TurkNet VDSL hız ve ping problemi

furkaan6783

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 10 yıldır rezil bir internet kullanmaktayız. İlk internet serüvenim ADSL ile başladı. 2 aydır sözde TurkNet VDSL kullanıyorum, ama ADSL’den pek bir farkı yok. Bana başvuru sürecinde 35 Mbps hızlar alabileceğimi teyit ettiklerini söylediler, fakat 35’e yaklaşamıyoruz bile ve herhangi bir online oyunda bile yüksek ping alıyorum. ADSL kullanırken aldığım ping değerleri 14 ms iken, şu an en düşük 32. Site değiştirirken bile aradan geçen süreler 30-35 saniyeyi buluyor neredeyse. Hat değerlerimi altta paylaşacağım. Sizce nasıl bir çözüm yolu denemeliyim? Özellikle upload konusunda çok mağdur kalıyorum. Yapılabilecek neler var, önerilerinizi bekliyorum.

1757161965392.png
1757162037061.png

Öncelikle hattınız maksimum 33Mbps destekliyor, size 16Mbps atamışlar. Margin değeriniz iyi olsa da hat zayıflamanız fazla bu sebepten dolayı altyapınızın desteklediği en yüksek hız olan 33Mbps'yi tanımlamazlar. Uploada gelirsek hattınız maksimum 0.4Mbps destekliyor o konuda yapacak bir şey yok maalesef. Bina içi ve ankastreden evinize gelen kabloda herhangi bir hasar veya ek var mı? Eğer bunlar da yoksa santrale uzaksanız yapacak pek bir şey kalmıyor. Son çare olarak boş port var ise port değişimi talep edin.

Öncelikle hattınız maksimum 33Mbps destekliyor, size 16Mbps atamışlar. Margin değeriniz iyi olsa da hat zayıflamanız fazla bu sebepten dolayı altyapınızın desteklediği en yüksek hız olan 33Mbps'yi tanımlamazlar. Uploada gelirsek hattınız maksimum 0.4Mbps destekliyor o konuda yapacak bir şey yok maalesef. Bina içi ve ankastreden evinize gelen kabloda herhangi bir hasar veya ek var mı? Eğer bunlar da yoksa santrale uzaksanız yapacak pek bir şey kalmıyor. Son çare olarak boş port var ise port değişimi talep edin.
Merhabalar vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, binama gelen kabloda ek yok daha yeni çekildi eskisi ekliydi fakat herhangi bir sonuca etki etmedi santrale olan mesafem 955 metre gözüküyor sorguladığımda en azından 1 mbps upload olmasi gerekir diye düşünüyorum fakat maalesef sonuç ortada, yapabileceğim bir başvuru var mıdır hocam çözüm için bilgin varsa yardımcı olursan çok iyi olur. Üst kattaki binanın kabloları farklı yerden çekildi orada upload 2-5 mbps arası geliyor aynı yerden bana çekemiyorlar sebebi orada inşaat çalışması olduğu için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı