Üniversiteyi bırakmayı düşünüyorum

kral ticarete atıl direk asgari ücretin 10 katını alırsın yani 1 yılda zengin olursun oturduğun yerden para kazanırsın ama işte sabırlı olman lazım

Böyle ticarete atıl yorumları çok komik geliyor. Yani okul okumaktan çok daha kolay falan mı zannediyorsunuz siz ticaret yapmayı? 10 kişi ticaret yapar 9’u batar 1 tanesi tutturur, ticaret böyle bir iştir. Ticari zeka herkeste olmaz.
 
Merhaba @Donkobus. Öncelikle bölümü sevmenize rağmen üniversite zor geliyorsa daha düşük taban sıralamalı bir üniversitenin 2 yıllık Mimari Restorasyon bölümüne MYP ile Yatay Geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde büyük ihtimal dersleri daha kolay geçersiniz. Bölümü pek sevmeyip Dikey Geçiş Sınavıyla Mimarlık, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı veya Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümlerini kazanmak istiyorsanız ilk cümlede yazdıklarım yine geçerlidir.
 
Son düzenleme:
Herhangi bir becerin, yetkinliğin olduğu alan var mı?
Yani şöyle müziğe çok ilgim ve hevesim var onun dışında yok gibi.

Bölüm zaten çöp bırakman senin için daha iyi olacaktır.
Eğer mühendislik tıp kazanmak gibi ders çalışma yeteneğin varsa baştan hazırlan eğer yoksa acilen yaşında çok büyük değilse bir zanaat öğren (Sanayi,Kuaförlük) bu meslekler asla bitmez yapay zeka cart curt istediği kadar gelişsin.

Konuyla ilgili yapılacak en gerçekçi yorum budur.
Bölümün önü açık diye biliyorum DGS ile mimarlık okunabiliyor ama benim ders çalışma isteğim hiç kalmadı.

Üniversite okuyacaksan kendini tamamen derslere adaman lazım ve çok başarılı olman lazım. Onun dışında keyfiyen gidiyor çoğu kişi, sonra boş beleş ortalıkta geziyor. Kendine bir meslek edinmen daha iyi olur.
Aslında ben de keyfi olarak gitmek istedim ama daha çok kendimde olan sorunlardan dolayı işte anksiyete falan olsun utangaçlık vs. ama çoğu şeyi tecrübe edinip kendimi düzelttim. Ama derslerle bir bağım kalmadı, bölüm zaten zor olunca saldım ben de hemen hemen. :(

Puanın yetiyorsa sağlık ile ilgili ataması yüksek bir bölüm yazabilirsin, hatta yetmese bile açıktan okunuyor (2. üniversite kapsamında yks puanı önemli değil) çoğu sağlık bölümü, deneyebilirsin. Hem sonrasında DGS ile hemşirelik, ebelik gibi bir bölüme tamamlarsan daha iyi olur bu bölümlerin atamaları çok iyi.
2. Üniversite’yi bu şuanki okuduğum okulu dondurursam yazabiliyor muyum?

Eğer kendine güvenin varsa YKS'ye tekrar hazırlan. Ben de 21 yaşındayım. Mesleğim yok elimde. 2 yıllık bir bölüm okuyordum geçen sene bitirdim. Şu an baştan tıp için hazırlanıyorum1 senedir bayağı da yok katettim. Sende yüksek bir hedef belirle ve çalış bence. Şu an 2 yıllıkların falan önü kapalı. 4 yıllıkların bile önü kapalı öyle diyeyim hatta. Yaşımız daha küçük olduğunu düşünüyorum. 60 senelik hayatımız için 1-2 sene kayıp değil. Ailene bir şey diyemem ama gelecek hayatın için kendini çalış kurtar gerekirse bir kütüphane falan bul git orada çalış.
Tekrar YKS giremem ailem destek vermez ki şuan bile yük oldum onlara. Seneye KPSS girmeyi düşünüyorum, ama asıl sorun bir hedefim yok. Hedefim yok yani ileride ne yapacağım ne edeceğim her gün düşünüyorum. :(

B
Merhaba @Donkobus. Öncelikle bölümü sevmenize rağmen üniversite zor geliyorsa daha düşük taban sıralamalı bir üniversitenin 2 yıllık Mimari Restorasyon bölümüne MYP ile Yatay Geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde büyük ihtimal dersleri daha kolay geçersiniz. Bölümü pek sevmeyip Dikey Geçiş Sınavıyla Mimarlık, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı veya Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümlerini kazanmak istiyorsanız ilk cümlede yazdıklarım yine geçerlidir.
Bölümü en başından beri sevemedim ve myp ile geçiş yapmak istesem atıyorum pazarlama, dış ticaret gibi bölüm seçebiliyorum. Ama ben şuan okulu dondurup bıraksam mı myp ile başka bölüm mü yazsam hiç bilmiyorum ve çok kararsızım.
 
Son düzenleme:
Başka bir konu açıp içimi dökmüştüm ama moderatör silmiş. :d Buraya yazıyorum



Öncelikle şehir dışında mimari restorasyon okuyorum ve okuduğum bölümü en başından beri sevmiyorum. Belki geçerim diye düşünüyordum ama arkadaşlarımla yaşadığım bazı problemlerden dolayı onlarla iletişimi kesmiş bulunuyorum ve onlar yüzünden ödevleri veremiyorum çünkü yardım isteyeceğim tek kişiler onlardı. Her neyse bu durumu hocalarla da konuştum ama versem bile sınıfta kalma ihtimalim çok yüksek.



Okuduğum bölümün pek bir geleceği yok eğer dgs ile mimar olmayacaksam ki olamam, şuan bile ders çalışma isteğim ve hevesim yok. Ama giden koca bir sene neredeyse ve üzülüyorum acaba düzgün insanlarla olsaydım düzgün bir üniversite hayatım olsaydı ve adam akıllı ödevlerimizi yapıp sınıfı geçseydim nasıl olurdu falan diye. Düşünmekten yurtta uyuyamıyorum artık.



Daha öncesinde bir fabrikada çalışmıştım ve hani ne kadar para kazanmak güzel de olsa çalışmak istemiyordum belli bir şeyden sonra. Şuan üniversitedeyim ama okulu bırakacağım gibi gözüküyor olmuyor çünkü, ve hani ders çalışma isteğim de yok. Belki de myp ile yatay geçiş yapıp başka kolay bir bölüm yazasım geliyor aklıma.

Ama okulu bıraksam da burayı çok özleyeceğim ve geçen giden anılar olsun, alışılmışlık olsun, evden uzakta ve kendi ayaklarımın üzerinde durabilmenin mutluluğu falan olsun, bunlar mutlu ediyor insanı. Ben daha öncesinde üniversiteye gelmeden önce çok asosyal ve utangaç birisiydim ve asıl gelmemin sebebi bütün bunları yenmek istememdi, evet yendim bir sürü tecrübe kazandım, üniversiteye gelmeseydim bunların hiçbirini yapamazdım ve git gide daha çok strese girip asosyal olup çok daha kötü olacaktım. Benim için dersler 2.plandaydı.



Yani kusura bakmayın gece gece uzun yazıyorum belki hatalarım da vardır ama içimi dökeceğim bir dostum bile olmaması ve buraya geldiğimde yediğim kaziklardan ötürü kimseyle arkadaş olmamamın verdiği yalnızlık bir yandan çok iyi ama bir yandan da o yalnızlık duygusu çok kötü bir şey. Yani okula gidiyorum yalnız, yemek yiyorum yalnız, dışarı çıkıyorum dolaşıyorum yalnız, herkesin ortamı var arkadaşı falan var ben öyle tek dolaşıyorum. İlk geldiğim zamanlar çok iyidi ama sonrasında insanları tanıdıkça ve hiç beklemediğim insanlardan kazik yedikçe insan yalnızlaşıyor ve bu insanı daha kötü yapıyor.





Kısacası hem içimi dökmek, hem okulu bırakmayla bölüm değiştirmek arasında kalıp sizlerden fikir almak istedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı