Uçuk hayaller kurmak mutsuzluk sebebi midir?

Bende öyleydim günümüz şartlarında ergen olmak çok zor zaten böyle bir ülkede benim kendimi avutmam Müslüman olmam sayesinde oldu sen istiyorsan inan istiyorsan inanma ama Allah'ın var olduğu ve beni her daim izlediği benim mutsuz hallerimi görüp elbet bir gün bana mutluluğu vereceği beni çok motive ediyor günlük hayatta mesela bir günah işleyeceğim diyelim hemen aile bireylerimden biri kapıyı çalıyor beni rahatsız ediyor yalnızlıktan ağladığım bir gece Discord'dan kuzenim yarın gece lethal Company oynayacağız 8 kişi geliyor musun yazdı mesela gece 4 de bunlar inanmama yetti.

Umarım ben de bir mucize yaşarım da inanmama vesile olur ama mucizeye de bel bağlamamak lazım. Sonuçta kimse evinde, odasında yatarak bir şeyler başaramaz.

Umarım ben de bir mucize yaşarım da inanmama vesile olur ama mucizeye de bel bağlamamak lazım. Sonuçta kimse evinde, odasında yatarak bir şeyler başaramaz.

Diyelim hayallerine ulaştın ekonomik özgürlüğü de geçtin multimilyoner oldun ayakkabın taşa takıldı düştün kafanı vurdun yere öldün evli de değilsin şimdi o kadar kafanda kurduğun stres sinir ağlamalar zırlamalar hepsi bir anda silindi gitti hayatın bitti değer mi o kadar uğraşmana kafana takmana gerçekten değmez bir saniye sonra ölecekmişsin gibi yaşa hayatı çünkü böyle bir şeyin imkanı var.

Hayallerin gerçekçi ve gerçekleştirilebilir olsun. Kendini tanı ve neyi yapıp neyi yapamayacağını bil. Yoksa o hayalleri kurarken çıktığın yükseklikten aniden ve acılı bir şekilde düşersin. Bir daha da hiçbir hayalini gerçekleştiremeyebilirsin. Bu yüzden, sorunun cevabına eğer o hayalleri gerçekleştiremeyeceksen evet.

İstanbul'da yaşıyorsan 10 dakika sonra deprem olur enkaz altında kalır ölürsün mesela takma o yüzden en azından huzurlu ol demesi kolay diyene tabii ama sende benim gibi olursun bir gün.

En basiti ekonomik özgürlüğe ulaşmak hocam. İmkansız değil ama zor.

Gerçekleştirilmesi imkansız bir hayal olduğunu düşünmüyorum. Zanaat öğrenebilirsin, kendine yatırım yapabilirsin. Kendini geliştirirsen ekonomik özgürlüğünü elde edersin hocam. Bugün etmezsin iki yıl etmezsin bir bakmışsın güzel bir iş yapıyorsun. Ya da zanaat öğrenebilirsin, ülkede herkes masabaşı çalışmak isteyip mühendis olmak istese de iki kablo bantlayınca veya bir sigorta vidası sıkınca 500'den aşağı almıyorsun.

Diyelim hayallerine ulaştın ekonomik özgürlüğü de geçtin multimilyoner oldun ayakkabın taşa takıldı düştün kafanı vurdun yere öldün evli de değilsin şimdi o kadar kafanda kurduğun stres sinir ağlamalar zırlamalar hepsi bir anda silindi gitti hayatın bitti değer mi o kadar uğraşmana kafana takmana gerçekten değmez bir saniye sonra ölecekmişsin gibi yaşa hayatı çünkü böyle bir şeyin imkanı var.
Dediğiniz zaten hayatın gerçeği. Ama böyle düşünüp de zaten ölücem hayalimin peşinden koşsam ne koşmasam ne prensibiyle yaşamak saçma değil mi? Böyle düşünürsen her türlü sıfırsın, ama bir amaç uğruna yaşarsan ya sıfırsın ya da başarmışsın.
İstanbul'da yaşıyorsan 10 dakika sonra deprem olur enkaz altında kalır ölürsün mesela takma o yüzden en azından huzurlu ol demesi kolay diyene tabii ama sende benim gibi olursun bir gün.
Bursa'da yaşıyorum ve muhtemelen burası da bayağı bir etkilenecektir. Her deprem olduğunda aklıma İstanbuldaki potansiyel deprem geliyor. Ama neyin ne olacağı hiç belli olmaz, Kahramanmaraş'da deprem olacağını bilen kimse var mıydı, hayır.
Gerçekleştirilmesi imkansız bir hayal olduğunu düşünmüyorum. Zanaat öğrenebilirsin, kendine yatırım yapabilirsin. Kendini geliştirirsen ekonomik özgürlüğünü elde edersin hocam. Bugün etmezsin iki yıl etmezsin bir bakmışsın güzel bir iş yapıyorsun. Ya da zanaat öğrenebilirsin, ülkede herkes masabaşı çalışmak isteyip mühendis olmak istese de iki kablo bantlayınca veya bir sigorta vidası sıkınca 500'den aşağı almıyorsun.
Orası öyle de hocam. Bir sermaye olmadan da o iş zor. Mesela zanaat sahibi oldun, dükkan açacaksın sermayeye ihtiyacın var. He belli bir süre bir yerde çalışır birikim yaparsın (Bu ekonomik şartlarda mümkün mü bilmiyorum) o zaman olabilir.

Dediğiniz zaten hayatın gerçeği. Ama böyle düşünüp de zaten öleceğim hayalimin peşinden koşsam ne koşmasam ne prensibiyle yaşamak saçma değil mi?

Sen hayallerinin peşinden koş ama seni mutsuz edecek hayaller için değil yani üzülüyorsan başaramayacağım diye ya kurma ya da çok çalış senin kendini üzmen saçma geldiği için öyle söyledim.

Orası öyle de hocam. Bir sermaye olmadan da o iş zor. Mesela zanaat sahibi oldun, dükkan açacaksın sermayeye ihtiyacın var. Ha, belli bir süre bir yerde çalışır birikim yaparsın (bu ekonomik şartlarda mümkün mü bilmiyorum) o zaman olabilir.

Hocam ben elektrik tesisatçılarının yanında çalışmış birisiyim. Hocam ne kazandıklarını görseniz aklınız almaz. Bir yere sırf gittiğinde ve bir tane gevşek vidayı sıktığında 500'den aşağı almıyorsun. O yüzden o sermayeyi bulursun. Ayrıca seyyar çalışanlar da var, yani arabayla bir yere giden gibi. Ben sadece elektrik kısmını biliyorum bu işin. Daha çok dalı var.

Sen hayallerinin peşinden koş ama seni mutsuz edecek hayaller için değil yani üzülüyorsan başaramayacağım diye ya kurma ya da çok çalış senin kendini üzmen saçma geldiği için öyle söyledim.
Şuan üzülmüyorum hocam sonucu üzülmek olur mu diye düşünüyorum. Ama bir yandan da denemek gerek diye düşünüyorum çünkü hayatta bir amaç belirlemek lazım.

Şu an üzülmüyorum hocam sonucu üzülmek olur mu diye düşünüyorum. Ama bir yandan da denemek gerek diye düşünüyorum çünkü hayatta bir amaç belirlemek lazım.

Şu an üzülmüyorsan dene eğer başaramazsan benim dediklerim aklına gelsin motive ol tekrar dene en azından denedim ve yapamadım dersin.

"Yaşarsanız doruklarda olma arzusuyla.
Karşılaşırsınız bir gün hayat kaygısıyla"

Technopat Haberler

Geri
Yukarı