Öncelikle iyigünler sistem topluyorum ama Intel mi AMD mi çok kararsız kardım.
Önerileriniz göre anakart ve işlemci ona göre fiyat performans bir ekran kartı düşünüyordum.
İşlemci ve anakart için 20000TL bandına.
Ekran kartı için de 20000-22000 arasına çıkabilirim.
Kasa mı aldım hyte Y60.
PSU da Corsair RM750e.
Bu ikiliyi öneririm. 7800X3D'nin fiyatı önümüzdeki günlerde 13-14K civarlarına geri düşer. Anakart olarak ise TUF'ın fazları gayet başarılı ve ileriye dönük.
En ucuz AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci özelliklerini incele, 13.449,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
İleride işlemci yükselttiğinde anakartı da değiştirmek istemiyorsan AMD almak daha mantıklı. Intel sürekli soket değiştirdiği için anakartı da değiştirmen gerekir.
En ucuz AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci özelliklerini incele, 13.449,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Kesinlikle AMD. Intel bu sene soket değiştirdi, yani 14. nesil işlemciler çöp oldu. Seneye yine değiştireceklerini açıkladılar. Her nesilde soket değiştirdikleri için hiç de uzun vadeli değil.
2000-22000 TL bütçem var demiş ekran kartına o yüzden bunu önerdim. Attığım bile bütçesini aşıyor. Parası varsa alabilir. @Ellie Williams Neden beğenmedim attınız? Daha iyi öneriniz var mı?
Sadece soket olarak bakmamak lazım. Günümüzde mimari yapısı olarak da AMD önde.
Anakarta yatırım önemli. Uzun vadede çok işine yarar, parça güncellemek istediğin zaman mevcut anakartınla devam edebilirsin, sistem stabilitesi ve VRM performansı da uzun yıllar yükseklerde devam eder. İşlemciyi bütçenin en iyisi alıp anakartı tırt alırsan olmaz.
Bu dediğiniz çok saçma. AMD işlemciler Intel gibi değil. O yüzden üst seviye bir anakart almaya gerek yok. 7800x3D oyunlarda 65W güç tüketiyor. Attığım anakartlar fazlasıyla yeterli. Soğutma blokları mevcut. Colorful'un faz sayısı yüksek. ASUS olan yine idare eder seviyede. 9950X gibi işlemcileri takmazsanız sorun olmaz. 7500F yanına X870 mi önermemi isterdiniz?