Ülke eski haline dönebilir mi?

Belki ekonomi düzelir ama hiçbir zaman gelişmiş ülke olamayacağız. Ülkenin adı Türkiye çünkü.
Hocam aslında güzel politikalarla olma şansımız var. Kaynaklarımız çok, turistik alanlar, tarım vs. ancak kullanmayı bilmeyen bir hükümetle karşı karşıyayız...

Evet ekonomi düzelir. Hangi ülkeler neler neler atlattı hiç bir şey sonsuza kadar sürmez ama düzelme süreci sancılı olabilir bizim için.

3 gün kalmaya 12 bin lira verebilecek durumun varsa ve bunu ''Ya o kadar para verdik hüü'' diyerek söylüyorsan düpedüz pintisindir. Ekonomi kötü olabilir, ''Ekonomi kötü arkadaşlar'' deyip geç, ama paran varken paranı harcadığın şeyler için ekonomiyi suçlayıp ağlama.
Ben milyoner olsam yine ekonomi hakkında laf edemez miyim? Bunu mu diyorsun cidden?

Eğitim arkadaşlar, eğitim.
Parti ile falan olmaz bu iş.

Hayır dönmeyecek Türkiye 1950'lerden beri böyle bakın hepsi bir projedir İsrail siyonistleri ve Amerika'daki bazı gizli tatikatların ılımlı İslam projesi altında yaptığı bir oyundur bu dönem Türkiye'de adnan menderes ile başladı turgut özalla devam etti süleyman demirelle devam etti en son da günümüzdeki iktidar ile devam ediyor baktığımız zaman bu tarz ekonomik sorunlar halkın refah sorunları huzur mutluluk sorunlarının alayı Müslüman Orta Doğu İslam ülkelerinde ortaya çıkmıştır ve şu anda devam etmektedir nedeni ise yeraltı ve yerüstü kaynak zenginlikleri petrol vs. bakın irana afganistana arabistana şeriat vardır istenen de budur halk şeriat ister fakat şeriatın ne olduğunu bilmez kara çarşaflı kadın sokakta röportaj verir ben şeriat istiyorum diye fakat bilmezki şeriatta kadın sokağa çıkamaz bilmezki elindeki son model telefonu kullanamaz. Din Afyon bir olgudur halkı uyuşturur ama bunun etkileri şu anda 21. yüzyılda sadece İslam Orta Doğu ülkelerinde görünür nedeni de proje devlet modeli halka din deyince akan sular durur katolik Hristiyan'ların 1400'lü yıllarda yaptığını bizim gibi ülkelere 2000'li yıllarda yapıyorlar amaç bu cografyayı karıştırmak yeraltı yerüstü kaynaklarına çökmek sömürmektir biriniz burada demiş düzgün siyasetçi yok diye ülkede hayır vardır eğer 80 milyonluk bir ülkeden bir tane adam gibi siyasetçi çıkmıyorsa yazıklar olsun bizr o zaman düzgün siyasetçilerimiz de var fakat bu onlarında elinde değil bugün obama olsun trump olsun putin olsun biden olsun bunlarda bir kukladır şu anda dünyaya hükmeden israilli siyonistler Amerikalı gizli örgütlerdir hepsi bir işbirliğindedir amaçları da İslam ülkelerini karıştırıp 3.dünya savaşına kadar götürmektir. Kısacası bugünde 30 Ağustosdayız ulu önder Atatürk gibi bir deha bir lider gelmediği sürece ki gelmeyecek İslam ülkeleri Orta Doğu coğrafyası herdaim böyle olacaktır karışık ekonomik anlamda bitik vs. saygılar.

İyi bakanlar, iyi bir başbakan, çekirdekten yetişen ekonomistler, tüm yurtta başlatılan sanayi ve kırsal kalkınma, devletin en küçük dairesinden en tepesine kadar liyakatsiz bütün insanların devletten uzaklaştırılması, dünyanın en iyi eğitim bilimcilerinin ülkede toplanması ve devasa bir maddi yatırım ile eğitim sisteminin sıfırdan kurulması, ile ülke 5 senede muasır medeniyetler seviyesine erişecektir. Buna inancı olmayan zaten hiçbir zaman Atatürk gençliğine dahil olamamıştır.
Unutmayınız ki, bir devlet memurlarını "Liyakat" için değil "Sadakat" için seçiyorsa asla muasır medeniyetler seviyesine ulaşamaz.

"Geleceği karanlık görüp azmi elden bırakmak, alçaklık varsa eminim budur ancak."
M. Akif Ersoy

Mevcut iktidarın bıraktığı zararlar çok fazla, ülke bir şekilde eski haline gelse bile insanımızın eğitimsizliğini nasıl çözebileceğimizi bilemiyorum. Eğitimsiz olmak da bana göre ciddi bir sorundur, ekonomi bir şekilde düzeltilir de cahilliğin tedavisi çok zor.

Ülke değil millet eski haline dönebilir mi diye soracaksın. Ülkeyi İstanbul'dan ibaret sanan orada yaşıyor diye kendini bir halt zanneden düşük IQ'lü güruh ve rakı masasında Atatürk diye bağıran cıbıldak İzmirli vatandaşlarımızı sosyal medyadan ve sandıklardan yasaklarsak sonra Anadolu'ya bak bunlara mahkum değilsin Türk örf ve adetlerini, dininizi bunlar olmadan da bozulmadan yaşarsınız bunlar daha da bozuyor diye anlatsan.

Köy kahvelerine gidip efendi efendi konuşsan tabi bu 20 yıldır kaybeden loser hedepeci kılışdaroğlu olmayacak düzgün bir efendi Türk olacak örnek Mansur Yavaş. O zaman gör sen Anadolu insanını ne yapıyor sadece yiyen şerefsizler satar ülkeyi oda bizi etkilemez. 4 seneye gereken adımlar atılırsa liyakat gelirse dolar 5 liraya geriler. Somaliye 1 milyar dolar bağışlıyorsun sözde mesela dışarı kaçan milyarlarca doları getir döviz rezervin artar her türlü düzelir 6-7 liraya sabitlenir.

Ülkenin bu halde olmasının tek sebebi Atatürkçüleri ihraç eden sızma kasetçi kılışdaroğlu ve CHP'dir. Millet mecburiyetten oy veriyor.

Ben milyoner olsam yine ekonomi hakkında laf edemez miyim? Bunu mu diyorsun cidden?
Eğitim arkadaşlar, eğitim.
Parti ile falan olmaz bu iş.
İşine geldiği şekilde anlamışsın. Eğer yat alacak paran varsa yat aldın diye ''Of ya 5 milyon verdim yat aldım'' deyip ağlama hakkın yok. Bitti. Paran vardır almışsındır. Bunun için sızlanamazsın.

Ama paranın olması ''Arkadaşlar ekonomi çok kötü, bir şeyler yapın'' demen için engel değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı