Türkiye'de genel olarak internet kalitesi kaç sene sonra artacak?

Türkiye genelinde kaç sene sonra internet altyapısı gelişir?

  • 5-10 Sene sonra gelişir.

    Oy: 21 16,2%
  • 10-15 Sene sonra gelişir.

    Oy: 22 16,9%
  • 15 Sene'den uzun süreceği kesin.

    Oy: 28 21,5%
  • Bence hiçbir zaman gelişmeyecek.

    Oy: 59 45,4%

  • Oy verenlerin toplamı
    130
Bütün arkadaşlarında bahsettiği gibi Türktelekom vs. gibi firmalar 5-6mbps internelte uğraşmayı bıraksalar ve daha yüksek hızlarda internet erişim sağlamaya çalışsalar(Çalışsalar) belki düzeltilebilir.Ama adamlar yine yeterli parayı götürüyorlar.
Türk Telekom gibi tekel şirketler batmadığı sürece, bu ülkede altyapı hiçbir zaman gelişmez..
imkanı yok öyle birşeyin.Babalar,dedeler vs. ucuz diye direk o tür firmalara başvuruyorlar.Haliyle batmayacaktır.
 
Türknet gibi şirketler kendi altyapısını kullanmaya kurmaya başlayınca Türk Telekom müşteri kaybedince biraz artabilir.
Ben her Türk Telekomu hız için aradığımda hızımı düşürüyorlar anlamadım gitti.
 
Benim bulunduğum yerde altyapı yıllardır aynı. Sadece ana yollara ve civar sokaklara fiber altyapısı yapmış sevgili Türk Telekom. Ağlamayana meme yok derler ya, bu da aynı mesele. İnsanlar nasıl 3 sene önce sözde adil kullanım kotası için bir araya gelip seslerini yükselttilerse, bu sorun için de aynı çözüm olmadığı sürece, firmalar bize aynı hizmeti sunmaya devam edecektir. Zaten çoğu firmanın felsefesi bence aynı, minumum zarar maksimum kar.
 
An itibariyle Türk Telekom, kağıt üzerinde bir şirkettir. Gerçekte ise devletin bir kuruşudur. Şirket yanıyla para kazanır, alır, satar; devlet kuruluşu olan yanıyla da başka hiç kimsenin izin alamayacağı yerlere alt yapı kurar, dünyayı dolaşan mega fiberlere bağlanır, o bağlantıları ülke içinde taşır, genişletir vs. Başka hiç bir şirket, milyar verse bu izinleri alamayacağı için Türk Telekom'a rakip olmak imkansız, dolayısıyla da tekelden öte bir durum söz konusu.

Türk Telekom, ne yazık ki sandığınızdan çok daha büyük. Telefon operatörleri dahi, yani kablolara ihtiyaç duymayan internet araçları dahi Türk Telekom'dan izin alarak ülke içinde sinyal taşıyorlar. Ülkemizdeki internet, dinlenen ve kayıt altında tutulan bir internet (sözde terörle mücadele kapsamında).

Dolayısıyla bu izleme ve dökümanlamanın bir hız sınırı var. Hepimizin download/upolad hızları birden tavan yaparsa bizi kaydetmek zorlaşır. Yani müşteriye alt yapı yaparken devlete de izleme/dinleme/kayıt etme alt yapısı oluşturuyor Türk Telekom.

Son 10 yıldır da dikey olarak değil yatay olarak büyüyor.

Dikey büyüme = hızlarda ve performansta artış,
Yatay büyüme = kapsanan yer ve üye sayısında artış..

Telefon operatörlerinin internetleri bile onların izninden geçtikleri için yatay büyümeye dahil oluyorlar. Bu da dikey büyümeyi ikinci plana atıyor. Tekel olduğu ve teknik olarak hiç kimsenin rekabete girme şansı olmadığı için de dikey büyümeyi istediği kadar ikinci planda beklemede tutabilir. Ancak yatay büyüme doğal ya da örgütlü olarak (ülke tarihimizde örgütlü olarak taptığımız tek şey Kurtuluş Savaşı) yavaşlatılırsa dikey büyüme, reklam gücü olarak önem kazanır.

Bütün bunlara Türk Telekom'un para kazandıran şirket yanındaki isimlerin çoğunun ülke yönetimiyle akraba olduğunu da eklersek, gelecek hiç iç açıcı görünmüyor.

Keşke benzin fiyatları Türkiyedeki internet hızları gibi artsa, internet hızı da benzin fiyatları gibi =)
 
OAŞ kurulmuştu. Fakat faaliyetleri ne durumda bilmiyorum. Mevcut altyapının %79 kadarı Türk Telekom'un elindeymiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Birinci dakika otuz altıncı saniye, Türk Telekom ve müşterileri. 🙂
Ateş edenlerde Süperonline ve TürkNET. 🙂
 
Son düzenleme:
Altyapım 128Mbit Download 55Mbit Upload'a kadar destekliyor. Ama kullandığım 24Mbit Download 3Mbit Upload şaka gibi ve buna aylık 100 lira ödüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • ggg.png
    ggg.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 68
  • sss.png
    sss.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 64
Altyapım 128Mbit Download 55Mbit Upload'a kadar destekliyor. Ama kullandığım 24Mbit Download 3Mbit Upload şaka gibi ve buna aylık 100 lira ödüyorum.
Zyxel modem kullanmana rağmen, değerler yine yüksek çıkmış. ASUS Modem falan alsan değerlerin dahada artar. ASUS DSL-AC88U öneririm böyle güzel bir altyapıya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı