Valorant mı CS:GO mu?

CS:GO prime satışa bu maksatla geçmedi. 2018’in sonlarına doğru CS:GO, artık tamamen ücretsiz bir hale geldi ve 21. levele ulaşan herkes, CS:GO’yu satın almış kabul edilirdi, seçkin (prime) hesaplara sahip olurlardı ve artık seçkin eşleşmelerine katılabilme hakkını kazanırlardı.

Ben, tam o esnalarda sürekli yeni hesap oluşturup HvH attım. 200’ü geçik hesap açıp banlattığımı kabul edebilirim. HvH kapıştırmanın, hile kapıştırmanın, dahası hilede cfg kapıştırmanın keyfi apayrı geliyordu ve şimdi girsem yine keyif alırım.

Bazılarımız, genellikle yurtdışından insanlar (çünkü onlar iyi bir bilgisayara daha kolay biçimde sahip olabilmekteler), çok çeşitli teknikler geliştirdiler. “Vertigo Boost” denilen bir şey ortaya çıktı her şeyden evvel. Aynı bilgisayar üzerinden 10 hesap ile 10 CS:GO çalıştırıp, bu 10 hesap ile sırayla kendi hesaplarını vurup;
1– Level kazanıyordu,
2– Rank kazanıyordu,
3– Report almıyordu,
4– Ban yemiyordu.

İnsanlar, Valve’nin o sıralar 77 liraya (sonradan 123 lira olmuştu) sattığı prime özelliğini, Valve’den almayı bırakıp, çeşitli hesap satışı bulunan oyun sitelerinden hem global hesaba sahip oluyorlardı, hem 21 level’i arkasına almış prime bir hesaba sahip oluyorlardı, 500+ saat süresi bulunan bir hesaba sahip oluyorlardı ve hem de 77 liradan daha ucuza bu hesaba sahip oluyorlardı.

Böyle olunca, Valve’nin satışlarında ciddi bir azalma görüldü ve Valve de bunun önüne geçmek için, artık 21 levelden sonra prime hesaba erişimi tamamen kaldırdı, rank sistemini tamamen kaldırdı ve “şimdi de oyunu bizden satın almayın da görelim,” demiş oldu.

“Hile istemiyorsanız, Prime hesap satın alacaksınız” demiş olmadı zaten. Ayrıca Valve bu hilelere kendisi izin vermektedir. Size bütün teknik bilgilerimle şunu açıklamak isterim ki, bu oyun en azından haftada 1 defa, ya da 2 haftada 1 defa update alan bir oyundur. Bir oyun, update aldıktan sonra, geçmiş tüm kodları silinir ve yeni kodlar meydana gelir. Bu yeni kodlarda açıkların yakalanması, hile programlanmasının yeniden oluşturulması, iyi bir hile programlayıcısı için en azından birkaç saati, belki bir günü bulabilir. Oyunun açığını sağlayan kodların yeniden yakalanması, programın yazılması ve işleyişe geçirilmesi, öyle hemen anında olabilecek bir iş değildir dostlarım.

Ve sizi temin ederim, çok fazla hile kullanan birisi olarak, şunu söyleyebilirim ki, Valve, her updateden sonra bu açık kodların paylaşımını, belli bir komisyon ücreti mukabilinde hileci tekellere satmaktadır. Çünkü CS:GO’ya gelen bir güncellemeden sonra, hilelerin hala aktif oluşunun başka bir açıklaması yoktur ve olamaz. İçimizde programlayıcı dostlarımız varsa, bu bilgilere zaten vakıftırlar.

CS:GO, yani Valve, yalnızca cebindeki parayı düşünen ve sermaye için dünyanın en iyi FPS oyununu rezil rüsva eden bir şirkettir.

Bu öyle bir şirkettir ki, VAC diye uydurulmuş sözüm ona anti-hile programcığının bile yenilemesinde bulunmak, onu geliştirmek ya da geliştiricilere (Faceit) sırtını çevirmek gibi annesiz kabul edilebilecek türlü huyları vardır. Kapitalizm, oyun camiasını da bu noktaya, hileye, sahtekarlığa ve suça teşvik etmektedir.

“E bunları hile kullanan sen mi söylüyorsun?”
Bunları hile kullandığım için söyleyebiliyorum zaten!

Hile kullanan ya da kullanmış, ama profesyonelce kullanmış aklı başında herkes, dönen tüm dolapları anında görebilir. Yahu VacBypass diye bir şey var yeryüzünde. VacBypass programlaması ''sayesinde'', hile VAC’a bile takılmıyor. Owerwatch dediğiniz zehir zemberek işe yaramaz sistem, yıllardır çalışmıyor. Kimse boşuna Owerwatch yapıp birilerini banlattığını vs. düşünmesin. Arkadaşlar, bu oyunda çok fazla hileci var; çünkü ban yemiyorlar. VacBypass sayesinde VAC yemiyorlar, owerwatch zaten çalışmıyor. Bugün CS:GO’da hile açıp ban yiyen birini görüyorsanız, bilmelisiniz ki, onu siz ya da başkası reportladı diye yemiyor. Sadece VacBypass yapmayı ihmal etmiştir, unutmuştur ya da hile dünyasına yeni katılmıştır, ''heves etmiştir'', kinlenmiştir, bilenmiştir ve karşısına çıkan ilk siteden hile satın alıp banlatmıştır (çünkü hileye yeni başlayan birisinin VacBypass’ı biliyor olması imkansızdır).

Bir de kırmızı faktör meselesi vardır ki evlere şenlik. Oyunda hileyi açmamızı sağlayan, Injector adıyla bilinen, hile uzantısını (.dll) oyuna enjekte etmeyi sağlayan bir .exe dosyası olmalıdır. Bu .exe dosyasının ghost özelliğinin olup olmayışı, tamamen programı kuran kişinin bilgisinde olabilen bir şeydir. Ghost özelliği bulunmayan bir Injector.exe programıyla, oyuna, ilgili hile uzantısını .dll dosyasını enjekte ettiğinizde, VacBypass’ı aktif etmiş olursanız, yine de faktörünüz düşecektir; çünkü CS:GO gibi bir oyun bile Ghost özelliği bulunmayan bir enjekte programını tespit edebilmektedir. VacBypass yapmadığınız takdirde, önce faktörünüz düşecektir ve zaman içinde de (bunun kesin bir süresi yok ve bazen aylar bile sürebildiği görülmüştür) VAC yersiniz.

Ben oyunda, hilesi olmayan insanlara karşı hileyle oynamaktan gram zevk almadım ve buna her kim zevkli diyorsa, dünyadaki en loser insan da odur. Hile kullandığım için beni ezik görenleriniz olacaktır, onlar için söylüyorum bunu, hilede Rage modda karşılıklı sizin adına ''mevlana'' dediğiniz şeyi (spinbot) kapıştırıyordum sadece ve iyi bir configer olduğumu düşünerek, insanları bu uğurda çok fazla eziyordum ve bu da bana zevk veriyordu; çünkü her insanda olduğu gibi bende de bir ego var ve gerçek hayatta sahip olamadığımız güce oyunda ulaşmak, sanal bir güç gösterisine dönüşmektedir ve insanlar da çaresiz bir biçimde oyunlardaki performanslarıyla böbürlenip hayattaki başarılarını bu şekilde sergilemektedir. Bunların hepsi de egodan kaynaklanmaktadır.

Size Valve’nin aklından geçen tilkileri yeterince dökebildiğimi, tüm başarısızlıklarını teşhir edebildiğimi düşünüyorum. Bu saatten sonra bu oyunu oynamak gerçekten kritik bir hatadır, R6S gibi bir oyun varken, işi gücü hileden ranta kaçmış Valve’ye eşi benzeri bulunmayan bir yanıt vermek de bizim elimizde olan bir şeydir. Evet, oyun çok iyi, her şeyiyle en iyi FPS oyunu. Bunları kabul etmeyen artık yoktur diye düşünüyorum; ama dostlar, bir oyunda hile varsa ve bu hile, hilesiz adamlara karşı, rank kasmak uğruna açılabilen ve sürekli karşınıza gelen bir şeyse, bu oyuna bir son vermelisiniz artık. Size şu oyunda geçirdiğim binlerce saatten sonra verebileceğim tek öneri bu olabilir.

Hemen siliyorum kanka.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı