Ülke ne zaman normale döner?

Aşı zorunlu olmalı bana kalırsa. Sağdan soldan duydukları ile aşı karşıtlığı yapanlar çok fazla.

Zorunlu yapacak isen tüm ülkeyi bir anda aşılaman lazım. Mutasyonların önüne geçebilmek için. Aşıyı oluyorsun 2. doz yok. 2 doz yapmışlar bunu öyle değil mi? Bir bildikleri vardır. Ben aşı oluyorum, yan komşum daha aşı olmamış. Diyelim ki ben korunuyorum ama yan komşum mutasyonlu virüs kaptığında benim de riskim var. "Eee o zaman ben niye aşı oldum." diye soruyor insan.

Ayrıca ülke sınırlarından geçenleri teste ve 14 günlük karantinaya sokman lazım.
 
Aşı zorunlu olmalı bana kalırsa. Sağdan soldan duydukları ile aşı karşıtlığı yapanlar çok fazla.
Bence de zorunlu olmalı ama cahil ordusu böyle bir şeyde hemen olay çıkartır. İsteğe bağlı olursa kulaktan duyma bilgilerle "bilge" olanlar havlamaz, isteyenler de hızlıca olmaya çalışır.
 
2. doz aşı. Hadi diyelim birincisi yapıldı. 2. doz ortalıkta yok. 1. dozu olup 2. dozu olamayan çok insan var.

İnsanlar aşı olacak, aşılar nerede? Şuraya hibe ettik.

Yerli aşı yarın hazır. Ertesi gün hazır, haftaya hazır, aya hazır, yıla hazır. Uzay eriği yersen.

Adam gibi yönetilmiyor pandemi. Yönetilmeye çalışıyorlar ama nasıl? Marketten yasaklı ürün alamazsınız. Kafa yapısı bu olduğu sürece olumlu bakamayız.

2.dozu Çin'le atışan siyasetçilere soracaksın.
Hibe dediğin yüzbin imzalanan milyonluk anlaşmalarda hiçbir şey. Yukarıdaki sebepten gelmeyen milyonlar yüzünden sıkıntılı.
Yerli aşı zaten var. İstersen gidip olabilirsin. Faz denen uzun süreli yan etkileri test edilmediği için kullanıma sunulmuyor. İstersen gönüllü testlere katılıbilirsin. Gönüllü testler bitip gönüllülerde yan etki görülmeyince diğer faza geçiliyor.
 
2 yıldan daha da uzun bir süre devam edeceğini düşünüyorum. Mevcut olan sorunların sadece aşıya bel bağlayarak çözüleceği mümkün değil gibi gözüküyor.
Bu şekilde konuşmama rağmen aşı olmaya soğuk bakıyorum.
 

Geri
Yukarı