Ülkemizde çalışma saatleri çok fazla

CHP çok popülist bir parti.
Akp sağ olsun karşısında tuvalet terliği bile olsa tuvalet terliğine oy verecek insanlar var artık.
CHP böyle giderse AKP den daha kötü olabilir bence. Çünkü; şu an tam olarak 2000 yıllarında RTE'nin yaptığı şeyleri yapıyor. Yok biz buna karşı değiliz, yok bizi yargılayabilirsiniz, yok biz demokratız, yok biz eşcinselliğe karşı değiliz bla bla. Oy çekme çabaları bunlar. Her kesime oynamaya çalışıyorlar. Asıl sorunları göremiyorlar bile. Zafer partisi bir tık iyi geliyor fakat, oda Kötünün iyisi.

İşte. Gençlerin çoğu da CHP'yi taraf tutuyor. Tabii bunu Fırsata çeviren CHP Trolleri de var. Neyse. Umarım gençler ki bende gencim. Doğru yolu seçip doğru olanı yapar. Ama bir şeyi değiştirmez tam olarak.

A: AKP de CHP'de aynı. İkisi de birbirine laf atıp çözüm üretmiyor.
B: Yok CHP laf atınca çözüm üretiliyor.
Average CHP fan vs Average Sosyal Siyaset Enjoyer.

CHP böyle giderse akpden daha kötü olabilir bence. Çünkü; şu an tam olarak 2000 yıllarında RTE'nin yaptığı şeyleri yapıyor. Yok biz buna karşı değiliz, yok bizi yargılayabilirsiniz, yok biz demokratız, yok biz eşcinselliğe karşı değiliz bla bla. Oy çekme çabaları bunlar. Her kesime oynamaya çalışıyorlar. Asıl sorunları göremiyorlar bile. Zafer partisi bir tık iyi geliyor fakat, oda kötünün iyisi.

Zafer partisi mülteci politikası cok hoşuma gidiyor bu konudada çok net konuşuyor
Ama ambargo sıkıntı olabilir
Üretim olsa ülkede 2-3 sene daha dişimizi sıkar idare ederdik ama ülke şu an hiçbir ambargoyu kaldıramaz.

Zafer partisi mülteci politikası cok hoşuma gidiyor bu konudada çok net konuşuyor
Ama ambargo sıkıntı olabilir
Üretim olsa ülkede 2-3 sene daha dişimizi sıkar idare ederdik ama ülke şu an hiçbir ambargoyu kaldıramaz.

Belki hemen mülteci politikası uygulamak yerine üretimi yerine getirir sonra kovar bu biraz daha mantıklı ama vaatlerinde başa geldiğimiz gibi kovucaz diyor

Yaşadığım yer biraz ufak diye çarşıya da gittim. 10 tane "eleman aranıyor" yazılı mekana girdim. Hepsi farklı bir bahaneyle beni reddetti. 1 tanesi kabul etti, günde 11 saat çalıştırıyorlarmış. Fazla çalışılan günler de olabiliyormuş. Kesinlikle mesai ücreti yok. Sabit asgari ücret veriyorlardı. Haftada 66 saat, mesaiyle haftada 70 saat. Normalde legal olan ek ücret olmadan çalışma saati ise 45 saat. Ben de reddettim. Bunun konusunu açmıştım hatta forumda. O günden beri iş bulamıyorum. Haftada 70 saat asgari ücrete çalıştıracak birilerini de bulduklarına eminim.

Z kuşağı da AKP'yi sandığa gömmezse bu ülkeden bir cacık olmaz,
Recep abi Z kuşağından ümidim var, bir şeyleri araştırıyorlar soruşturuyorlar ediyorlar. Eğitimliler kısacası, eğitimli kişi de AKP'ye oy atmaz.

A: AKP de CHP'de aynı. İkisi de birbirine laf atıp çözüm üretmiyor.
B: Yok CHP laf atınca çözüm üretiliyor.
Average CHP fan vs Average Sosyal Siyaset Enjoyer.

Aga artık mesele a partisi b partisi değil. Değişim şart değişim olmayınca denetleme olmuyor.

Koltuğa yapışan istediğini yapar. Şimdi CHP gelse 20 yıl ülkeyi yönetse kim bilir neler olur? Şu an da CHP'nin avantajı ittifakta oluyor olması. Tek başına istediği gibi at koşturamayacak. Bence hiçbir zaman ülkenin kaderi 1 kişinin eline bırakılmamalı.

Ve zafer partisi, adam reklamını bu mülteci olayları sayesinde güzel yaptı. İyi bir noktaya parmak bastı mülteci olayları konusun da herkes hemfikirdir zaten.
Ama Zafer partisi ve muharrem ince oy bölecekler. AKP'yi güçlendiriyorlar. AKP tarafı desen vatandaşlık verdiklerinden oy toplayacak.

Hiçbir kafe (benim iş için görüştüklerim) haftada 45 saat çalıştırıp verilebilecek en düşük ücret olan asgari ücreti vermiyor. Nereye gitsem haftada 60-65 saat çalıştırıyorlar. Mesai ücreti vermeden legal çalıştırma saatinden 20-25 saat fazla çalıştırıyorlar. Sesinizi çıkarırsanız ya kovuyorlar ya da en başından işe almıyorlar. İş görüşmesinde çalışma saatlerini sormak bile ayıp olarak algılanıyor nedense. Kanunlardan bahsetmeyin, kimsenin kanunları taktığı yok çünkü. Konuda bir çözüm aramıyorum, yok çünkü. Sadece sizin bu konuyla ilgili düşüncelerinizi merak ettim.

Siz legal çalışma saatleri içersinde legal bir maaşı kolayca bulabiliyor musunuz? Burada en dandik çay bahçesinde bile çalışabilmek için bir tanıdığının olması gerekiyor. Bir kafeye girip selam verip en düşük ücret olan asgari ücrete legal çalışma saatleri içersinde sahip olamamak üzüyor beni.

Şu cevabı veriyorlar: "Burada kimse seni 8-9 saat çalıştırıp asgari ücret vermez." sanki çok büyük bir iyilik yapıyor...
Denetlemeler düzenli ve doğru yapılmadığı sürece işçi sömürülmeye devam eder. Maalesef her sektörde bu tür durumlar var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı