Uykum gelmiyor

Tamamdır hocam. Bugün tekrar aynı saatte uyuyup aynı saate 08.10'a kadar alarm kurmam gerekecek galiba. İstediğim saatte kalktığım zor oluyor. Fazlaca alarm kurmak iyidir.

Ek olarak, fazla uyumak az uyumaktan 2 kat daha zararlıdır. 7-8 saat uyku yetişkinler için yeterlidir. Fazla uyuyorsanız 1 ay falan 7 saat sonrasına alarm kurarak kalkarsanız sınırlandırmaya alışacaktır vücut.

En temizi bir işe girip çalışmak yoksa ilaç desteği olmadan düzelmiyor. Üniversitedeyken sabahın köründe fakülteye giderdim akşamda arkadaşlarla takılırdık. Yurda 10 gibi girer 11 gibi kafamı yastığa koymamla uyumam bir olurdu. Üniversite bitti atandım öğretmen oldum ve aynı olay devam ediyor. Sabah okula gidiyorum öğlen çıkıyorum gece 12 oldu mu da uyuyorum. Fakat yaz tatillerinde durum böyle olmuyor. Mesela sabah 5'e kadar uyuyamayacağım. Birçok öğretmenin aksine yazında mesleğimi yapmaya devam etmek isterdim.

Hocam ben tam anlamadım bir daha açıklar mısınız?

1688509393738.png

N1 uykusunu uyuyup uyanmanız neredeyse uyumamaya denktir. Sadece uykuya ilk başlarken olur. N2 N3 diğer aşamalardır, daha derindir. RAM uykusu asıl dinlenmenin gerçekleştiği uykudur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı