Tulpar T7 v24.1 vs Tulpar T5 21.4 vs. Tulpar T7 v20.3

Kesinlikle teknik servisinin iyi olduğunu düşümüyorum zaten bundan yana bir problemim yok ancak iki yıllık bir cihaz daha önce yine bir anakart probleminden dolayı servislik oldu ve değişim yapıldı. O Zaman'ın parası ile yaklaşık 1600 dolar verdiğim bir cihaz beni böyle yarı yolda bırakmamalı. Eğer iki yıllık bir cihaz aldığımı bilseydim ona göre bir fiyat öderdim. Servise yolladıktan sonra son durumu yazarım.

Hocam artık çok geç zaten cihazı aldım ve şu an kullanıyorum. Fakat bir şey dikkatimi çekti oyun oynarken eğer ofis modunda oynamaya kalkarsam FPS kendini 30'a kilitliyor ve oyun moduna almak zorunda bırakıyor. Oyun moduna aldığım takdirde de saçma sapan bir fan sesine maruz kalıyorum. Bunun bir çözümü var mıdır?

Hocam artık çok geç zaten cihazı aldım ve şu an kullanıyorum. Fakat bir şey dikkatimi çekti oyun oynarken eğer ofis modunda oynamaya kalkarsam FPS kendini 30'a kilitliyor ve oyun moduna almak zorunda bırakıyor. Oyun moduna aldığım takdirde de saçma sapan bir fan sesine maruz kalıyorum. Bunun bir çözümü var mıdır?

Fan sesi artık her laptopta standart maalesef. O bileşenler başka türlü soğumuyor hocam.

Fan sesi artık her laptopta standart maalesef. O bileşenler başka türlü soğumuyor hocam.
Undervolt yapsam bi nebze de olsa kurtulurmuyum bu sorundan acaba kral gece bi unreal üzerinde çalışayım diyorum öyle bir ses çıkıyor ki gören evde uçak uçuruyorum sanacak oyun moduna almadığım sürece de projede kasmalar oluyor bu normalmidir?

Undervolt yapsam bir nebze de olsa kurtulur muyum bu sorundan acaba kral gece bir Unreal üzerinde çalışayım diyorum öyle bir ses çıkıyor ki gören evde uçak uçuruyorum sanacak oyun moduna almadığım sürece de projede kasmalar oluyor bu normal midir?

Normaldir hocam her laptop tam güç çalıştığı zaman böyle ses çıkartır.

Normaldir hocam her laptop tam güç çalıştığı zaman böyle ses çıkartır.

Anladım hocam undervoltu hangi program üzerinden yapmalıyım hocam? Undervolt nasıl yapılır yazdığım da bir ton farklı program kullanmışlar. Biri Intel'in XTU programını kullanıyor, biri throttle stop kullanıyor vs. bir de i7 10875h işlemcisinin undervolt ayarları nasıl olmalıdır bir bilginiz var mı yanlış ayarlandığı takdirde mavi ekran verebiliyormuş sanırım cihaz.

Mümkün olduğunca ayarlarını kontrol merkezinden değilde manuel olarak denetim masası üstünden yap. Kontrol merkezi üstünden olan ayarlarda özelleştirmede yapabilirsin ama uğraşmaya değmez.

Anladım hocam undervoltu hangi program üzerinden yapmalıyım hocam? Undervolt nasıl yapılır yazdığım da bir ton farklı program kullanmışlar. Biri Intel'in XTU programını kullanıyor, biri throttle stop kullanıyor vs. bir de i7 10875h işlemcisinin undervolt ayarları nasıl olmalıdır bir bilginiz var mı yanlış ayarlandığı takdirde mavi ekran verebiliyormuş sanırım cihaz.

Hocam onları bilmiyorum maalesef @KRALCAN hocam yardımcı olabilir.

Hocam onları bilmiyorum maalesef @KRALCAN hocam yardımcı olabilir.
hocam bir bakarmısın BIOS üzerinden DGPU'yu aktifleştirip bilgisayarı yeniden başlattığımda siyah ekran veriyor ve cihaz açılmış olmasına rağmen ekranı göremiyorum bu sorunu nasıl çözebilirim valorantta bu kadar güçlü bi cihazın 120 130 fps alması çok saçma değil mi?

Hocam bir bakar mısın BIOS üzerinden DGPU'yu aktifleştirip bilgisayarı yeniden başlattığımda siyah ekran veriyor ve cihaz açılmış olmasına rağmen ekranı göremiyorum bu sorunu nasıl çözebilirim Valorant'ta bu kadar güçlü bir cihazın 120 130 FPS alması çok saçma değil mi?

Muhtemelen BIOS eski hocam, eski BIOS'lar çok sıkıntılıydı. Servisten güncel BIOS talep edin.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu forumda bir süredir hangi cihazı almalıyım diye size sorular soruyordum. Maddi durumumu ancak denkleştirebildim ve tam Tulpar T7 v21.5 modelini sipariş edecekken stokların tükendiğini gördüm. Sonuç olarak bu üç cihaz arasında kaldım. Sizce en mantıklı seçenek hangisi?
Dipnot: T5 v21.4 modelini 32 GB'ye konfigüre etme imkanım var ekstra olarak.

Kaliteli ürünler ben olsam T7 alırdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı