TYT Matematiği yapamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Matematiğim ilkokuldan beri hep zayıftı ve öyle kaldı. Şu an TYT matematikten en kötü 10-15 net yapmak için hazırlanmaya çalışıyorum fakat hiçbir şekilde olmuyor. TYT Matematiği yapmayı bırak, soruyu anlayıp çözemiyorum bile. Antremanlarla Matematik 1'i bitirip temelimi hafif tazeledim. Sonradan Mert Hoca 70 Günde TYT Matematik kitabını aldım fakat hiçbir şey anlamıyorum. Ne yapmalıyım ?

Bol bol soru çöz gibisinden tavsiyelerde bulunmayın lütfen, soru çözebilsem kitabı da yapacağım. Hiçbir şekilde anlayamıyorum matematiği. Alternatif çözüm önerilerinizi bekliyorum.

@333365

Neyi anlamıyorsunuz mesela? Özel bir konuyu mu yoksa okuduklarınızı anlamakta mı güçlük çekiyorsunuz? Aslında çok da zor değil. Kuralları bilseniz bulmaca çözmek gibi. Sorununuzun kaynağını belirlemek önemli.

Neyi anlamıyorsunuz mesela? Özel bir konuyu mu yoksa okuduklarınızı anlamakta mı güçlük çekiyorsunuz? Aslında çok da zor değil. Kuralları bilseniz bulmaca çözmek gibi. Sorununuzun kaynağını belirlemek önemli.
Direkt matematikte güçlük çekiyorum. Hoca yaptığı zaman izliyorum işlemleri vesaire biraz kafama basıyor fakat kendim yapmaya çalışınca hiç olmuyor. Bazen hocanın yaptıklarını da anlamıyorum.

Kısacası matematiği genel olarak anlamıyorum.
Yapamıyorum derseniz zaten yapamazsınız. Yapanlar 1 günde yapmadı. Sınava kadar adamakıllı çalışırsın. Tabii yapabilirim motivasyonuda olacak.
Yapamıyorum hocam ne diyeyim yapıyorum mu diyeyim. Bir soruya saatleri versem de yine anlamıyorum. Sözelim çok iyidir sözeli fullerim ama matematikte 1 soruya 24 saat versem bile yine anlamıyorum.

Örneğin, bir soru düşün. O sorudan hiçbir şey mi anlamıyorsun?

Örneğin, bir soru düşün. O sorudan hiçbir şey mi anlamıyorsun?
Matematiğin basit sorularını yapabiliyorum. Antrenmanlarla Matematik kitabını çok az yanlış yaparak bitirdim. Mert Hoca ile 70 Günde TYT kitabı, ÖSYM türünden sorular soruyor ve hiçbir şey anlamıyorum. Bu türden hiçbir soruyu çözemeyeceğimden eminim şu ana kadar.

Yeni nesil soruları çözmeyi ne zamandır deniyorsunuz?

@emircanunlts şekilli ve uzun paragraflı anlama dayalı sorular yeni nesil sorulardır. Ne zamandır beri çalıştığınızı bilsem aslında iyi olur. Ona göre bir yorumda bulunacağım çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı