Uzun vadede Intel mi AMD mi?

Medrehzr

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle iyigünler sistem topluyorum ama Intel mi AMD mi çok kararsız kardım.
Önerileriniz göre anakart ve işlemci ona göre fiyat performans bir ekran kartı düşünüyordum.
İşlemci ve anakart için 20000TL bandına.
Ekran kartı için de 20000-22000 arasına çıkabilirim.
Kasa mı aldım hyte Y60.
PSU da Corsair RM750e.

Bu ikiliyi öneririm. 7800X3D'nin fiyatı önümüzdeki günlerde 13-14K civarlarına geri düşer. Anakart olarak ise TUF'ın fazları gayet başarılı ve ileriye dönük.

İleride işlemci yükselttiğinde anakartı da değiştirmek istemiyorsan AMD almak daha mantıklı. Intel sürekli soket değiştirdiği için anakartı da değiştirmen gerekir.
Peki bütçeme göre anakart mı daha fazla para ayırmalıyım yoksa işlemciye mi
Bide bu fiyata hangi ikiliyi önerirsiniz
İleride işlemci değiştiririm diyorsan anakartı kaliteli AMD anakart alırsın yeni işlemciye geçersin.

12 13 k İşlemci için 7 8 de anakart ayırıcam O zaman önerileriniz neler acaba

12 13 k işlemci için 7 8 de anakart ayırıcam o zaman önerileriniz neler acaba.

Toplam 21.298 TL. 1300 TL çıkabilirsiniz değil mi?
Alternatif anakart.

Toplam 20.007 TL. Eğer üsttekine bütçem yetmiyor diyorsanız bu şekilde öneririm.

Kesinlikle AMD. Intel bu sene soket değiştirdi, yani 14. nesil işlemciler çöp oldu. Seneye yine değiştireceklerini açıkladılar. Her nesilde soket değiştirdikleri için hiç de uzun vadeli değil.

750 w yeter mi beslemek için daha ekran kartı var
Evet yeterli.

750 w yeter mi beslemek için daha ekran kartı var
Ekran kartı önerim.

1500 daha koyup bunu almak çok daha mantıklı.

2000-22000 TL bütçem var demiş ekran kartına o yüzden bunu önerdim. Attığım bile bütçesini aşıyor. Parası varsa alabilir. @Ellie Williams Neden beğenmedim attınız? Daha iyi öneriniz var mı?

Bu dediğiniz çok saçma. AMD işlemciler Intel gibi değil. O yüzden üst seviye bir anakart almaya gerek yok. 7800x3D oyunlarda 65W güç tüketiyor. Attığım anakartlar fazlasıyla yeterli. Soğutma blokları mevcut. Colorful'un faz sayısı yüksek. ASUS olan yine idare eder seviyede. 9950X gibi işlemcileri takmazsanız sorun olmaz. 7500F yanına X870 mi önermemi isterdiniz?

Son düzenleme:
Uzun ömürlülük açısından AMD iyi iş çıkarıyor, çıkarttıkları soket türlerini olabildiğince yaşatmaya çalışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…