Karşı oyunda workshop yok, botlara karşı olan haritaları oynamak yok ve sadece 5 harita var. Ve bu konuda siz CS'yi mi eleştiriyorsunuz? Komiklik yapmayın. Ki ayriyeyen CS her 6 ayda bir yeni bir-iki topluluktan haritayı oyuna ekliyor, 12 ayda bir operasyonlarla da yine birkaç harita ekliyor.

Eklenen haritalar bence oynananbilecek haritalar değil. Zaten Steam pazar ve topluluk sayesinde hile ve 128 tick sorununu bastırıyor. Operasyonlarda oyuna renk katıyor. Hala Source motorlu ve 64 tick server eksikliği devam ediyor.
10 yaş, küfürbaz kitlenin sebebi Türkiye sunucusu bence. Türk oyuncu kitlesi maalesef kanser bir kitle. Yakın zamanda CS:GO için başlatılan TR sunucu kampanyasının olumlu sonuçlanmasını bu sebeple hiç istemiyorum.

Bencede eu ile TR'yi karsalar veletler oyunu bırakırdı.

Acaba Valorant CS:GO Killer olabilir mi? Bu isim size tanıdık geliyor olabilir. Nereden esinlendiğimi bazıları anlamıştır. Ama cidden sorum bu, sizce Valorant CS:GO'yu öldürür mü? Yoksa ikisi kıyası bir rekabet içine girmeye devam mı edecek? Yoksa Valve gereken adımı atar mı?

Benim fikrime gelelim. Ben şu anda Valorant'ı hiç sevmiyorum. Hiç alışamadım, oyun kontrolleri vb. pek hoşuma gitmedi (uyarı: Benim fikrim). CS:GO eski bir oyun olmasına rağmen bende kontrol açısından Valorant'tan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tabi Riot Games'in pek FPS oyunlarına alışık olmadığını kayde almamız gerek ama yine de Valorant büyük bir oyun ve bunu göz arda etmemiz gerek. Valve'nin CS:GO'yu tekrar ön plana çıkarıp bir şeyler yapmasını çok ama çok istiyorum ama maalesef öyle gitmiyor. Valorant'a muhtaç kalmak istemiyorum çünkü bir türlü sevemedim. Umarım Valve en iyi çözüm yolunu bulur yoksa oyuncu kaybetmeye devam edecek gibi. Ama Gabe, ne olur bize yardım et. O şişko göbeğinin kudretine ihtiyacımız var (!). Sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
cs çoktan bitti diye düşünüyorum sadece gelen üç beş parayla günü kurtarıyorlar ve oyuncuyu önemsemiyorlar cs eğer hileleri hallederse ki bence umurlarinda değil yıllardır aynı tas bütün oyuncu kitlesini eski kitleyi kazanabilir fakat valorant kısmında ise vuruş hissi biraz daha düzeltilirse çok ciddi şekilde oyuncu kazanırlar ama ne yazıktır ki iki taraf da bunlarla ilgilenmiyor

Valve şu hilecilere de bir çözüm bulsaydı mükemmel olacaktı ama FACEIT var oradan giriyoruz duyduğuma göre Valorant da fazlalaşmış hileler pek bir farkı kalmamış.
VAC bilgisayarınız üstünde en yüksek yetkiyi almadan ve sürekli bilgisayarınızı taramadan, oyun ortasında sisteminizi yemeyen bir sistem. Valve istese BattlEye, Vanguard, Easy AntiCheat gibi bir sistem yapar. Milyar dolarlık bir firma bir takım daha alıp direkt yaparlar isteseler. YAPMIYORLAR. Çünkü böyle bir sistemin bilgi güvenliği sıkıntısı, birden çok oyuna implementasyonu ve hatalı banlama ihtimali yüksek diye yapmıyorlar.
CS:GO'nun aktif 1 milyona yakın oyuncusu var. Ve Valve tek bir tane bile hatalı banlama yapmama adına VAC sistemiyle devam ediyor. 1 milyon oyuncunun 1.000'ini bile hatayla banlamak istemiyorlar.
cs çoktan bitti diye düşünüyorum sadece gelen üç beş parayla günü kurtarıyorlar ve oyuncuyu önemsemiyorlar cs eğer hileleri hallederse ki bence umurlarinda değil yıllardır aynı tas bütün oyuncu kitlesini eski kitleyi kazanabilir fakat valorant kısmında ise vuruş hissi biraz daha düzeltilirse çok ciddi şekilde oyuncu kazanırlar ama ne yazıktır ki iki taraf da bunlarla ilgilenmiyor
Oyun 1 milyon aktif oyuncuya sahip :DDDD
Eklenen haritalar bence oynananbilecek haritalar değil. Zaten Steam pazar ve topluluk sayesinde hile ve 128 tick sorununu bastırıyor. Operasyonlarda oyuna renk katıyor. Hala Source motorlu ve 64 tick server eksikliği devam ediyor.

Bencede eu ile TR'yi karsalar veletler oyunu bırakırdı.
Valorant'ın 5 haritası ne kadar oynanabilir peki?

Valorant'ın 5 haritası ne kadar oynanabilir peki?

Canals mı oynasınlar, anubis mi yoksa Office mi? CS:GO yeni gelen ve bazı haritalarını kimse dahi oynamıyor ama Valorant'ın tüm mapleri espor arenasında ve oyun yeni çıktı CS ilk çıkıtğında sanki 15 tane harita havuzu vardı bir dust bir de cabble vardı.

Canals mı oynasınlar, anubis mi yoksa Office mi? CS:GO yeni gelen ve bazı haritalarını kimse dahi oynamıyor ama Valorant'ın tüm mapleri espor arenasında ve oyun yeni çıktı CS ilk çıkıtğında sanki 15 tane harita havuzu vardı bir dust bir de cabble vardı.
Dave Johnson CS senaryosuna geç girmiş birisi. 2 sene öncesine kadar farklı kişi ve firmaların haritası kullanıldı. Pop Dog haritaları daha iyi bir örnek olurdu.
Canals veya Anubis oynadınız mı? Oynamadan yazıyorsanız komik olur. Çünkü iki harita da çok iyi dizayn edilmiş haritalar. Oyuncu bazının dust 2 mirage cache oynama isteği yüzünden oynanmayan haritalar.
Aynı haritaları Valorant çıkartsa tapacaksınız o haritalara.

Dave johnson CS senaryosuna geç girmiş birisi. 2 sene öncesine kadar farklı kişi ve firmaların haritası kullanıldı. Pop dog haritaları daha iyi bir örnek olurdu.
Canals veya anubis oynadınız mı? Oynamadan yazıyorsanız komik olur. Çünkü iki harita da çok iyi dizayn edilmiş haritalar. Oyuncu bazının dust 2 mirage cache oynama isteği yüzünden oynanmayan haritalar.
Aynı haritaları Valorant çıkartsa tapacaksınız o haritalara.

Ben 1K CS oynadım belki Valorant'ı 30 saat bile oynamadım. Oyunada tapmıyorum. Şu an tüm esporcular harita havuzundan şikayetçi Valorant'ta 5 harita var ama haritalar yeni ve hala bilinmeyen taktikler var. CS'de tier 5 takım ile tier 1 takım aynı smoke aynı flashlar artık tüm smokelar ezberlendi tüm Boost'ları herkes biliyor. CS'de tüm haritaları oynadım ama vertigo, train bence en iyileri. Ve hala CS'de hile, Source motoru ve 128 tick sorunu var ve Valve bunlarla uğraşmayı hiç denemiyor.

Arkadaşlar Valorant CS'yi ya da CS Valorant'ı bitiremez bir rekabet ortamı olacak bazılarınız çıkan FPS oyunları hep CS ile karşılaştırılıyor deniyor gayet normal bir şey CS bu sektörde çok uzun yıllardan beri var ve Online FPS kategorisinde yılların vermiş olduğu deneyimle tabii ki de CS ile karşılaştırılır.

Valorant'ın CS Killer olması için daha olgunlaşması lazım ki bence oyunun yapımcıları veya uğraşanlar bile benim düşüncem böyle düşünüyorlar dır. Bazı silahlarda ki vuruş hissiyatı karakter hareketleri Kafadan vuruşdaki o hissiyat olsun daha geliştirilir baktığımızda oyun tam çıkalı 8 ay oldu ve rakip dediğimiz oyun kaç yıldan beri bu sektörün top noktasında ben bile hesaplayamadım :).

Bir de şu noktadan bakalım Valorant daha yumuşak grafikli temele baktığımızda CS ile aynı mantık ama Riot Games'in en büyük oyunu olan LoL ile harmanlanmış olan oyun (yetenekler falan) CS ise klasik gerçekçi oynanışa sahip burada kişilerin zevklerine ve renklerine kalmış bir şey.
Burada şu dikkatimi çekiyor Valorant ilk çıktığında dereceli sistemde ki oyuncu oyundan düştüğünde bot atması yerine direkt 4 kişi bırakması takıma ek para vermesi çok güzel bir şey nedeni CS de oyuncu yerine bot atınca ben pek de bir yarar görmüyordum negevi çekip koşturuyor du Info verseniz bile ama sonra CS gördü ki bu kötü bir güncellemeyle Valorant mantığına döndürdü işi yani aslında her iki oyunda birbirinden bir şeyler öğrenecek rekabet olan ortamda biz oyuncular için zevkli şeyler olacak.
Valorant bu yolda daha yeni ve önünde bir yol var ancak şu kısa süreye rağmen iyi bir grafik yakaladı diye düşünüyorum yani kısa sürelik bir ilgi oyunu değil kendisi. Mesela Riot Games turnuvalar konusunda beni merak uyandırıyor kendileri LoL'den de bilindiği üzere inanılmaz güzellikte atmosferler yaratmayı çok iyi becerebilen bir şirket daha oyunun turnuvaları olacak CS gibi bunları da bekleyip görmek lazım.
Hileler konusunda CS artık bir şey yapması lazım ipin ucu sürekli kaçıyor 800 saat solo dereceli geçmişim var bakın solo diyorum neler gördüm neler geçirdim Valorant da 10 yaşındakilerden bahsedilmiş CS de AWP önünde duran mi dersin ayaklarına sıkan mı dersin seni bilerek kör eden mi dersin üstelik bunlar yabancı insanlar artık şu TR oyuncu Kitlemiz'i sürekli aşağılamayı bırakalım bakın tamam TR oyuncu topluluğu kalitesiz ama bu demek değil yabancılar mükemmel ötesi afedersiniz ama salak her yerde salaktır.
Mesela naçizane bir teklifim sunucu değiştirin evet yabancılarla girin bir tık daha rahat olabilirsiniz hatta oyunu daha iyi öğrenirsiniz ben hem TR hem yabancı sunucularda oynuyorum TR de 10 yaşında ki ler geliyor ama yapacak bir şey yok sonuçta o çocuğun anası veya babası değiliz :).
Bu uzun uzun yazdıklarımın sonucunda çok kısa bunu eklemeden bitirmek istemiyorum bakın Valorant çıktı İstanbul serverı var ve 16 ping civarı DC gibi uygulama açıksa 20-25 ping arası oynanıyor peki sayın Valve ne zaman TR serverı açıp bu büyük TR topluluğuna bir iyilik yapacak yıllardır oyalandırılan bir kitlemiz var eğer yüksek ping sorunumuz olmasa bu ülkede CS üzerinden başarılar elde edecek birçok genç arkadaşlarımız var bir laf vardır CS ata sporumuz diye artık bir şeyler yapması gerekiyor(bakınız Woxic) son 2-3 yıldır Valve maalesef pasif kalıyor bu Valorant'ın çıkmasıyla bir tık daha hissedilmeye başlandı bence kasa çıkarmak değil de köklü bir değişiklik oyuncu kitlesini refaha taşıması lazım.
Bu uzun uzadıya yazımda elimden geldiğince konu sahibi arkadaşımızın sorusuna ve yazılanlara göre bir ufak sunum yaptım Valorant CS'yi ya da CS valonartı bitiremez.

Hileler hemen ban yemese bile 2 maç sonra kesin ban yer. Ayrıca o maç tamamen silinir.
Arkadaşım mor renklere kitlenen aim hilesi yaptı. Kendisi yazılımcı değil. İnternette kodu kopyalayıp Visual Studio'ya yapıştırıp hileyi injektor ile discord olarak gösterdi ve yüksek ranklara hesap kasıp satıyor. Hesapları en az 2 hafta oynadığını söyledi ve ban ile ilgili birşey yaşamamış. Hatta takımındaki adamların çoğunun wall hack olduğunu söyledi. Yani burda bilip bilmeden hileler hemen banlanıyor demeyin.

FPS mekaniklerini henüz Valve'den daha iyi yapabilen görmedim henüz. Valorant mekaniksel olarak kötü değil bence ama CS'den bahsediyoruz burada. Güzel bir başarı yakaladı ama yılların CS'sini kim bitirebilir ki? Valorant kendi kitlesini oluşturdu, o kitleyi alir yürür ama CS'yi bitirmesi pek mümkün gelmiyor bana.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı