Uzaktan Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisansı Yapma

Eğer freelancer şekilde çalışacaksan çalışırsın iyi kötü ama iş kurumsala gelince diploma okudugun okul yaptıgın projeler bunların hepsi önemli oluyor bbildiğin yabancı diller kimse demesin diplomasız vs bu iş yapılır diye ipini koparan ıt okuyor bir seçicilik olacak diplomada bunlardan biri yoksa diplomam yok şurada çalışıyorum yok şu ülkede şunu yapıyorum bunlar yalan dolan ya da torpille olan şeyler.

Diploma yoksa kurumsalda çalışmayı unut. Eskiye nazaran önemi azalsa da diploma halen önemli bir şey. Şu an TR'de yeni mezun bilgisayar mühendisleri bile kolay iş bulamıyor artık. Hem sektöre girmek için istenen deneyim ve kalifiye arttı hem de şirketler personel yetiştirme konusunda çok istekli değil. Özet olarak diplomasız elbette yazılımcı olursun ama diplomalı yoldan en az 3-4 kat daha zor bir yolculuk olacaktır başlangıç için.

Ekstra olarak pazarın isteği çok olduğu için her alana hitap eden eleman arıyorlar ama tabii ki zor bir şey.

Mühendislik okumayan çözüm üretemez yani?

Üretir ama her şey kod yazmak değil. Ayrıca üniversite sadece mühendislik için değil sosal ortam ve iş bulma için de araacıdır. Ayrıca bence üniversite de kaliteli hocalardan eğitim almak varken Udemy, YouTube gibi yerlerden eğitim almak bir olamaz. Ayrıca iş ilanlarının çoğunda da diploma isteniyor. Yoksa herkes gider freelancer çalışır.

Yorumlara göre üniversiteden yeni mezun bir öğrenciye direkt mühendislik skilleri yükleniyor. :D

Okul şart mı diye sorsan şart derim her zaman ama bu okulsuz bu işi yapmadığın anlamına gelmez. Spesifik sorularda bu şekilde olur yorumum.

Son düzenleme:
Üretir ama her şey kod yazmak değil. Ayrıca üniversite sadece mühendislik için değil sosyal ortam ve iş bulma için de araacıdır. Ayrıca bence üniversite de kaliteli hocalardan eğitim almak varken Udemy, YouTube gibi yerlerden eğitim almak bir olamaz. Ayrıca iş ilanlarının çoğunda da diploma isteniyor. Yoksa herkes gider freelancer çalışır.
Üniversitedeki öğretmenim bana C#'da "Hello World!" yazdırıp, anlatması gereken dersi bana proje ödevi olarak vererek oturarak bedava maaş kasacağına gider Udemy'deki abilerime paşalar gibi paramı yediririm. Çok saçma konuşuyorsunuz.

Cevap veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve ufak bir düzeltme yazısı yazayım. Öncelikle kimsenin torpille Booking.com adı altında çalışabileceğini sanmıyorum. İkinci olarak ingilizcem Neredeyse C1 Düzeyinde zaten sadece henüz belgelemiş değilim fakat yakında belgeleyeceğim. Asıl sormak istediğim soru bir yüksek lisans diploması almanın bana faydası olacağı mı sorusu idi cevaplarda programcılık oku diye öneri sunanlara Yüksek Lisans yapsam geçerli olur mu sorusnu tekrar yönelteyim

Mühendislik okumayan çözüm üretemez yani?

Üretir ama üniversitenin tek amacı çözüm üretmeyi öğretme değil ki. Ben şimdiye kadar hiçbir üniversitenin herhangi bir bilgisayar bilimini en ince detaylarına kadar iyi anlatıldığını görmedim. Üniversitenin asıl amacı problemlere nasıl kendi bakış açımızdan çözüm üretiriz onu aşılama, takım çalışması, zaman yönetimi, sosyal bağlantıların oluşması vs. gibi özellikler. Yani üniversite okumayıp evde teknolojiyi öğrenmeye çalışan birinin bir probleme bakış açısı ile üniversite mezununun bakış açısı farklı olur genelde, eğer yukarıda dediğim özelliklere sahipse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı