Üniversite okumadan yazılımcı olunur mu?

Kafein teknoloji diye bir şirket var biliyorsunuzdur. İnsan kaynaklarına sordum neden minimum 3 yıl deneyim neden junior alımı yok. Bana dediği şey aşırı fazla junior varmış. Cevabın saçmalığına bakın. Aralarından seç işte cok iyi kendini geliştiren juniolar var ama yok illa min 3 yıl olacak.
Sonunda yine doğu dizisine geliyoruz yani.
 
Sayisalcilarin yarisinin bilgisayar ya da ilintili alan secmeye calistigi ortamda yeni yetme alaylilarin pek sansinin kaldigini sanmiyorum.

Gerci TR de bu egitimi duzgun verebilen okul sayisi degismedigi icin cok da karamsar olmayin, yetisen “muhendisin” cogu zaten cop.
 
Yani ben bir yazılımcı değilim ve bu konu hakkında bilgimde yok fakat kendi fikrimi söylemem gerekirse okumadan yazılımcı tabii ki de olur. Python açtığın zaman diploma istemeyecek senden sonuçta.

Onun dışında belki maaşlı olarak bir yerde çalışırsan diploma cart curt isteyebilirler ama yeterince büyük projelerin varsa ona da gerek olmadığını düşünüyorum.
 
Olunur ama işi çok zorlaştırırsın, örneğin ; Vizyonun olmaz, projen çok olmaz, sunumun gelişmez, İngilizcen gelişmez, çevre çok önemli yazılımda, sponsor çok önemli, yurt dışı çok önemli @xua0 biraz abartmış ama gayet haklı.



O en iyi üniversite ODTÜ müdür sizce?


O öğrenilir hocam zor bir şey değil.
Kesinlikle ODTÜ Marmara İTÜ gibi üniversiteler.
 
Sana tavsiyem istediğin bölüm gelmezse yaz evine yakın bir tane işletme bölümü olan üniversite, yanına da iki yıllık AÖF bilgisayar programcılığı ekle. Ayrıyeten kendi kendine yazılımı öğrenirsin.
 

Geri
Yukarı