Uçuk hayaller kurmak mutsuzluk sebebi midir?

395014

Hectopat
Kimisine göre normal kimisine göre uçuk gelecek hayallerim var. Sürekli de bu hayalleri kuruyorum ve hayattaki planımı ona göre yaptım. Sizce yanlış mı yapıyorum? Sonuçta her insanın bir yaşam amacı olmalı bence.

Yaşam amacıyla hayal farkı şeylerdir.
Hayal her şey olabilir.
Fakat yaşam amacın uçmak olamaz mesela.

En basiti ekonomik özgürlüğe ulaşmak hocam. İmkansız değil ama zor.

Mutsuzluk sebebi olup olmadığı size kalmıştır, bu bir amaçtır hayal değildir.

Gerçekçi hayaller kurmak gerek. Hayalini kurduğunuzu yapamazsanız da emin olun ki daha fazla hayal kırıklığına uğramanıza sebep olur.

Hayat baştan aşağı mutsuzluk dolu önemli olan doğru insanlarla küçük mutluluklar yaşayıp hayatın anlamını bir kenara atıp gerçeğe odaklanmak Allah'tan geldik yine ona döndürüleceğiz.

Keşke ben de sizin gibi düşünsem hocam.

Ben de senin gibiydim yaklaşık 1 ay önce yanlış kişilerle yanlış hayaller kurdum sonra bana yaptığı kötülükleri aklıma getirdim hakkımı helal etmedim vicdanım rahat kafam rahat klişe biraz ama takmamaya çalış Max 80 yıl ömrünün 16 yılını üzülerek geçirdin belki kalanı mutlu geçir.

Yaşam amacıyla hayal farkı şeylerdir.
Hayal her şey olabilir.
Fakat yaşam amacın uçmak olamaz mesela.

Mutsuzluk sebebi olup olmadığı size kalmıştır, bu bir amaçtır hayal değildir.

O zaman yaşam amacı diyeyim hocam. Hayatını bir şeye adamak bana en mutlak yol gibi geliyor öyle söyleyeyim.
Ben de senin gibiydim yaklaşık 1 ay önce yanlış kişilerle yanlış hayaller kurdum sonra bana yaptığı kötülükleri aklıma getirdim hakkımı helal etmedim vicdanım rahat kafam rahat klişe biraz ama takmamaya çalış Max 80 yıl ömrünün 16 yılını üzülerek geçirdin belki kalanı mutlu geçir.
Yok hocam önceden çok mutlu birisiydim, arkadaşlarım vardı. Yaz aylarında her sabah okul bahçesinde 10-15 kişi futbol oynardık. Artık ne okul kaldı ne arkadaş. Benim için mutluluk buydu yani. 2016-2018 arası benim için çok güzel geçti, ondan öncesini hatırlamadığım için çöp yıl diyeyim. Aynı şekilde lise yıllarım da öyle. Ama şimdi sorumluluklar bir anda yüklenince kalakaldım.

Yok hocam önceden çok mutlu birisiydim, arkadaşlarım vardı. Yaz aylarında her sabah okul bahçesinde 10-15 kişi futbol oynardık. Artık ne okul kaldı ne arkadaş. Benim için mutluluk buydu yani. 2016-2018 arası benim için çok güzel geçti, ondan öncesini hatırlamadığım için çöp yıl diyeyim. Aynı şekilde lise yıllarım da öyle. Ama şimdi sorumluluklar bir anda yüklenince kalakaldım.

Bende öyleydim günümüz şartlarında ergen olmak çok zor zaten böyle bir ülkede benim kendimi avutmam Müslüman olmam sayesinde oldu sen istiyorsan inan istiyorsan inanma ama Allah'ın var olduğu ve beni her daim izlediği benim mutsuz hallerimi görüp elbet bir gün bana mutluluğu vereceği beni çok motive ediyor günlük hayatta mesela bir günah işleyeceğim diyelim hemen aile bireylerimden biri kapıyı çalıyor beni rahatsız ediyor yalnızlıktan ağladığım bir gece Discord'dan kuzenim yarın gece lethal Company oynayacağız 8 kişi geliyor musun yazdı mesela gece 4 de bunlar inanmama yetti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı