amacım seni bir görüşe yamamaya çalışmak, X ideolojisi aşılamak falan değil. Zaten ben siyaset yapmam. Tansiyon hastasıyım.

Son düzenleme:
20 yaşında olup 10 yaşında gibi düşünenler de var.
Ek olarak söyleyeyim 13 değil 15 yaşındayım.

Hayat hakkındaki kısıtlı tecrüben ile olgun olduğunu öne süremezsin.
Sanırım profilinde gizli olan yaşını belirttiğim için öfkelendin. Bir sene içerisinde iki yaş büyümeni takdir ettim.

Geliştirdikçe Sözcü ve Cumhuriyet'in nasıl bir zihniyetle yalan haber yaptığını görüyorum.

Takip ettiğin basın sana farklı düşünenleri İblis olarak göstermiş. Tek bir kaynağa bağlı kalarak doğru sonuca ulaşamazsın. Ben onlarca farklı Yerli-Yabancı haber kaynağı takip ediyorum. Senin severek takip ettiğin Haber platformlarında Doğru ve tarafsız haber bulmakta zorlanıyorum. Genelde Karşıt görüşlü insanları hedef göstermek ve kötülemek dışında birşey yapmıyorlar.

Kendimi yeterince geliştirdim yaşıtlarıma göre ve daha da geliştiriyorum.

Kendini nasil geliştiriyorsun? Tevhid Haber gibi platformları takip ederek geliştiremezsin. Senden küçük olmasına rağmen daha bilinçli insanlar gördüm. @Dam Delisi kullanıcısının tavsiyelerini dikkate almanı öneririm. Bu zihniyet ile gelişemezsin.

Kimin ne olduğunu biliyorum. Beni eleştirebilirsin ama değiştiremezsin.

Ben yanlış bildiklerini düzeltiyorum. Seni değiştirme gibi bir amacım yok. Peri masalları ve yalanlar seni derinden etkilemiş. Umarım bir gün uyanırsın. Bu mesajından sonra çoğu kullanıcı seni artık ciddiye almayacaktır.

393315

Siz ne derseniz deyin beyler kimin ne olduğunu herkes biliyor.
Ben şu ana kadar kimseye kendini geliştir tarzı bir şey demedim. İnsanları değiştirmeye çalışmayın. Konu dışına çıktık zaten çıkacağımız kadar artık konu kilitlenebilir.
"Kimler kimlerle...."

Ben şu ana kadar kimseye kendini geliştir tarzı bir şey demedim. İnsanları değiştirmeye çalışmayın.

Diğer arkadaşları bilemem ama eğer bana diyorsan benim öyle bir niyetim yok ve öyle bir girişimim de olmadı. Umarım yazıdan öyle bir şey çıkarılmamıştır. Diğer Akp, Sözcü falan bu tartışmaları okumadım bile. Zaten ben sadece konu sahibinin yazdığına bir kez cevap yazdım ve bi de sana cevap yazdım.

Diğer arkadaşları bilemem ama eğer bana diyorsan benim öyle bir niyetim yok ve öyle bir girişimim de olmadı. Umarım yazıdan öyle bir çıkarmamışsındır. Diğer AKP, Sözcü falan bu tartışmaları okumadım bile. Zaten ben sadece konu sahibinin yazdığına bir kez cevap yazdım ve bi de sana cevap yazdım.
Ben sana bir şey demedim seninle benzer düşünüyoruz. Diğerleri kadar birine düşüncesine göre davranmam, peak seviyede sapkın düşünmüyorsa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı