Ne kadar saçma bir bakış açısı olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Elinde Ferrari arabası olan birine, Tofaş'a binen birisinin "ne kadar enayisiniz ya arabaya aylık o kadar benzin parası veriyorsunuz, bunun bakım masrafları da var ikisi de ayağını yerden kesiyor gereksiz para ödüyorsun" demesi gibi bir şey dediğin.
Valorant ve CS:GO apayrı oyunlar olmasına karşılık eğer karşılaştırmak gerekiyorsa, Valorant'ın 2020 yılında yapıldığını göze alarak vuruş hissiyatının 2004 yılında çıkmış bir oyun motoru olan Source'tan bile hissiyatsız olduğunu söyleyebilir herkes. Tabi bu durum iki firmanın da amaçlarının farklı olmasından kaynaklanıyor. Bir tarafta hedef kitlesi içerisine içerisinde çocuklar da varken bir tarafta yetişkinlere özel(+18) bir oyun olduğunu görüyoruz. Tabi kimse bu yaş sınırlarına uymuyor orası ayrı mesele.
CS:GO daha çok gerçek bir savaş alanındaki atmosferi yaşatıyor, Valorant ise daha arkadaşçıl(sözde), eğlenceli, girip stres atabileceğiniz, çocuklara uygun, kan ve vahşet içermeyen bir oyun olarak pazarlanıyor.
Valorant'da oyuncu kicklenemiyor; yani bir smurf oyuncuyu eğer tilt ederseniz ya da keyfi isterse spike'ı alıp kurmuyor, sizi blockluyor, üzerinize yanıcı atabiliyor(Phoenix ise). Bu durum apaçık ortada olan bir şey. Valorant'a CS:GO'daki oyuncu atma sisteminin getirilmemesinin sebebi topluluklarına çok toz pembe bakmaları ama öyle yürümüyor bu işler. Bazı şeylere topluluk onaylamasa bile gerçekçi yaklaşmak gerekiyor. Ben bu konuyu: CS:GO'nun topluluğu hiç dinlememesi ve Valorant'ın topluluğu aşırı dikkate alması olarak ikiye ayırıyorum ikisi de çok saçma ve uygun olmayan şeyler.
Ayrıca dilimi bilen toxic bir oyuncudansa, iki tane ingilizce kelimeyle anlaşabileceğim bir yabancıyla oynamayı tercih ederim. Aynı dili konuşuyor olman kolayca iletişim kurabileceğin anlamına da gelmiyor. CS:GO oynarken özellikle tek başıma giriyorum maalesef kendi dilimi bilen insanlarla oynamak aşırı strese sokuyor malum toxiclik durumlarından dolayı.
Şu anda Source 2 test aşamasında, S2 geldiğinde bakalım eşit şartlarda Valorant'ın oyuncu sayısı CS:GO'yu geçebilecek mi?