VA vs IPS panel

Mr. Style

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ben 2 yıldır ASUS TUF Gaming 24 inç 144Hz 1080p 6-bit monitörünu kullanıyorum ayrıca VA panel. Şimdi yeni bir sistem toplama kararı aldım ve sistemim 2K birçok oyunu 120-130FPS üstünde oynatıyor 4K da 70-80FPS rahat rahat veriyor.

Bende şu anki monitörümü 2. monitör olarak kullanıp 2K 34 inç veya 32 inç Curved monitör almak istiyorum ama Curved montörlerde IPS panel yok birkaç tane model gördüm VA panellerde 8-bit derinliğine sahip, işimi görür mü görmezmi emin olamadım biraz yardımcı olur musunuz? VA alsam daha sonra keşke IPS alsaymışım der miyim?

Ben 2 yıldır ASUS TUF Gaming 24 inç 144Hz 1080p 6-bit monitörünu kullanıyorum ayrıca VA panel. Şimdi yeni bir sistem toplama kararı aldım ve sistemim 2K birçok oyunu 120-130FPS üstünde oynatıyor 4K da 70-80FPS rahat rahat veriyor.

Bende şu anki monitörümü 2. monitör olarak kullanıp 2K 34 inç veya 32 inç Curved monitör almak istiyorum ama Curved montörlerde IPS panel yok birkaç tane model gördüm VA panellerde 8-bit derinliğine sahip, işimi görür mü görmezmi emin olamadım biraz yardımcı olur musunuz? VA alsam daha sonra keşke IPS alsaymışım der miyim?
Attığım gibi ciddi anlamda iyi bir VA ise IPS ten bile iyidir.

VA vs IPS panel olarak kıyaslamayın. Monitörün kalitesine göre işler değişir. G65B iyi bir monitör. 10 bit 240Hz kayıpsız verebiliyor. Gerçek 10 bit monitörler çok pahalı. Bu bütçelerdeki diğer monitörlerde 8 bit+ FRC ile 10 bit oluyor. Bu bütçelerde bit kısmına fazla takılmayın çok önemli değil. Renk gamutu, kontrast ve parlaklık daha önemli.

Attığım gibi ciddi anlamda iyi bir VA ise IPS ten bile iyidir.

Arkasında yaptığı işe göre renk değiştiren bir ışıkmı var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı